icon

Ako kombinovať prácu a pečenie z kvásku?

martyzpp
11. máj 2024

Ahojte, prosím, aký mate harmonogram pri pečení z kvásku keď chodíte štandardne do práce? Pracujem po-pia 7:00-16:00 (to je čas, kedy som preč z bytu). Keď som sa pred pár mesiacmi vrátila do práce, skončila som s kváskovaním ale stále ma to mrzí a chcem vymyslieť ako sa k tomu vrátiť (kváskovala som pol roka, takže extra zbehlá ešte nie som). Piecť by som chcela 1x, max 2x do týždňa a bežné pečivo ako chlebík, rožky, možno kaiserky. Ďakujem ☺️

3009
11. máj 2024

@martyzpp v piatok si po robote zarob kvások LM a časť daj do chladničky a zbytok do pohára na drez. Ráno v sobotu z kvásku čo si si odložila na drez zarob chlieb a nechaj kysnúť na drese a môžeš okolo polnoci piecť. V nedeľu ráno máš čerstvý chlieb.

hipuska
11. máj 2024

@3009 rada nad zlato..a spat bude kedy?

@martyzpp pripnem sa, tiez by som to dajak chcela

marca12
11. máj 2024

@martyzpp Ja som kvoli tomuto prestala kvaskovat,lebo som mala pocit,ze nic ine nerobím len kvaskujem. Pouzivala som vtedy chladnickove kysnutie. Len uz si nepamatam,ci som do chladnicky davala cesto vecer a dalsi vecer som piekla. Alebo som ho tam dala rano a vecer som piekla. Tu na MK je skupina kvaskovanie,pridaj sa tam.

martyzpp
autor
11. máj 2024

@3009 fuu, no o polnoci uz tvrdo spim. Niekedy uz o 22:00 😆.

sella38
11. máj 2024

tiez som to vzdala,lebo som bola "otrokom" kvasku a potom chleba...

panonia
11. máj 2024

Tiež som sa na to vykašlala lebo stale len plánovať pečenie.

kikuss88
11. máj 2024

Myslím, že tu to Naty celkom fajn opisuje a dáva aj priklady, kedy je vhodné čo a kedy spraviť, aby sme neboli otrokom kvaskovania, mne to celkom pomohlo 🙂 https://chutodnaty.sk/kvaskovy-chlieb-pre-zacia...

mis_mis
12. máj 2024

V piatok večer zarobím rozkvas, ráno cesto a okolo druhej už pečiem chlieb.

princezna_bosorka
12. máj 2024

@martyzpp ja zvladam kvaskovat, len ked som dopoludnia doma.... odporucala by som planovat to na vikendy alebo poskusat, ako a ktory rozkvas / cesto ti nakvasi v chladnicke alebo v spajzi... a s tym vies potom pracovat a planovat si, co a kedy budes zarabat...