Aký ľahký a skladný súrodenecký kočík? Existuje lacnejšia alternatíva Baby Jogger City Select-u?

Zodpovedané
14. mar 2019

Hľadám ľahký, skladný súrodenecký kočiarik. Mám dve deti, jedno má 20 mesiacov a druhé má 2 mesiace. Momentálne využívam pre mladšiu Valco Snap 4 Tailormade, ktorý mi vyhovuje v každom ohľade, ale potrebujem dať do kočíka aj staršiu, aby sme sa vedeli spolu niekam presunúť. Uvažujem znova nad kočíkom Valco Snap Duo.

Zaujal ma však aj Baby Jogger, nakoľko by som ho mohla využívať aj ako monokočík a nemať kočíky dva. Je však mimo môj finančný rozpočet. Je nejaký podobný, ale lacnejší? Alebo aký kočiarik by ste my odporučili vy?

Ahoj,

single-to-double kočíky ako Baby Jogger City Select, najmä ak sú také kvalitné ako funkčné ako on, nebudú veľmi dostupné lacnejšom prevedení. Je to naozaj veľmi obľúbený kočík, najmä pre praktickú a jednoduchú manipuláciu, a preto by som povedala, že stojí aj za investíciu. Neuvažovala si však, ak je ti pridrahý, o bazárovom kúsku? Z druhej ruky je ich obvykle dostupných dosť a dá sa podstatne ušetriť, a znova neskôr predať. Celková suma by tak nebola vysoká a mám pocit, že by si tento typ kočíka dosť využila.

Baby Jogger City Select

Jednou z možností by mohol byť aj veľmi špecifický tandem Mountain Buggy +one. Stojí okolo 850 eur, pričom ho využiješ pre dve deti, ako i pre jedno a zaberá miesta cca toľko, čo jednomiestny kočík. Takisto je to značka, ktorá z bazáru ide ako teplé rožky, takže neskôr sa ti časť investície vráti.

Mountain Buggy +one (Plus One)

Čo sa iba dvojkočíkov týka, ak si spokojná s Valco Snap, určite ti v dvojverzii vyhovie jeho dvojsedadlový brat Valco Snap Duo. Okrem neho je výbornou voľbou aj Baby Jogger City Mini GT Double, super ovládateľný aj na horších chodníkoch.

Valco Baby Snap 4

Valco Baby Snap Duo


Baby Jogger City Mini GT Double

V prípade, že potrebuješ dvojkočík čo najskladnejší, by som pozrela ešte aj po Baby Monsters Kuki Twin - fakt ľahučký a kompaktný model (ani by si nepovedala, keď je zložený, že to je dvojkočík). Prípadne tiež golfky Maxi-Cosi Dana For2.

Baby Monsters Kuki Twin

Maxi-Cosi Dana For2


Prajem to najpohodlnejšie kočíkovanie,
Eli