Ako zlepšiť takúto pleť?

8. jan 2025

Ahojte zienky. Prosím Vás ako zlepšiť takuto pleť? Čo používať, aké ošetrenie absolvovať? Nikdy som nemala dokonalú pleť, ale z tohto som už zúfalá 😔 Odlicujem sa micelarnou vodou, potom docistim tonikom, dám krem, občas nejake serum. Keď mám výraznejšie akné používam aj čistiaci gel. Ďakujem za všetky rady ❤️

nina004
8. jan 2025

Aký krém používaš? Odličujem pleť olejom CeraVe, gél Bioderma sébium, krém na roseaceu ( ten by ti pomôcť mohol? Mám normálnu až suchú pleť.

stanulienkat
8. jan 2025

Skus serum Niacinamid. Upokojuje plet.

freepalestine
8. jan 2025

Nie som odbornik, lekar, kozmeticka ani nic podobne; takze moju radu viem podlozit len vlastnou skusenostou. Skus zdrave stravovanie na par tyzdnov - vyluc ultraspracovane potraviny, vyprazane jedla, pridane cukry, alkohol, colu a podobne. Spi co najpravidelnejsie ako mozes a nepouzivaj tonu kozmetiky. Ak to nepomoze a po mesiaci nevidis zlepsenie takymto “zdarma” sposobom, vyskusaj dalsie “platene” rady.

denkabemommy
8. jan 2025

Ako prvé sa spýtam, tú micelarnu vodu aj umývaš alebo nie? Ak nie, tak treba začať. Manžel ma mastnejšiu pleť a úplne super mu pomohol la roche posay effeclar krém, potom používa séra Mixa kys.hyaulronovu a Vít.C, úplne vidno krásne zmeny 🙂.

autor
8. jan 2025

@nina004 Krém nemám nejaký špecifický, vždy vezmem nejaký na noc, hydratacny.

@stanulienkat Skúšala som, nepomohlo veľmi 😔

@denkabemommy Micelarku odstranujem tým tonerom, skúsim umývať. Používam aj ja la roche čistiaci gel, ale zas nejake extra zázraky mi nerobí, jedine upokojí a rýchlejšie zahojí pripadne akné, ak sa nejake vyskytne. Po akej dobe videl zmeny prosím Vás? Vedeli by ste mi poslať, ktoré presne produkty používa? Ďakujem 😊

denkabemommy
8. jan 2025

@autorka rozhodne micelarku umývaj - to je vo svojej podstate mydlová voda, ktorú si necháš na tvári a dáš na ňu toner, ten sa nemôže skrz ten film z micelarnej vody vstrebať a robí to potom šarapatu 🙃..

Používa tieto produkty, ešte nejaké čierne mydlo, nespomínam si na názov. A cca asi po 1-2 mesiacoch to bolo super

autor
8. jan 2025

@denkabemommy Ďakujem veľmi pekne ❤️ vyskúšam

maria535
8. jan 2025

Pracujem v parfumerii…ja ked mozem poradit v prvom rade postup by mal byt iny ako uvadzate…micelarna voda nesluzi na odlicovanie…treba pouzit odlicovac(idealne dvojfazovy)..nasledne docistit micelarnou vodou(Bioderma je super)…potom umyt plet cistiacim gelom (CeraVe podla typu pleti vybrat)…nasledne aplikovat tonikum tiez podla typu pleti u vas nieco s niacinamidom a zinkom napr…nasledne serum niacinamid a zinok pre vas urcite (Revolution, Ordinery..) a na koniec krem….Urcite by som zvolila co najcistejsiu kozmetiku to znamena nie produkty ktore obsahuju milion ucinnych zloziek ale jednu aktivnu ktoru vy potrebujete..taktiez by som vynechala vitamin C lebo vam to podrazdi este viac..potrebujete ukludnit plet najprv a tak..najdolezitejsie je pravidelne pouzivanie a najvacsi zaklad zakladov je vzdy mat extra svoj uterak ktorym si utierate iba tvar a pred aplikaciou produktov vzdy umyte ruky😉…pisem z vlastnej skusenosti aj tej profesionalnej..ak by ste mala otazky kludne piste rada Vam poradim

autor
8. jan 2025

@maria535 Dobrý večer, ďakujem za podrobný postup a opis, presne takto to potrebujem, lebo ja sa v tých zložkách vobec nevyznám 😁 Viete mi prosím odporučiť nejaký konkretny krem aj?

