Aký kočík je podobný modelu ABC Design Salsa 4 Diamond (2019), ale je lacnejší?

Zodpovedané
12. feb 2019

Ahoj!

Uz dlhsiu dobu hladam vhodny a cenovo priatelny kocik pre mojho druheho syna, ktory sa ma narodit koncom aprila. Moje poziadavky sú jednoduche, ale ja som sa vo svete kocíkov uz stratila 😃.

Najviac sa mi dizajnovo pozdáva ABC Desing Salsa 4 Diamond, kedze ma pekny dizajn, nafukovacie kolesa a prijatelnu vahu. Kedze ho budem pouzivat kazdodenne chodenim po druhého syna do skolky, a byvame v madziposchodi + schody pri vstupe do bytovky a rozbite chodniky (ako vsade v slovenskych mestach), potrebujem nieco stabilne co zvlada aj teren. Chodime aj na strkove a polne cesty, kde by som rada zobrala potom aj maleho. Jedine, co mi nevyhovuje na tomto kociku je cena, vyse 600 €+ autosedacka je pre nas moc - vzhladom na to, ze prvy kocik sme predali ked mal syn 1 rok, vobec sme ho nevyuzili. Nechcel byt v kociku odkedy ako 11mesacny zacal chodit a ja som to tiez nesilila, lebo som sa nemusela trepat vsade s kocikom. Proste isiel sam a mali sme aj ergo nosic, co budeme hojne vyuzivat aj teraz, teda kocik na cca rok za 700 za 3 kombi nehodlam dat - peniaze mozem vyuzit aj rozumnejsie. Viem, ze existuje aj lacnejsia verzia tohto kocika a to nie diamond edícia cca o 100€ menej, to tam mi vadia kolesá, je tam PU koleso a neviem ci tieto povchy, co som popísala, zvladne. Neviem ake su to kolesa, mala som len nafukovacie, ale nechcem nic hrkajuce a co mi bude hadzat novorodenca po rozbitych chodnikoch. No a je tu este Viper 4 s nafukovackami, ale tam je zas strasna vaha 16 kg, co je moc na mna, potrebujem nieco lahsie tak do cca 14 kg alebo menej. A este jedna poziadavka, rada by som namontovala skate pre strasieho, aby sa mohol obcas povozit ak ideme do mesta, co mame zo sidliska dost daleko.

Takze zhrniem: jednoduchy desing, nafukovacie kolesa alebo nieco aj do terenu, nizka vaha do 14 kg, farba najlepsie tmavomodra, autosedacka na konstrukciu s moznostou dokupit isofix a cena najlepsie do 500€ aj s autosedackou (bez isofixu) alebo max do 600€ za trojkombi. A najlepsie, aby to nebolo polske vanickove.

Myslim, ze mam dost vysoke naroky, ale snad mi poradite. Za rady a typy vopred dakujem!

Ahoj,

no to je teda naozaj nárokov 🙂 Ale dôležité je, že váhu ozaj držíš v rovine, ktorá je zvládnuteľná v tejto kategórii si myslím.

Ak sa ti páči ABC Design Viper, možnosťou by mohol byť Moon Nuova, alebo možno aj Kinderkraft Prime 2019 (viem, že poľské modely nepreferuješ, ale toto je trošku iný typ a snažím sa zmestiť do tvojich požiadaviek a ceny). Na Kiido zasa môžeš nájsť trojkombinačný outletový set Concord Wanderer - výborná cena za kvalitný kočík (ktorý neskôr môžeš tiež predať). Aj keď nemá nafukovacie kolesá, tak jeho jazdné vlastnosti sú dobré, vrátane odpruženia.

ABC Design Viper 4 2017


Moon Nuova


Concord Wanderer

Možnosťou je aj prezrieť bazár a kúpiť niektorý z lepších modelov (ako napríklad Britax Go, Britax Go Next) lacnejšie. Ak je tu zároveň možnosť, že možno sa toľko voziť nebudete, možno je bazárový model dokonca praktickejšou voľbou.

Britax Go


Britax Go Next

Čo sa PU kolies týka, je to prakticky guma. Vyplnená, tvrdšia, ale odolnejšia ako pena. Prejde aj nerovnosťami, ale samozrejme jazda je mäkšia s nafukovačkami. Najdôležitejší však nie je len typ kolies, ale aj celkové jazdné vlastnosti kočíka, veľkosť kolies, ťažisko a odpruženie.


Prajem to najpohodlnejšie kočíkovanie,
Eli