Ako odučiť 3 týždňové dieťa spať na prsníku?

ivica_v
1. aug 2011

Ahojte, mame takyto problem, nase 3-tyzdenne babo nechce cez den dlhsie spat. Vzdy place a cmula si ruky ako keby malo hlad - dam ho na prsnik - vidno ze pije, po chvili vsak intenzita pitia klesa az malicky zaspi na prsniku. Z casu na cas si este pocucka a po chvili akoze spi - len co ho vsak prelozim do postielky alebo dam na postel a lahnem si k nemu - do 5 minut je hore a zase place ze chce jest. Takto to ide dookola cely den! niekedy nespi dlhsie ako hodinu skoro 10-12 hodin. Podvecer je uz asi tak unaveny a konecne nasyteny ze zaspi aj na 3-4 hodiny, v noci sa naje poriadne tak ako to ma byt a zase zaspi na 2-3 hodiny a nad ranom tiez. A potom, zhruba od 7-8 rano zacina zase cirkus - dookola chce jest, akonahle je na prsniku - spi, atd. Takto fungujeme uz asi tyzden, prve dva tyzdne to bolo v pohode - 2 hod. sme sa trapili kym sa napil ale potom 2-3 hod. v pohode spal. Az ked som zacala kojit v polohe poleziacky - zacali tieto problemy ( cca po dvoch dnoch kojenia poleziacky - mala som bolave bradavky a tato poloha mi najviac vyhovovala ). Teraz kojim posediacky - pouzivam masticku na bradavky takze uz nie su tak bolestive a mozem kojit aj v kresle. Vie mi niekto poradit co by som mala spravit aby sa nam ten rytmus aspon trosku upravil? Dik...

estterka
1. aug 2011

no treba kontaktovat laktacnu poradkynu. moze byt,ze je sice na prsniku,ale nepije efektivne,laktacna ti pomoze s technikou stlacania prsnika a nauci ta rozoznat,kedy babatko naozaj pije. moze byt rovnako pomyleny flaskou a dudlom. kedze mas bolave bradavky,je dolezite aj upravit polohu, s tymto ti online len tazko pomoze niekto.

http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-do...

tu si najdes poradkynu.

forum.dojcenie.eu
toto je forum,kde posobia laktacne poradkyne.

lenica81
1. aug 2011

ahoj ivi... hlavne ziaden stres... skus si tu pozriet metodu stlacania prsnika, aby si dietatko udrzala dlhsie hore... http://dojcenie.wordpress.com/ako-dojcit/stlaca... a celkovo celu sekciu ako dojcit, polohy... popripade odporucam sa obratit na kocku Katku z tej stranky, mne velmi pomohla na zaciatku dojcenia... tak drzim palce, nech malemu chuti papat a rastie ako z vody... 😉

pufa
1. aug 2011

ja by som možno skúsila zájsť za laktačnou poradkyňou, či dojčíš správne, teda či maličký cucká efektívne, či sa mu naozaj zaplní bruško. Pokiaľ viem, pri správnej technike dojčenia by si nemala mať bolestivé bradavky. nie je dôvod, aby bol po napapaní o hodinu hladný až na plač. skús sa poradiť, veľa žien nedojčí správne, lebo ich to nikto nenaučil. držím palce!

michaela.g
1. aug 2011

Manila je super aj mne pomohla kocka 😉 . Ale moja napriklad papa "efektivne" ale dakedy si kludne pyta aj po hodinke a je jej dam. Nechapem preco Pufa pise ze by to nemalo byt.

olifcek
1. aug 2011

dietatko kludne moze byt hladne i po pol hodine. male babatko, male brusko, mm obsahuje enzymy, ktore robia mm a neskor i prikrmy stravitelnejsimi... cize je to ok. a ako som inde pisala , detickam je prsnik prirodzeny na mm, ukludnenie sa, na bolacky, na mojkanie sa, vyjadrenie lasky.

@michaela.g tak tak, dietatku dat prsnik na poziadanie a cas nerozhoduje