Používame cookies. Viac informácií tu. OK
veronice
3. dec 2018

@endzi81 cesto sa furt lepi - treba pomucit kym sa nwbude lepit. Ak pecies z raznej alebo celozrnnej muky, tak je normalne ze sa viac lepia - ta muka je uz raz taka
Zarezy sa neroztiahnu - cim ich robis? Skus chlapskou jednorazovou ziletkou - kupis v dm a skus hlbsie narezat
Praska zospodu - malo nahriaaty plech/truba, alebo malo vykvaseny chlieb.

Odpprucam pridat sa na facebooku do skupinky Kváskové pečenie a pridat otazku aj tam, radi a dobre tam vzdy poradia ;)

erika789
3. dec 2018

ako píše endzi81 skús trochu viacej pomúčiť ale ked prekladáš cesto cca každých 15-20min pri fomovaní tvaru manoč si ruky vlažnou vodou cesto sa ti lepiť až tak nebude potom ked preložíš do misi na kysnutie nezabudni poriadne pomúčiť. Čo sa týka nakrajovania je výborný aj zúbkovaný nôž ja sním menám problém nakrojiť nárezy ....ja nechávam cesto kysnúť v ošatke celú noc v chladničke ráno vyklopím na riadne horúci plech ktorý som si predhriala aspon 10 min pri 250C

endzi81
autor
3. dec 2018

@erika789
@veronice ruru aj.s plechom mam ohhriatu na 300 stupnov, polhodinu pred pecenim. Zarezy robim.ostrym nozom. Uz som aj pridavala muku kym sa neprestalo lepit, ale bolo to moc mukove potom. Skusim.sa pridat do tej skupiny na.fb. kysne mi v osatke a je pekne vykysnute, len podla mna riedke, neostane tak pevno, ale trochu sa mi rozleje ked ho dam von z osatky. No budem.skusat dalej..diky baby 🙂

ink
Moderátor
3. dec 2018

Ahoj a skúšala si aj iné múky? Pri spaldovej sa mi deje, že je cesto viac hydratovanejsie, lebo inak saje vodu ako pšeničná

endzi81
autor
3. dec 2018

@ink no kvasok mamaj celozrnny razny a potom davam muku psenicnu chlebovu a raznu chlebovu tak cca pol na pol. Spaldovy som este neskusala.

Tu začni písať odpoveď...

Odošli