Kombinovaný kočík Moon Nuova, alebo podobný s väčšou vaničkou pre zimné bábo?

Zodpovedané
25. jún 2019

Ahoj.

Hľadám kočík - dvojkombináciu, bábätko sa má narodiť na začiatku októbra. V predajni ma oslovil Moon Nuova, ale nie som si istá vaničkou. Zmestí sa tam dieťa akurát tých 6 zimných mesiacov aj so zimným fusakom? ED dĺžka 110cm. Alebo existuje nejaký podobný kočík?

Ďakujem 🙂

Ahoj,

Moon Nuova nie je zlý kočík, ale je pomerne ťažší a na to aký je by si zaslúžil trošku citeľnejšie odpruženie. Najmä časom však jeho váha a menšia skladnosť budú otravou pri nakladaní do auta a športová časť by mohla byť tiež väčšia.

Moon Nuova

Čo sa týka hlbokej vaničky, nie je veľká. Je to skôr priemerný rozmer. Ok, ale nič velikánske. Ja osobne nepreferujem ED fusak do žiadnej vaničky. Príde mi primohutný a vhodnejší skôr do športovej časti, ale teda nejako ho tam podľa mňa vtrepeš (preložíš). Nie je to ale optimálne, myslím že dlhšia vanička by na to bola vhodnejšia. A teda k veľkosti dieťatka, do 6 mesiacov by ste sa mali vojsť aj do 73 cm dlhej vaničky (matraca). Ale ak bude akurát ten šiesty mesiac v najväčšej zime a práve s Elodie fusakom, bude to už natesno - najmä, ak bude dieťatko väčšie.

Za mňa je jedným z najväčších konkurentov tohto i ostatných modelov tejto značky značka ABC Design, najmä model ABC Design Salsa 4 a jeho vyšší, luxusnejší náprotivok s nafukovacími kolesami Salsa 4 Air. Najmä vo verzii bez nafukovačiek je to ľahký, priestrannejší a podstatne lepšie pružiaci model.

Ak by som vyberala ja, jednoznačne uprednostním Salsu. Z praktického hľadiska dlhodobého používania, ako aj nakladania, oceníš pruženie a nižšiu váhu časom omnoho viac. Vanička so skoro 80 cm vnútornej dĺžky ti, ak to porovnáme, tiež vydrží podstatne dlhšie.

ABC Design Salsa 4


ABC Design Salsa 4 Air

Ďalším kandidátom na zváženie by bol napríklad Cam Techno s extra priestrannou, komfortnou vaničkou, prípadne aj iné Cam modely. Nie každý je ale fanúšikom nižšieho položenia nadstávb na konštrukcii či dizajnu športovej časti (ideálne pozrieť, skúsiť).

Cam Techno

Z drahších modelov spomeniem Britax Go Big, čo je jeden skvelý, all-terrain kočík aj s veľkou vaničkou - ale cenovo i dizajnovo je už trochu inde.

Britax Go Big2

A k fusaku - ja osobne by som do vaničky predsa len zvážila iný, menší, alebo predlžovací/odzipsovateľný fusak. Môj favorit je značka Lodger, ale na výber je množstvo množstvo druhov.
Dokonca aj Elodie Details ponúka fusak s rukávikmi do autosedačky, ktorý by bol fajn aj do vaničky (a máš vybavenú autosedačku a vaničku v jednom).


Prajem to najpohodlnejšie kočíkovanie,
Eli