Ľahký športový kočík do mesta - Cybex Mios či Easywalker Charley?

Zodpovedané
1. máj 2019

Ahoj,

prosím ťa, malý ma 10 mesiacov a hľadám pre neho ľahký športový kočík do mesta. Rozhodujem sa medzi Cybex Mios a Easywalker Charley - ktorý je z nich lepší? Váhovo sú podobné, myslím okolo 8 kíl, a kolieska - ktorý z nich má lepšie? Neviem ani dĺžku športovej časti - či sa tam zmestí dieťa do 2 a pol roka. Viem, že sa u Charley dajú dáke výškové adaptéry kúpiť, nevidela som však naživo ani jeden, preto je mi ťažko sa rozhodnút. U nás ich žiadna predajňa nemá.

Môžeš mi poradiť?
Ďakujem

Ahoj,

Cybex Mios je za mňa lepšia voľba, preto som si ho vybrala aj ja sama. Sieťovaný sedák na leto, mäkká vložka na zimu, kvalitné kolesá aj s odpružením a k tomu unikátny, luxusný dizajn - podľa mňa výborná kombinácia krásny + funkčný.

Okrem toho, ja som do neho napchala aj štvorročného úplne bez problémov. Výška chrbtovej opierky je až 54 cm. Celkové rozmery nájdeš po rozkliknutí v Kočíkopédii.

Cybex Mios 2

Z praktického hľadiska sa mi, napriek tomu, že to je výborný kočík, zdá Eaywalker Charley o málo horší ako Mios.
V prvom rade, pretože je dosť nízky - a áno, máš pravdu, sú k nemu aj zvyšovacie adaptéry - no aj s nimi nie je sedadlo (či prípadná vanička) vysoko.
Druhým dôvodom je strieška, ktorá možno nie je na Miose úplne najväčšia na svete, ale na Charley je ešte o čosi menšia a aj nižšie položená. Ovládanie, váha a skladnosť sú však, samozrejme perfišné. Kolieska, jazdné vlastnosti by som nazvala porovnateľnými, preto výber akéhokoľvek z nich v tomto ohľade bude ok.

Easywalker Charley


Prajem to najpohodlnejšie kočíkovanie,
Eli