icon

Ako kombinovať prácu a pečenie z kvásku?

avatar
martyzpp
11. máj 2024

Ahojte, prosím, aký mate harmonogram pri pečení z kvásku keď chodíte štandardne do práce? Pracujem po-pia 7:00-16:00 (to je čas, kedy som preč z bytu). Keď som sa pred pár mesiacmi vrátila do práce, skončila som s kváskovaním ale stále ma to mrzí a chcem vymyslieť ako sa k tomu vrátiť (kváskovala som pol roka, takže extra zbehlá ešte nie som). Piecť by som chcela 1x, max 2x do týždňa a bežné pečivo ako chlebík, rožky, možno kaiserky. Ďakujem ☺️

avatar
3009
11. máj 2024

@martyzpp v piatok si po robote zarob kvások LM a časť daj do chladničky a zbytok do pohára na drez. Ráno v sobotu z kvásku čo si si odložila na drez zarob chlieb a nechaj kysnúť na drese a môžeš okolo polnoci piecť. V nedeľu ráno máš čerstvý chlieb.

avatar
hipuska
11. máj 2024

@3009 rada nad zlato..a spat bude kedy?

@martyzpp pripnem sa, tiez by som to dajak chcela

avatar
marca12
11. máj 2024

@martyzpp Ja som kvoli tomuto prestala kvaskovat,lebo som mala pocit,ze nic ine nerobím len kvaskujem. Pouzivala som vtedy chladnickove kysnutie. Len uz si nepamatam,ci som do chladnicky davala cesto vecer a dalsi vecer som piekla. Alebo som ho tam dala rano a vecer som piekla. Tu na MK je skupina kvaskovanie,pridaj sa tam.

avatar
martyzpp
autor
11. máj 2024

@3009 fuu, no o polnoci uz tvrdo spim. Niekedy uz o 22:00 😆.

avatar
sella38
11. máj 2024

tiez som to vzdala,lebo som bola "otrokom" kvasku a potom chleba...

avatar
panonia
11. máj 2024

Tiež som sa na to vykašlala lebo stale len plánovať pečenie.

avatar
kikuss88
11. máj 2024

Myslím, že tu to Naty celkom fajn opisuje a dáva aj priklady, kedy je vhodné čo a kedy spraviť, aby sme neboli otrokom kvaskovania, mne to celkom pomohlo 🙂 https://chutodnaty.sk/kvaskovy-chlieb-pre-zacia...

avatar
mis_mis
12. máj 2024

V piatok večer zarobím rozkvas, ráno cesto a okolo druhej už pečiem chlieb.

avatar
princezna_bosorka
12. máj 2024

@martyzpp ja zvladam kvaskovat, len ked som dopoludnia doma.... odporucala by som planovat to na vikendy alebo poskusat, ako a ktory rozkvas / cesto ti nakvasi v chladnicke alebo v spajzi... a s tym vies potom pracovat a planovat si, co a kedy budes zarabat...