Mám kúpiť už športový kočík?

ellieellie
8. mar 2018

Ahojte, dostali sme pár rokov používaný hlboký kočík. Fungovali sme s ním pol roka, ale už dosluhuje a potrebujeme ho vymeniť.

Nechcem ešte, aby mi malý v kočíku sedel. Chodíme na prechádzky, keď spinká. Predpokladám, že hlboký kočík by sme už aj tak dlho nepoužívali, preto teraz neviem, čo robiť.

Kúpiť ešte na tú chvíľu nejaký iný lacný hlboký alebo existuje aj nejaký športový kočík, v ktorom by mi malý mohol pekne rovno ležať a spinkať? Nemám prehľad. Ideálne keby na mňa aj videl.

Prosím poraďte, prípadne odporučte nejaký konkrétny model. Vďaka za rady 🙂

alobalka
8. mar 2018

Všetky moje deti mali hlboký kočík do max 5 mesiacov. Niektoré maminy kocikuju v hlbokom aj do 8-9 mesiacov, možno ak to vychadza na zimu. ..Ak je dieťa už 6m+ a ide jar, určite by som siahla po kvalitnom vyuzitelnom sportiaku ;)

veronikastrickova
8. mar 2018

Ja na tvojom mieste este radsej hlboky. V sportaku by malo dietatko uz naozaj vediet pevne sediet, maloktory sa da dat uplne do lahu. Ja by som asi pozrela este lacnejsi hlboky na 2mesiace a az potom riesila sportak. Uz bude aj teplejsie.

alobalka
8. mar 2018

Aký typ? No závisí po akom teréne chodíte, či sa musí velkostne zmestiť povedzme do výťahu, auta. Či chceš trojkolku, nafukovacie kolesá (tie vyuzijes aj v zime a snehu) ... je veľa kritérií. Niekto preferuje otocenie sedačky do protismeru. ..

lacibo
8. mar 2018

@ellieellie britax affinity odporúčam, je pohodlný pre die´tatko aj maminu..to je korýtkový typ, takže sa dá dať aj úplne do ľahu, pritom je skladný a šikovný, nevýhoda je pomerne vysoká cena..ale dá sa kúpiť aj tu na koníku..my ho máme po hlbokom a sme veľmi spokojní, nebudem už kupovať ani golfový..

sandri
8. mar 2018

Kociky Inglesina (ja mam Inglesina magnum) sa jednoducho prerobia z hlbokeho na sportiak. Cize tu istu vanicku vyuzijes aj ako hlboky, aj ako sportiak. Je dost drahy, ale ked ho kupis z druhej ruky na MK, tak je ta cena prijatelna.

libulibu
8. mar 2018

Uz by som urcite riesila sportový kocík, ved aj v tom môze dietatko pohodlne lezat ako vo vanicke. Sú kocíky, ktoré idú úplne do lahu alebo majú len mierny sklon. My sme mali kocík Jané Crosswalk a malého sme mali od piatich mesiacoch v sportovom kocíku. Bol spokojný a ked sme ho dali do polosedu, ked nespal pozeral okolo seba. Vanicka je naozaj len na prvé mesiace.

ellieellie
autor
8. mar 2018

@alobalka Ďakujem 🙂 To si ale s nimi potom chodila na prechádzku nie v čase spánku, ale keď boli hore, však? Mne práve vyhovuje, že si v tom kočiariku ešte pekne pospinká 🙂

ellieellie
autor
8. mar 2018

@veronikastrickova Ďakujem, áno, tiež myslím, že je to otázka ešte asi 2-3 mesiacov. Určite ho nechcem dať sedieť, to isto nie. Preto som sa pýtala, či je aj taký polohovateľný, moc sa v tom nevyznám.

tenerifka
8. mar 2018

My sme hlboky nemali vobec, pred 16 rokmi sme mali akysi Quinny sportovy a dal sa uplne do lahu, dcera v ñom bola od narodenia a prespala v ñom dlhe hodiny.My ale byvame na Kanarskych ostrovoch

ellieellie
autor
8. mar 2018

@alobalka Chodíme po meste 🙂 Viem, že kritérií je veľa, ale mne ide hlavne o to polohovanie, kolesá nie sú pre mňa také dôležité..

ellieellie
autor
8. mar 2018

@lacibo Super, veľká vďaka za konkrétny model, idem to pozrieť 😉

ellieellie
autor
8. mar 2018

@sandri Ďakujem za tip, skúsim pozrieť 🙂

maryah
8. mar 2018

Moj maly bude mat na buduci tyzden 7 mesiacov a zrovna vcera som.mu dala sportovu verziu kociku nakolko sa do vanicky uz nezmestil, bolo mu tam tesni. Hlavicku uplne hore a koloenka skrcene. Ked je vo fusaku, deka tak je velni tesno. V tej sportovej verzii iba lezka lebo este nevie sedkat no je mu tam dobre lebo nie je tak natesno. Ja ti teda odporucam uz ten sportiak, ktory sa dat uplne do lahu.

