Čo nakombinovať od narodenia a aké sú kočíky Navington, Britax, Baby Jogger?

Zodpovedané
9. nov 2018

Ahoj,

rada by som sa opytala na tieto tri kociky, pripadne prosim o radu, ake ine vybrat. Kazdy je z inej kategorie, no po dlhom vyberani a hladani sme sa rozhodli, ze nechceme 3 kombinaciu, ale chceli by sme kupit kociky zvlast. Je to preto, ze na kazde obdobie babatka mame ine poziadavky a ziadnu odpovedajucu kombinaciu sme nenasli. Ale aj z toho dovodu, ze teraz necakame nase posledne dietatko (dufam), tak verim, ze takto viacej kociky vydrzia, nez ked sa konstrukcia namaha cely cas.

Byvame v dome a mame velke auto, takze hmotnost a skladnost nas netrapi. Chceli by sme kocik viac do terenu, priestranny a pohodlny pre babatko a hlavne hojdaci. Tiez sme obaja vyssi, a tak je pre nas dolezite, aby bol aj kocik vysoky a nie ako niektore moderne nizky len po kolena. Paci sa nam Navington Caravel (14" kolesa), prave tym, ze ma predne kolesa natacacie. Aky je tento kocik a oplati sa ho kupit, ked neni zrovna najlacnejsi?

Sportovy kocik by mal byt kocik do terenu (nie vyslovene do najhorsieho terenu, ale polnu/lesnu cestu musi zvladat lahucko), zaroven vsak, aby sa s nim dobre manipulovalo (preto uz bysme chceli u sportoveho plne otacacie predne kolesa). Kolesa by mali byt velke, sedacka plne polohovatelna (nie taka co sa polohuje cela), musi mat dobre odpruzenie, velky kosik a dobru ovladatelnost. Paci sa nam Britax Go big, len si niesom ista, ci nebude vadit, ze je sedadlo nizko. A potom je tu ta cena, ktora je vazne dost vysoka. Oplati sa to? Este sme rozmyslali nad kocikmi znacky Patron, Jane, Hartan (Racer), Emmaljunga (NXT90f) a Concord Camino. Co myslis, aky by pre nas bol najvhodnejsi?

Okrem tychto dvoch nam bude treba aj golfovy, ked prilezitostne pojdem nieco vybavovat, alebo budem chodit navstevovat mamicku/kamaradky do mesta. Pretoze chceme kupit ako hlboky kocik velky hojdaci retro kocik, tak by sa hodil golfovy, co sa da pouzit od narodenia. Preto sme predbezne vybrali Baby Jogger Vue. Aky mas na tento kocik nazor?

Viem, ze to je vela kocikov za vela penazi. No zhodli sme sa na tom, ze do kocikov investujeme a potom ich vyuzijeme na dalsie dietatko alebo vyhodne skusime predat.

Dakujem za rady a tipy ;)

Ahoj,

rada by som silno pochválila tvoje uvažovanie. Namiesto toho, aby si špekulovala, ako vtesnať všetko do jediného kočíka (čo je prakticky nemožné) a potom bola tým jedným kočíkom sklamaná si sa rozhodla rovno akceptovať, že rôzne potreby pokryješ rôznymi vozidlami. Tlieskam!

Navington Caravel je určite jednou z lepších volieb, pokiaľ uvažuješ o vyššom hojdacom terénnom kočíku. Vaničková časť je podstatne lepšia než športová, preto by som ho skutočne využívala len ako hlboký kočík.

Navington Caravel

Ďalšími dobrými možnosťami v tejto kategórii by mohli byť Inglesina Sofia, Cam Linea či Peg-Pérego Primonido Elite (bývalé Classico - ich kolesá však natáčacie nie sú.

Inglesina Sofia


Cam Linea Classy


Peg-Pérego Primonido Elite


Peg-Pérego Classico

Britax Go Big je určite výborný kočík, ktorý určite stojí aj za viac peňazí. Sedačka je nižšie, ale nie je extrémne nízko, a jazdné vlastnosti sú takmer neprekonateľné. Určite si ho nechaj v užšom výbere. Zo spomenutých by som určite vypichla aj Emmaljunga NXT90 F - kočíky tejto značky sú veľmi všestranné a odolné a často sa v našich končinách nevidia (takže aj pomerne jedinečné). Využiješ ho určite aj pre viac detí.

Britax Go Big2


Emmaljunga NXT90 Flat

Pre golfky od narodenia si zasa raz siahla po vhodnom kandidátovi - Vue je určite dobrou voľbou. Alternatívne by som spomenula aj Cosatto To&Fro; z neotočných zasa GB Qbit+ a Mountain Buggy Nano, ku ktorým sa v prípade potreby dá pridať aj vložná taška.
.

Baby Jogger Vue


Cosatto To & Fro


GB Qbit+ All-Terrain


Mountain Buggy Nano V2

Držím palce!


Prajem to najpohodlnejšie kočíkovanie,
Eli