Ľahký a spratný športový/golfový pre staršie dieťa (aspoň do 20 kg)

Zodpovedané
19. mar 2019

Ahoj,

prosim ta, potrebujem poradit lahky a spratny sportak/golfky pre dietatko az do 20 kg, pripadne viac. S otocnymi prednymi kolesami a polohovanim chrbta aj noh. Keby mal odpruzenie, bolo by to len plus. Pouzitie len do mesta, ale skladny do maleho auta. Z toho mnozstva si naozaj neviem vybrat - pozerala som Nuna Pepp, ale na strankach sa lisia udaje, do akej hmotnosti je urceny. Cena az tak nerozhoduje 🙂

Dakujem

Ahoj,

začnem tým, že nemusíš tak úplne sledovať udávanú nosnosť. Máš totiž pravdu, že sa dosť líši - vždy podľa regulácií tej ktorej krajiny, “zvykov” (v USA sa udáva podstatne vyššii nosnosť ako u nás, kde je normou 15 kg a za viac si musíš priplatiť testovanie). Naj je skontrolovať rovno oficiálnu stránku výrobcu plus skôr brať ohľad na typ, konštrukcie kočíka a jeho priestorové riešenie. Lebo aj keby bol kočík do 50 kg, ak je sedadlo malé (také veľké dieťa sa tam nezmestí), je to v podstate jedno. Sama som použila kočíky aj pre ťažšie dieťa resp. dve deti naraz a nerozpadli sa, takže to skôr ber ako odporúčanie a “záruku výrobcu o kvalite výrobku”. Spoliehaj sa ale aj na vlastnú logiku a “selský rozum”.

Čo sa Nuny týka, je to dosť malý - úzky kočík, takže aj keď hmotnostne ho asi aj zvládne, priestorovo by som ho pre veľké dieťa skôr nekupovala.

Ak nevadí vyslovene mestský kočík, Mamas&Papas Armadillo je dobrou možnosťou, čo sa priestoru (skoro meter ložnej plochy) týka). Je tiež mimoriadne ľahký a kompaktný.

Mamas&Papas Armadillo

Okrem neho skús kuk aj Babystyle Oyster Atom, Jané Rocket, Cosatto Woosh (je do 25 kg, aj keď privítala by som dlhšiu opierku), GB Qbit+ alebo GB Qbit+ All-City.

Babystyle Oyster Atom

Jané Rocket

Cosatto Woosh

GB Qbit+ All-Terrain

GB Qbit+ All-City


Prajem to najpohodlnejšie kočíkovanie,
Eli