Kúpili by ste kváskový chlieb za 4 €?
Pečiem si a mohla by som upiecť jeden navyše. Kúpili by ste asi 600 gr chlieb za 4€?
Dnes som kúpila v pekárni cistokvaskovy 900g za 3,65€
Otazka, či si ten druhy nezamrazit, ale Ano, nemala by som problem kúpiť si od niekoho domaci, lebo viem, že tam idu kvalitne suroviny a nie napriklad plesniva múka.
@tramtada31 bohužiaľ v obchode môže byť všetko okrem múky. Prečítajte si z čoho je, múka pre nich už je drahá, davaju tam bielkoviny, mucny produkt, éčka, aby to vyzeralo ako chlieb
My sme chodili kupovať chlebík z jednej pekárne, bola to taká výroba a mali aj predajňu a piekli tam študenti … a v tom chlebe sme mali niečo chrumkavé … gombík …
Ženy, tu trochu zabúdate, možno teda neviete, že pojem kváskový chlieb znesie a veľa pekární odžubáva a tvári sa, že pečú kváskový chlieb, pritom je to len obyčajný chleba + kvasnice + pridaný štartér a vo výsledku je to nutrične rovnaký chlieb ako ten kvasnicový za euro niečo. Na Slovensku neexistuje legislatíva, ktorá by poznala a rozlišovala pojem kvas, kváskový, kvasnicový, všetko je to kvas. Tie, ktoré sa tomu viac rozumejú, vedia, že pri pečení bez droždia a s kvasom prebiehajú úplne iné procesy (mliečne kvasenie, pomalé natrávenie lepku), ktoré zabezpečia, že chlieb je ľahší na trávenie, nenadúva z neho a vydrží vďaka správne prebehnutému kvaseniu dlhšie. Ja si doma pečiem už skoro 7 rokov, čo to som si načítala, poslednej dobe prebytky tiež predávam a mám stálu klientelu. Neskutočne ma teší, že maličké deti vedia najlepšie, že kupované nestoja za nič a mamičky sa vždy vracajú k môjmu domácemu, to sú najväčší kritici. A tie, ktorým sa to zdá veľa, odporúčam si to skúsiť urobiť doma a naučiť sa to. Nič lepšie nedokážete svojim deťom a sebe dať, než je domáce pečivo. A časovo sa to dá zvládnuť. Ak vám je veľa za 3 dni roboty, kupujte si ďalej v obchode. Ja keď si kúpim kupované pečivo, na druhý deň mám vyhodený ekzém na rukách z týchto šmakocín, čo predávajú. Pečeniu zdar.
ja by som od ludi, ktori pecu nieco doma, nekupila nic, ale v mojom okoli viacero zien dava ponuky na FB, na chlieb, pecivo aj kolace, a ludia sa idu potrhat
Ženy, tu trochu zabúdate, možno teda neviete, že pojem kváskový chlieb znesie a veľa pekární odžubáva a tvári sa, že pečú kváskový chlieb, pritom je to len obyčajný chleba + kvasnice + pridaný štartér a vo výsledku je to nutrične rovnaký chlieb ako ten kvasnicový za euro niečo. Na Slovensku neexistuje legislatíva, ktorá by poznala a rozlišovala pojem kvas, kváskový, kvasnicový, všetko je to kvas. Tie, ktoré sa tomu viac rozumejú, vedia, že pri pečení bez droždia a s kvasom prebiehajú úplne iné procesy (mliečne kvasenie, pomalé natrávenie lepku), ktoré zabezpečia, že chlieb je ľahší na trávenie, nenadúva z neho a vydrží vďaka správne prebehnutému kvaseniu dlhšie. Ja si doma pečiem už skoro 7 rokov, čo to som si načítala, poslednej dobe prebytky tiež predávam a mám stálu klientelu. Neskutočne ma teší, že maličké deti vedia najlepšie, že kupované nestoja za nič a mamičky sa vždy vracajú k môjmu domácemu, to sú najväčší kritici. A tie, ktorým sa to zdá veľa, odporúčam si to skúsiť urobiť doma a naučiť sa to. Nič lepšie nedokážete svojim deťom a sebe dať, než je domáce pečivo. A časovo sa to dá zvládnuť. Ak vám je veľa za 3 dni roboty, kupujte si ďalej v obchode. Ja keď si kúpim kupované pečivo, na druhý deň mám vyhodený ekzém na rukách z týchto šmakocín, čo predávajú. Pečeniu zdar.
@suzy2508 aky chlieb kupuju od vas najradsej?
@ksenia16 ja áno.
Ženy, tu trochu zabúdate, možno teda neviete, že pojem kváskový chlieb znesie a veľa pekární odžubáva a tvári sa, že pečú kváskový chlieb, pritom je to len obyčajný chleba + kvasnice + pridaný štartér a vo výsledku je to nutrične rovnaký chlieb ako ten kvasnicový za euro niečo. Na Slovensku neexistuje legislatíva, ktorá by poznala a rozlišovala pojem kvas, kváskový, kvasnicový, všetko je to kvas. Tie, ktoré sa tomu viac rozumejú, vedia, že pri pečení bez droždia a s kvasom prebiehajú úplne iné procesy (mliečne kvasenie, pomalé natrávenie lepku), ktoré zabezpečia, že chlieb je ľahší na trávenie, nenadúva z neho a vydrží vďaka správne prebehnutému kvaseniu dlhšie. Ja si doma pečiem už skoro 7 rokov, čo to som si načítala, poslednej dobe prebytky tiež predávam a mám stálu klientelu. Neskutočne ma teší, že maličké deti vedia najlepšie, že kupované nestoja za nič a mamičky sa vždy vracajú k môjmu domácemu, to sú najväčší kritici. A tie, ktorým sa to zdá veľa, odporúčam si to skúsiť urobiť doma a naučiť sa to. Nič lepšie nedokážete svojim deťom a sebe dať, než je domáce pečivo. A časovo sa to dá zvládnuť. Ak vám je veľa za 3 dni roboty, kupujte si ďalej v obchode. Ja keď si kúpim kupované pečivo, na druhý deň mám vyhodený ekzém na rukách z týchto šmakocín, čo predávajú. Pečeniu zdar.
@suzy2508 presne tak. Mne to ale rovno v pekárni povedala, že tento je úplne stopercentne kváskový a tento je kváskový s pomocou čiže sú tam aj kvasnice. A takto ich strašne veľa.

@deedol 😁 pozeráš reláciu Na nože? 😏