icon

Kúpili by ste kváskový chlieb za 4 €?

avatar
ksenia16
16. apr 2025

Pečiem si a mohla by som upiecť jeden navyše. Kúpili by ste asi 600 gr chlieb za 4€?

Strana
z2
avatar
maya_hi
17. apr 2025

@deedol 😁 pozeráš reláciu Na nože? 😏

avatar
tetapetra
17. apr 2025

Dnes som kúpila v pekárni cistokvaskovy 900g za 3,65€

avatar
deedol
17. apr 2025

@maya_hi kamos pozera a referuje mi 😁

avatar
ksenia16
autor
18. apr 2025

@cocolinka dakujem, ste zlata

avatar
tetapetra
18. apr 2025

@ksenia16 nepreháňaj za jeden deň to máš hotové

avatar
tramtada31
18. apr 2025

Otazka, či si ten druhy nezamrazit, ale Ano, nemala by som problem kúpiť si od niekoho domaci, lebo viem, že tam idu kvalitne suroviny a nie napriklad plesniva múka.

avatar
ksenia16
autor
18. apr 2025

@tetapetra nie, to trvá oveľa viac, vykysnúť má v kuchyni, potom v chladničke, teda bude nekyslý chlieb, dobré vykysnutý a môže ho jesť aj diabetik, nebude zvyšovať cukor

avatar
ksenia16
autor
18. apr 2025

@tramtada31 bohužiaľ v obchode môže byť všetko okrem múky. Prečítajte si z čoho je, múka pre nich už je drahá, davaju tam bielkoviny, mucny produkt, éčka, aby to vyzeralo ako chlieb

avatar
tetapetra
18. apr 2025

@ksenia16 ale no, zamiesim ráno,večer pečiem. Keď zamiesim poobede,pečiem bude ráno,alebo poobede.

avatar
nusi289
18. apr 2025

@cocolinka súhlasím

avatar
hellionka
18. apr 2025

My sme chodili kupovať chlebík z jednej pekárne, bola to taká výroba a mali aj predajňu a piekli tam študenti … a v tom chlebe sme mali niečo chrumkavé … gombík …

avatar
suzy2508
19. apr 2025

Ženy, tu trochu zabúdate, možno teda neviete, že pojem kváskový chlieb znesie a veľa pekární odžubáva a tvári sa, že pečú kváskový chlieb, pritom je to len obyčajný chleba + kvasnice + pridaný štartér a vo výsledku je to nutrične rovnaký chlieb ako ten kvasnicový za euro niečo. Na Slovensku neexistuje legislatíva, ktorá by poznala a rozlišovala pojem kvas, kváskový, kvasnicový, všetko je to kvas. Tie, ktoré sa tomu viac rozumejú, vedia, že pri pečení bez droždia a s kvasom prebiehajú úplne iné procesy (mliečne kvasenie, pomalé natrávenie lepku), ktoré zabezpečia, že chlieb je ľahší na trávenie, nenadúva z neho a vydrží vďaka správne prebehnutému kvaseniu dlhšie. Ja si doma pečiem už skoro 7 rokov, čo to som si načítala, poslednej dobe prebytky tiež predávam a mám stálu klientelu. Neskutočne ma teší, že maličké deti vedia najlepšie, že kupované nestoja za nič a mamičky sa vždy vracajú k môjmu domácemu, to sú najväčší kritici. A tie, ktorým sa to zdá veľa, odporúčam si to skúsiť urobiť doma a naučiť sa to. Nič lepšie nedokážete svojim deťom a sebe dať, než je domáce pečivo. A časovo sa to dá zvládnuť. Ak vám je veľa za 3 dni roboty, kupujte si ďalej v obchode. Ja keď si kúpim kupované pečivo, na druhý deň mám vyhodený ekzém na rukách z týchto šmakocín, čo predávajú. Pečeniu zdar.

