icon

Skúsenosti s pečením chleba zo sušeného ražného kvásku

avatar
babababka
13. okt 2025

Piekla z vás niekto zo sušeného ražného kvásku,z DM-drogerie?Myslím chlieb.Skúsenosti?

avatar
nevenka
13. okt 2025

@babababka to musis najprv ozivit, eozrobit s mukou a vodou. Nefunguje to tak, ze nasypes tak ako je k muke a cakas, ze vykysne chlieb. Ak je to naozaj suseny kvasok, tak nehrozi toto. Ja som neskusala, piekla som vzdy zo ziveho kvasku, chlieb sa mi ale nie vzdy vydaril. Ma to vela uskali. A to aj vtedy, ked mas dobre nastartovane vsetky bakterie a kvasinky v kvasku, nie taketo "spiace" v susenom.

avatar
babababka
autor
17. okt 2025

Ďakujem vám pekne.Ja som to skúšala za posledné 4 roky 6x z normálneho,živého kvásku.Ani raz sa mi nepodaril,z droždia áno,hneď.Tak mi dcéra kúpila sušené,nech vyskúšam.