Moon Relaxx Edition, Easywalker Harvey3 verzus Anex e/type. Ktorý z nich je najlepší pre vysokých rodičov?

Zodpovedané
17. máj 2022

Ahoj,

s manželom máme veľkú dilemu, ktorý kočík vybrať pre dcérku, ktorá sa má narodiť v auguste. V zime budeme hlavne využívať hlbokú časť. Obaja sme vyšší, ja mám 176 cm a manžel 189 cm.

Rozhodujeme sa medzi týmito:

  • Moon Relaxx Edition (tu sa nám páči farba Mud, ale nebude ťažká údržba svetlej látky)
  • Easywalker Harvey3 (tento sa mi vzhľadovo až tak nepáči, ale manipulácia s ním je asi najlepšia zo všetkých čo sme zatiaľ skúšali)
  • Anex e/type (tento nás oslovil keďže je koženkový a v zime bude ľahšia údržba)


Naše požiadavky na kočík sú:

  • ľahký,
  • spratný,
  • ľahko ovládateľný,
  • štýlový.


Je to naše prvé bábo, takže skúsenosti nemáme žiadne. Cenovo by sme sa radi zmestili do 1000 eur, aj keď už sme pokukovali aj po značke Gesslein. Bývame na dedine, ale všade sú chodníky, no určite by mal kočík zvládnuť aj nejakú štrkovitejšiu cestu.

Vedela by si nám poradiť?

Ďakujem

Ahoj,

ak chcete ľahký a skladný kočík, tak by som vyberala medzi Moon Relaxx Edition a Easywalker Harvey3.


Anex e/type je síce štýlový kočík, ale inak je to presný opak.

Moon Relaxx Edition zaujme okrem dizajnu aj odvetrávanou hlbokou vaničkou, ktorú v lete určite využiješ. Potešia u nej výškové adaptéry, kvalitné matrace značky Träumeland a predlžovacia strieška s náhľadovým okienkom. Rozmerovo sú na tom s Harvey na rovnako, takže vydržia bez obáv celú zimu. Športové sedenie má výškovo nastaviteľnú striešku a samozrejmosťou je polohovanie nôh i chrbta pre úplný ľah. Tu už sú rozmery v porovnaní menšie, ale stále sú dostatočné. Vďaka nafukovacím kolesám a citeľnému odpruženiu zvládne bez obáv aj horší terén, vrátane štrku.

Easywalker Harvey3 má výhodu, že ho dokážeš zložiť jednou rukou a je o niečo málo ľahšia, ale čo sa týka skladnosti, tak sú na rovnako. Pokiaľ by si chcela tiež odvetrávanú hlbokú vaničku, tak je len vo verzii Premium. Výškové adaptéry idú použiť ako na vaničku, tak aj na športové sedenie, ale sú obmedzené hmotnosťou dieťaťa (15 kg). Rozdiel je aj v materiáli kolies, ktoré sú bezúdržbové gumové. I napriek tomu ľahší terén tento kočík zvládne. Pokiaľ plánujete deti čoskoro po sebe, tak Ťa môže zaujať aj možnosťou urobiť z neho súrodenecký kočík.

Ani jeden nebude zlou voľbou, ale myslím si, že spokojnejší budete s Moon Relaxx Edition. Ten má lepšie jazdné vlastnosti v teréne a celkovo má krásny dizajn, ktorý sa určite nemá podceňovať 🙂. Predsa len, nie je to investícia na chvíľku a je dôležité, aby kočík vyhovoval po všetkých stránkach.

Držím palce pri výbere a keby si mala akúkoľvek otázku, tak mi neváhaj znova napísať.


Prajem Vám pekný deň a pohodové kočíkovanie!
Katka
kočíková poradkyňa Modrého koníka
Kočíkopedia
Blog: kočíkopedia