maria535
8. jan 2025

vobec nemate za co🙂..produktov je milion a je v tom zmatok..ak ich nespravne pouzijete neurobia vam nic alebo aj sarapatu..plet mate predpokladam zmiesanu az mastnejsiu vsak?

autor
8. jan 2025

@maria535 áno presne tak, skôr mastnú, s tým mám tiež extrémny problém 😏

maria535
8. jan 2025

no myslela som si podla foto..mate rozsirene pory tak vacsinou to suvisi prave s mastnejsou pletou..tak na odlicenie aj oci aj celej tvare ten dvojfazovy odlicovac(ja pouzivam Niveu taka modro-biela)potrasenim zmiesate date na tampon a odlicujete …potom micelarku( ja pouzivam Bioderma H2O ruzovu klasiku)dam na velky tampon a prejdem tvar…nasledne cistiaci gel(CeraVe ten pre mastnejsiu plet obsahuje ceramidy aj niacinamid a pomaha s tou mastnotou)date do dlane napenite s vodou a umyvate tvar..osusite jemne s uterakom..potom tonikum (to sluzi na balanc ph v pleti po umyvani, nikdy nie na docistenie a pod..)..ja davam od znacky Pixi rad Clarity kazde rano aj vecer avsak kazdy druhy vecer striedam s tonikom od Ordinary Glycolic acid toner…su v nom kyselinky tak postipkava ale postupne si plet zvykne a vyhladzuje a riesi aj ton pleti aj mastnotu atd..len postupne s nim..na den ho nedavam iba vecer..potom serum kombinujem niacinamid so zinkom od Ordinary plus Multipeptid tiez od Ordinary..zaklad je ten niacinamid so zinkom..taktiez rano aj vecer ..3 kvapky do dlane stacia bohate..a krem tiez davam iny na den a iny na noc..na den lahsi vecer zasa bohatsi..na noc je uplne genialny od Dr.Jart Ceramidin…a na den nieco troska lahsie..aj ked mozte zvolit stred aby ste mala jeden aj na noc aj na den..nieco z lekarenskej kozmetiky by som volila napr od Vichy Mineral 89 tu menej mastnu verziu alebo super je aj od Clinique ich hydratacny a je este aj hypoalergenny navyse tak sa nemusite obavat iritacie..tie vyrobky od Ordinary pripadne od Revolution su velmi cenovo prijatelne ..da sa vsetko najst co mam poznatky v akejkolvek cenovej relacii 😉

autor
8. jan 2025

@maria535 STE UZASNA! 🥹 Hneď zajtra pôjdem na nákup, ďakujem veľmi veľmi ešte raz

autor
8. jan 2025

@maria535 este otazocka 😁 Ten Nivea odlicovac myslite ten taký menší? Čo je aj na oci? Taka olejovejsia konzistencia ak si dobre pamätám..

zobak144
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
8. jan 2025

Ďakujem vám všetkým ešte raz za rady. Ešte som si spomenula, že mi kozmetička odporučila vyskúšať mezoterapiu, máte niekto skúsenosť? Zlepšilo by to stav pleti?

maria535
8. jan 2025

ano presne ten mensi👌🏼..skuste naozaj na zaciatok minumum tych aktivnych latok to znamena len hydratacia a ten niacinamid so zinkom, peptidy, ceramidy..pokial nedate plet do poriadku a potom nieco pridavat lebo napr aj ja co mam zmiesanu plet tak napr vitamin c ju mastil este viac ..zda sa mozno ze je toho vela a komplikovane ale ked si spravite z toho taku rutinu tak vam to nezaberie vela casu…a na tie pory ak chcete take insta expresne riesenie tak pod make up pouzite bazu na zmensenie porov aby vam to urobilo aspon opticky efekt😉 ..z dlhodobeho hladiska ak budete pouzivat ten niacinamid tak vam to pomoze tiez..inak vyborne je aj serum od Simpl Therapy na zmensenie porov fakt super efekt a nestoji vela..tak len tolko z tipov 🙂..snad vam to pomoze 🫶🏻

galioska
8. jan 2025

taketo cervene mas stale ci obcas? skludom mozes mat reakciu na histamin, pory si cisti pilingom, skus pupalkovy olej

autor
8. jan 2025

@maria535 presne, Cčko aj mne zhoršovalo pleť, teraz už viem prečo. Určite sa budem riadiť týmto postupom, ešte raz ďakujem 🫶🏼

