Aký súrodenecký kočík vybrať pre dvojročnú a novorodeniatko?

Zodpovedané
3. apr 2019

Ahoj,

ktory surodenecky kocik by si mi odporucila? Termin porodu mam v oktobri, kedy bude mat moja starsia dcera necele dva roky. Rozmyslam nad Peg Perego Team.

Dakujem

Ahoj,

jedným z najlepších, najkvalitnejších a najpraktickejších dvojkočíkov na trhu je už dlhodobejšie Bugaboo Donkey. Môžeš ho využívať v dvojverzii, ale aj v zúženej Mono verzii s prídavným košíkom. Je tiež na typ kočíka, dostatočne ľahký a skladný a úzky v zmysle, že ho zmestíš do každých dverí. Nie nadarmo je taký obľúbený aj ako model z druhej ruky.

Bugaboo Donkey 2

Z ľahších a cenovo dostupnejších modelov by som ja zvážila niečo na typ Baby Jogger |City Mini GT Double, alebo ultraskladný Baby Monsters Kuki Twin s vložnou vaničkou.

Baby Jogger City Mini GT Double


Baby Monsters Kuki Twin

Podľa mňa by možno ešte lepšia voľba, najmä ak bude staršia v tom čase dvojročná, bola však kombinácia so sedením nie plnohodnotným - a tým pádom ťažším, ale obvykle aj priestorovo menším - ale možno niektorý z nových modelov, ktoré ponúkajú aj alternatívne spôsoby vozenia. Myslím tým napríklad na rýchlonasadnuteľnej lavičkovej sedačke, konvertovateľnej na prípadný stupienok. Takýmito kočíkmi sú napríklad Quinny Hubb a Baby Jogger City Select Lux, ktoré sú nielen praktické, ale aj pekné a obľúbené. Ich hodnota sa ti neskorším prípadným predajom čiastočne vráti. Samozrejmosťou je pri týchto modeloch aj dostupnosť druhého klasického sedadla, ak by si to predsa len preferovala.

Quinny Hubb Mono


Baby Jogger City Select Lux

Čo sa Peg-Pérego Team týka, nie je to zlá voľba. Mne však na Péregách vadia tvrdšie kolesá, ktoré občas vedia aj dosť hrkať, a na nerovnostiach či pri ťažšie ovládateľnom kočíku (napríklad naloženom dvomi deťmi) to môže byť občas dosť otrava. Rátaj aj s rozmerovo pomenšou vaničkou.

Peg-Pérego Team

Príde mi, že v tejto cene a kategórii single-to-double sú aj lepšie kočíky, napr. aj Nuna Demi Grow či Easywalker Harvey2.

Nuna Demi Grow


Easywalker Harvey2


Prajem to najpohodlnejšie kočíkovanie,
Eli