icon

Turistické miesta na detskú turistiku s reťazami a rebríkmi

29. aug 2025

Ahojte, prosím viete mi poradiť, aké miesta na Slovensku, prípadne v Čechách viem navštíviť so 7 ročným dieťaťom, kde by sme našli niečo podobné ako sú Jánošíkove diery? Syn je úplne zblazneny do lezenia po skalách, kde sú reťaze, rebríky, lávky.... Ďakujem na tipy 🙏🏼🙂

1ryba
Odpoveď bola odstránená
adri266
29. aug 2025

@anonym_autor Skus pohladat feraty a mozno niekoho, kto as nauci, ak to tam chodi.

wudz
29. aug 2025

Presne aj mne napadli ferraty, na Slovensku sú veľmi kids friendly. Napríklad Sokolie skaly pri Zvolene sa dá objednať aj sprievodca, čo ťa to naučí a fakt ti stačí raz vidieť a zažiť a vieš. Set sa dá pri väčšine ferrát požičať. Napríklad také Martinské hole sú úplne light, chodia tam dokonca aj ľudia bez istenia. Neviem, aký je tvoj syn vysoký, môj najmladší má čerstvých 8, ale je drobec, takže keď je náročnejšia ferrata, muž si ho pripne ešte aj lanom o svoj postroj, pretože sú úseky, kde nedočiahne vyliezť, alebo ja idem tesne za ním, aby som ho prepla.

btus
29. aug 2025

Feraty pri Zvolene, na Skalke, na Zobore a potom Slovenský raj, Ak niečo s dlhšou turistikou tak Priečne sedlo, prielom, Bystrá lávka a jahňací štít vo vysokých Tatrách. A od septembra lezecký krúžok, prípadne chodiť na umelé steny liezť. S lanom sú v BA, V Ziline, v Košiciach, v Trenčíne a Považskej a Banskej Bystrici. Ostatné sú len bouldrovky.

autor
29. aug 2025

Dik baby, na lezecké steny snim u nás chodím. Teda pár krát som bola. Problém je že ja s ním toto absolvujem sama a v lezení niesom vôbec zručná. Cize také že prístroje a istenie,kde treba byť v tomto zručný, to asi nedam. Jánošíkove boli v tomto super, že to malý zvládol úplne v pohode sám, len sem tam potreboval moju pomoc. On je drobec, takže aj jeho kroky sú krátke. Ale ďakujem, popozeram čo ste mi napísali

kiki68
29. aug 2025

A co tak Rakusko? Rozne Schlucht a Klammen? Tam je to taka vsehochut, ze mas aj rebrik, aj retaze, aj schody. Napr si pozri okolie Mölltal, alebo Rosentaler v KTN, tiez mrkni okolie Schladming. Tie ferraty za mna s detmi nie. To je dost nebezpecne. Mozno tak deti od 12 rokov

nyphadora
29. aug 2025

Slovensky raj, z Podleska idu trasy so stupackami, rebrikmi a skalami- klastorna roklina, piecky, sucha bela, velky sokol, a samozrejme prielom hornadu. Z cingova je ferata kysel. Domaci by urcite vedeli poradit viac. Pred dvoma dnami sme isli s 5 rocnou klašrorniu roklinou a parada 👍.

katkadud
29. aug 2025

Juranova dolina tam su aspon mostíky
Vodopády Hrabovská dolina, tam aj par rebríkov

foxandswan
30. aug 2025

@anonym_autor jednoznačne Ferrata Zvonička v Novej Bani, syn si polozi vo ferratovej výstroji ktorú si požičiate v bufete priamo v areáli a ty môžeš kukať naňho odspodu, všetko je to na dosah, kukni video - https://www.facebook.com/share/r/19foB7gsyA/

foxandswan
30. aug 2025

@anonym_autor a juranova dolina a Hrabovo ako ti radili vyššie ho budú nudiť, to sú trasy pre deti tak 3-4 roky, tu ferratu má akurát a ak ju zvládne tak kľudne aj na náročnejšiu, na Slovensku je ich veľa ale táto detská je iba jedna a to v Novej Bani

loliki
30. aug 2025
@foxandswan

@anonym_autor jednoznačne Ferrata Zvonička v Novej Bani, syn si polozi vo ferratovej výstroji ktorú si požičiate v bufete priamo v areáli a ty môžeš kukať naňho odspodu, všetko je to na dosah, kukni video - https://www.facebook.com/share/r/19foB7gsyA/

@foxandswan Predbehla si ma. 7 ročným by to mohlo stačiť. Nám sa tam páčilo.