avatar
liz_lemon
25. apr 2025

ja by som od ludi, ktori pecu nieco doma, nekupila nic, ale v mojom okoli viacero zien dava ponuky na FB, na chlieb, pecivo aj kolace, a ludia sa idu potrhat

avatar
ksenia16
autor
28. apr 2025
@suzy2508

Ženy, tu trochu zabúdate, možno teda neviete, že pojem kváskový chlieb znesie a veľa pekární odžubáva a tvári sa, že pečú kváskový chlieb, pritom je to len obyčajný chleba + kvasnice + pridaný štartér a vo výsledku je to nutrične rovnaký chlieb ako ten kvasnicový za euro niečo. Na Slovensku neexistuje legislatíva, ktorá by poznala a rozlišovala pojem kvas, kváskový, kvasnicový, všetko je to kvas. Tie, ktoré sa tomu viac rozumejú, vedia, že pri pečení bez droždia a s kvasom prebiehajú úplne iné procesy (mliečne kvasenie, pomalé natrávenie lepku), ktoré zabezpečia, že chlieb je ľahší na trávenie, nenadúva z neho a vydrží vďaka správne prebehnutému kvaseniu dlhšie. Ja si doma pečiem už skoro 7 rokov, čo to som si načítala, poslednej dobe prebytky tiež predávam a mám stálu klientelu. Neskutočne ma teší, že maličké deti vedia najlepšie, že kupované nestoja za nič a mamičky sa vždy vracajú k môjmu domácemu, to sú najväčší kritici. A tie, ktorým sa to zdá veľa, odporúčam si to skúsiť urobiť doma a naučiť sa to. Nič lepšie nedokážete svojim deťom a sebe dať, než je domáce pečivo. A časovo sa to dá zvládnuť. Ak vám je veľa za 3 dni roboty, kupujte si ďalej v obchode. Ja keď si kúpim kupované pečivo, na druhý deň mám vyhodený ekzém na rukách z týchto šmakocín, čo predávajú. Pečeniu zdar.

@suzy2508 aky chlieb kupuju od vas najradsej?

avatar
nyphadora
28. apr 2025

@ksenia16 kupila aj kupujeme ale v kvaskovej pekarni 😁

avatar
gabrielkaa
28. apr 2025

@ksenia16 ja áno.

avatar
gabrielkaa
28. apr 2025
@suzy2508

Ženy, tu trochu zabúdate, možno teda neviete, že pojem kváskový chlieb znesie a veľa pekární odžubáva a tvári sa, že pečú kváskový chlieb, pritom je to len obyčajný chleba + kvasnice + pridaný štartér a vo výsledku je to nutrične rovnaký chlieb ako ten kvasnicový za euro niečo. Na Slovensku neexistuje legislatíva, ktorá by poznala a rozlišovala pojem kvas, kváskový, kvasnicový, všetko je to kvas. Tie, ktoré sa tomu viac rozumejú, vedia, že pri pečení bez droždia a s kvasom prebiehajú úplne iné procesy (mliečne kvasenie, pomalé natrávenie lepku), ktoré zabezpečia, že chlieb je ľahší na trávenie, nenadúva z neho a vydrží vďaka správne prebehnutému kvaseniu dlhšie. Ja si doma pečiem už skoro 7 rokov, čo to som si načítala, poslednej dobe prebytky tiež predávam a mám stálu klientelu. Neskutočne ma teší, že maličké deti vedia najlepšie, že kupované nestoja za nič a mamičky sa vždy vracajú k môjmu domácemu, to sú najväčší kritici. A tie, ktorým sa to zdá veľa, odporúčam si to skúsiť urobiť doma a naučiť sa to. Nič lepšie nedokážete svojim deťom a sebe dať, než je domáce pečivo. A časovo sa to dá zvládnuť. Ak vám je veľa za 3 dni roboty, kupujte si ďalej v obchode. Ja keď si kúpim kupované pečivo, na druhý deň mám vyhodený ekzém na rukách z týchto šmakocín, čo predávajú. Pečeniu zdar.

@suzy2508 presne tak. Mne to ale rovno v pekárni povedala, že tento je úplne stopercentne kváskový a tento je kváskový s pomocou čiže sú tam aj kvasnice. A takto ich strašne veľa.

Strana
z2