ellieellie
autor
8. mar 2018

@libulibu Ďakujem a konkrétne tento sa dá dať úplne do ľahu?

maryah
8. mar 2018

@ellieellie von chodievame spinkavat. Ja mam kocik X Lander no mam ho otoceneho.

ellieellie
autor
8. mar 2018

@tenerifka Ďakujem za skúsenosť 🙂 Myslím, že budem pozerať rovno športový..

ellieellie
autor
8. mar 2018

@maryah Ďakujem pekne 😉

ellieellie
autor
8. mar 2018

No, baby, vidím to tak, že idem pozerať rovno už športový 🙂 Pozriem si všetky tie modely, ktoré ste mi tu vymenovali. Veľká vďaka a všetko dobré k MDŽ 🌷☕️🍰

zuzana247
8. mar 2018

@ellieellie jane croswalk ma aj korytkove sedenie aj do roviny sa da a je odpruzeny 🙂 my sme ked sme hladali sportak,pobehali sme 4obchody 😀 ,tak tento sa nam velmi pacil aj malemu sa tam dobre sedelo,vyhoda je ze ked este nesedi a chce vidiet tak sa da to korytkove sedenie dat 🙂 a ked spinka do lahu uplneho.
My sme mali ale doma 3kombinaciu,tak sme sa rozhodli ze pockame chvilu a kupili valco trend ked uz bol vacsi maly 10m. ale ten pre male babo nieje podla mna.
Ja by som isla do toho Jane,je sice drahsi,ale da sa aj na bazari dobrou cenou kupit 🙂

ellieellie
autor
8. mar 2018

@zuzana247 Ďakujem, presne tento už tu bol raz spomenutý, takže asi ozaj dobrý, pozriem ho 🙂

vanda83
8. mar 2018

skus valco snap 4 sport da sa aj sklopit do lahu a cena primerana

snehovagula1
8. mar 2018

Moj syn bol v sportovom od 5,5 m.vo vanicke uz nechcel byt,ked nespal chcel vidiet okolo seba....mala som vyhliadnuty sportovy kociar valco snap 4,ked som ho videla nazivo,sklamal ma na celej ciare.....nakoniec sme kupili petite&mars model street....ako na jedinom kociari sa daju vymenit kolesa za nafukovacie-tie su na zimu super...inak sme mali penovky....je skladny,lahko zlozitelny,nezabera vela miesta....maly sa v nom pohodlne vyspi....da sa dat do uplneho lahu....striesky sa daju menit a daju sa rozipsovat pricom rozipsovana cast ma latku nie sietku....za mna parada,som max.spokojna 🔝🔝🔝

ellieellie
autor
8. mar 2018

@vanda83 ďakujem

ellieellie
autor
8. mar 2018

@snehovagula1 to znie dobre, vďaka 🙂

maryah
8. mar 2018

@ellieellie za malicko. Urcite si uz pories ten sportovy. Na tu kratku dobu sa ti hlboky uz neoplati.

petrofka
8. mar 2018

No, vydrzte vsak v tom starom hlbokom..
Kupovat dalsi hlboky je blbina.
A zas sportovy vam az tak neprefukavy ako vanicka nebude. Do lahu sa da dat aj Baby jogger, je ich viac druhov..

ellieellie
autor
8. mar 2018

@petrofka Chodíme von veľa a často. Tu nejde o to, že by ma kočík omrzel - koniec koncov, zobrali sme starý, použitý.. sama by som taký nikdy nevybrala, nepáči sa mi, ale mne zas na tom tak nezáleží. Hlavne, že bol funkčný a dobrý. Bohužiaľ, už mám reálne strach v ňom malého voziť, postupne dosluhoval a po dnešku už si vravím, dosť. Chodíme veľa okolo hlavných ciest a potrebujem, aby bol kočík bezpečný.

ellieellie
autor
8. mar 2018

doplním: okolo hlavných ciest, pravdaže po chodníku.. aby sa to tu náhodou nejako nezvrtlo.

janickacrazy
8. mar 2018

@ellieellie určite kúp nejaký športiak, ja mám Cam dinamico a malý bude mať 2,5roka a ešte mi v nom kludne pospí, dá sa dať aj do úplného ľahu, je dosť veľký, má zadné kolesá nafukovacie, predné penové, môžeš si ho dať aj smerom k sebe aj od seba, takže j to fajn

ellieellie
autor
8. mar 2018

@janickacrazy ďakujem, aj tento pozriem 🙂 je to fajn mať konkrétne odporúčanie, lebo sa v tej ponuke strácam..