@galioska Občas

veronikah96
8. jan 2025

@autor išla by som presne podľa rád @maria535 , radí veľmi dobre...mala som podobnú pleť, teraz vyklopem už žiadne problémy, sem tam vyrážka, aj to z hormónov pred menštruáciou ináč nič a presne takáto rutina ma zachránila... najprv sa pleť musí ukludnit, až potom aktívne látky, ináč by každá aktívna látka,ktorá by za normálnych okolností pomohla akurát viac vydrazdi 🙂

sabina230
8. jan 2025

Mala som kedysi podobnú pleť, chodím raz mesačne ku kozmetičke a ona mi radí ktoré produkty mám používať, nakoľko každá žena má úplne inú pleť. To čo zaberá na pleť inej, nemusí Vám. Mala som po dobu pól roka jednu procedúru, po ktorej sa mi celá tvár zošúpala a obnovila sa mi nová kožná bariéra. Nikdy predtým som nemala tak jemnu a zjednotenú pleť. A produkty používam už len z lekárne s výnimkou značky CeraVe, a osvedčila sa mi aj kórejská kozmetika.

julish
8. jan 2025

Mne velmi pimohla rada starsej pani kozmeticky (mam podobnu plet - seborea): tvar umyvat len dwtskym mydlom, osusit vzdy jednirazovou papierovou vreckovkou, krem len mastny, nikdy nie na baze vody - teda nie hydratacny. Skoda, ze som to nerobila od 20, plet mam omnoho lepsiu.

autor
8. jan 2025

@julish A moja pleť je tiež seborea? 😕

janababana
8. jan 2025

Autorka ty na svoju plet potrebujes davat toho co najmenej. Najdi si jeden produkt na odlicenie (ak mas na sebe makeup) a jeden produkt na ocistenie (ak si nemala na sebe makeup). Samostatny produkt na oci. A potom rovnako krem - samostatny produkt na oci a samostatny produkt na plet. Najlepsie je pouzivat jednodruhovy olej, ziadne superzlozite kremy z drogerii. Pripadne mozes siahnut po dermokozmetike, ale to by ti skor kozna lekarka vedela poradit, ci z tohto hladiska mas daky problem. Mozno mas plet len podrazdenu z vela pripravkov alebo z niektoreho zlozenia. A ak pijes mlieko, tak skus na nejaky cas obmedzit, ze ci ti to nepomoze.

ankare
8. jan 2025

@maria535 ahoj, ja mám veľa čiernych bodiek a rozšírené póry. Čo odporúčas mne, prosím?

dadka294
8. jan 2025

Ahoj, napis mi ip

nika357
9. jan 2025

Podľa mňa to nie sú iba otvorené póry, ale už malé jazvy po akné. Nemusíš si akné vytláčať a aj tak sa ti jazvy urobia. Moja rada je nič si nekupuj, čo ti kto poradil, ale choď k DOBRE hodnotenej dermatologičke.. Z vlastnej skúsenosti ti to odporúčam. Roky som sa snažila sama vyliečiť akné, nakupovala som rôzne značky, drogériové, potom lekárenské a aj jeden set z renomovanej kliniky za nehoráznu sumu a žiadna zmena sa nekonala. Zdôrazňujem, že mi trvalo dlhé roky, kým som sa spamätala a išla k dermatologičke. Najprv vyskúša vodičky a mastičky, potom antibiotiká a potom lieky s izotretinoínom, ak je to dobrá dermatologička a chce ti naozaj pomôcť.

autor
9. jan 2025

@nika357 akné mávam vždy len pred MS v oblasti brady a sánky. Nikdy sa mi nerobia priamo na tvari, pri nose alebo na lícach.

raffaella
9. jan 2025

@nika357 súhlasím úplne. Táto pleť nutne potrebuje dobrého dermatológa a správne nastavenú liečbu, nie pokusy s kozmetikou.

julish
9. jan 2025

Vyzera tak.