Retro kočík - skúsenosti? Čo tak Roan Coss Classic?

Zodpovedané
25. aug 2019

Dobrý deň,

máte skúsenosti alebo viete niečo o retro kočíkoch? Napr. značka Roan Coss Classic.

Ďakujem 🙂

Ahoj,

retro kočík má niekoľko plusov - hlavne hojdavé pohodlie pre bábo, ako aj robustnosť a kolesá vhodné do terénu, ktoré ocení najmä rodič na dedine, ktorý ho nebude často vláčiť kade tade, ale prechádzky podniká 99% v okolí.
Mínusy z toho vyplývajúce by boli potom vysoká váha a neskladnosť po zložení, čo sú pre mňa osobne veci, pre ktoré by som taký kočík nemohla mať. Ja totiž kočík do auta nakladám - hoc nie každodenne, ale pravidelne.
Druhou vecou, čo si treba uvedomiť, je konštantné podvihovanie kočíka pri zatáčaní, čo s mini bábom nie je taký problém ako môže byť so starším a podstatne ťažším dieťatkom.
Poslednou výtkou je častý nepraktický športiak, najmä u tých lacnejších (ale nie len tých) značiek. Je buď málo priestranný, alebo dizajnom mohutný - meniaci ťažisko a celkový pocit z kočíka… Pre ktorý ho potom maminy často menia.

Mojím odporučením pri retro kočíkoch je teda okrem zváženia skladania a celkového priestoru, ktorý máš, aj faktor športovej časti a či je dobre spravená. Rovnako ťažisko a ovládateľnosť celkovo, ktoré sú z lepších značiek (ako napr. Emmaljunga) skvelé a je potrebné, aby aj ten tebou vybraný v tejto oblasti vyhovoval.

Roan Coss Classic nie je zlý model - je ok. Nie som si istá jeho športiakom, ale ako začiatočný, najmä teda hlboký kočík bude myslím vyhovovať úplne v poriadku. Mne ale, dizajnovo, príde s vaničkou trochu zvláštny (akoby posunutý?) 😉

Roan Coss Classic

Určite je vhodné si kočík (naložený) pred kúpou vyskúšať - ako ti sedí, či ti nie je privysoký atď. Roan Emma je v tejto kategórii a u tejto značky obľúbený model.

Roan Emma


Prajem to najpohodlnejšie kočíkovanie,
Eli