Ako mám večer dokrmovať 5 mesačné dieťa?

lienockastanka
14. mar 2012

Ahojte maminky, snazim sa uz tri dni vecer dokrmovat svoju 5 mesacnu dceru. Zda sa mi, ze mam vecer malo mliecka v prsnikoch a posledny tyzden sa v noci budi kazde dve hodiny na kojenie a to pritom vstavala uz iba 1x , lenze ona mi nechce ani Nutrilon a ani Hami, mam kupene aj dve rozne flasky s inymi cumlikmi a nic, place, vrti sa, natahuje ju a proste je nerva. Mate s tym niekto skusenosti? co ste robili? skusit este ine mliecko?

lubina
14. mar 2012

Mozno to ani nebude tym, ze je hladna, ale skor zmena. Deticky prechadzaju zmenami v tomto veu, takze aj ona sa ozno budi len preto, ze potrebuje citit tvoju pritomnost a nie ani preto, ze by bola hladna.

angellinka
14. mar 2012

je uplne normalne ze dieta sa budi,moja sa budi doteraz,nie vzdy,ale budi sa.Potrebuje ma skontrolovat.A ked nemas naliate prsia,to neznamena ze mas prazdne prsia,dobre robi ze nechce UM,MM je pre nu lepsie 😉 nedavaj UM.dieta sa meni,a tak isto je potreby,je este malinka,aby bol kazdy den a noc rovnaka 🙂 alebo kontaktuj laktacnu poradkynu,ja by som urobila to najskor

martinac1
14. mar 2012

Ahoj, myslim, ze si nemusis robit starosti. Ono to hned tak deti neprijmu. Aj moj bobak spociatku odmietal flasku, ale po niekolkych dnoch, ci veceroch, sa to podarilo a dnes si svoju druhu veceru vypije z flasky. Aj ked v noci sa budi veeeelmi casto, s tym mam problem zase ja :D Ja som zvolil flasku od Lovi a mlieko Bebu pri oboch detoch a nemala som problem. Chuti im a flaska je super. Takze chce to len klud, pevne nervy a nenutit ju. Musi si proste na to zvyknut. Daj jej cas. Urcite sa to podari a nauci sa pit aj z flasky. Vzdy sa to deticky naucia. Drz sa.

strapco13
15. mar 2012

@lienockastanka to ze sa dieta budi nemusi byt len hladom..zubky, teplo, zima, chce citit mamu..dojcenie je najlepsi a najrychlejsi sposob ako uspat dieta
treba skontrolovat vecerne dojcenie..ci naozaj dieta pije menej ..skus stlacanie prsnika, striedat prsniky..pokial naozaj pije menej mozes si bud zvysit tvorbu mliečka http://dojcenie.wordpress.com/ako-dojcit/ako-po... alebo mozes dat príkrm ..zeleninovu, ci ryzovu kasu uz, je to lepsia alternativa ako UM ..a hlavne ako flaska..tak si mozes pokazit dojcenie uplne.

beton
15. mar 2012

podla coho sa ti zda, ze mas malo mliecka v prsnikoch? pokial dojcis na poziadanie, tak mliecka malo urcite nemas. svedci o tom fakt, ze doteraz si dojcila. ked prejdes na flasku a na UM, tak s dojcenim postupne skoncis a moze to byt ovela skor, ako by si mozno sama chcela. makke prsniky neznamenaju prazdne. len sa uz tak nenalievaju ako kedysi, co je vlastne dobre, lebo je mensie riziko zapalu. ked nasadis na vecer UM z flasky, tak sa bude budit pravdepodobne este viac. lebo dojcenim si dietatko vynahradza uzky kontakt s mamickou. flaska jej ho neda. deti sa v noci nebudia od hladu, ale skor z inych pricin. prvou, najrychlejsou a najucinnejsou pomocou im je pri vsetkych problemoch dojcenie. je to len zmena rezimu, pride, odide... nocny rezim si deti menia, raz je to lepsie, inokedy horsie. nijako to nesuvisi s UM alebo MM. skus jej davat viac pozornosti a telesneho kontaktu cez den, najma vecer, aby si to v noci nevynahradzovala. aj castejsim dennym dojcenim mozes znizit pocet nocnych dojceni. u niektorych deti to funguje.

jankako
15. mar 2012

no ona nemusí byť hladná.može ju niečo trápiť,preto sa dožaduje ukludnenia na prsníku.moja bola takáto kvoli zúbkom,alebo kvoli vetrom..

elinka27
16. mar 2012

naozaj sa nemusis znepokojovat, to ze tebe sa na pocit zdaju prsia prazdne nemusi tak realne byt.Ja dojcim uz 18 mesiacov s prsiami makkymi.Ak sa prsia vyprazdnuju spravne, cize dieta je dojcene na poziadanie, tak potom je to prirodzeny jav. Dojcenim na poziadanie myslim, ziadne ine alternativy ako flasa a cumlik, ci dodrziavanie casovych intervalov.Ak ti dieta na prsniku uz nepije, ale saje, tak je vhodne skusit stlacanie prsnika a a nepije aj tak, tak prelozit na druhy. Takto mozes prestriedat aj niekolkokrat.Laktacna poradkyna ti vie pozriet ci a kedy pije a vie to ukazat aj tebe aby si vedela pre buducnost.Tiez skontroluje prisatie ci je spravne, aj to je dolezite.A k tej flasi ako niektore uvadzate, ano kazde si casom na flasu privykne. Rovnako ako dieta dokaze uprednostit jeden druh cumlika pred inym, dokaze uprednostit flasu pred prsnikom...dieta nemusi byt genius aby vedelo odkial tecie lahsie.

ivet78
16. mar 2012

@lienockastanka to že sa ti zdá že máš večer málo mliečka... bud ho máš ozaj menej a tak by som sa snažila si tvorbu zvýšiť... určite pomáha a dosť rýchlo vinea (pi ju kludne celý den a večer už budeš mať mliečka určite dostatok... aj ked dlhodobé pitia to nie je... ale ked potrebuješ rýchlo zvýšiť tvorbu je to super , ja som niekedy aj 3 dni v kuse pila...ked sme mali rastový špunt)
alebo dieťatko treba aj ináč dokrmovať... flašu vynechaj, lebo sa ti zníži tvorba mliečka ...skôr by som nejakú tú babätkovskú kašičku dala lyžičkou...stačí aj ked dáš len 2-4 lyžičky a odstatné sa dokrmi materským mliečkom...
alebo to vôbec nemusí byť tým že máš málo mliečka to budenie...môže byť suchý vzduch, alebo zúbky, alebo je zima alebo teplo... tento stav môže trvať týžden ale aj niekedy len pár dní a niekedy aj viac... môžno potrebuje cez noc menej spánku - ak náhodou spí cez den viac, tak sa potom drobcovi už v noci nechce spať...
ale nedávaj flašu...skús všetko dávať lyžičkou ak sa už rozhodneš pre príkrm...aj tak ťa to neminie... raz sa budete musieť začať večer prikrmovať....
držím palce... ja som Peťku kojila do 24 mesiacov a veru ešte aj teraz mi povie že mliečko je mnamo.... 🙂