Strácam mlieko a syn umelé mlieko odmieta

zuzizubakova
3. sep 2014

Moj syn ma 10 mesiacov a ja uz asi pomaly stracam mlieko, cez den uz papa normalne prikrmy, nekojim ho, len vecer pred spanim, ale posledny tyzden sa v noci casto budi a strasne place. Je nervozny, lebo ked ho kojim uz mu asi to mlieko nestaci a je hladny, tak pije vodu, potom nachvilu zaspi a zase s placom vstane. Poradte mi, ako ho mam naucit pit z flase UM, uz som skusala 4 druhy, menili sme cumle, skusili sme tiez rozne znacky a nic. On nevie ani poriadne pit z flase, kusok si cucne a koniec. Za kazdu radu dakujem

niki101988
3. sep 2014

@zuzizubakova ahoj, skús mu dávať normálne kravské mlieko alebo nedávaj fľašu ale hrnček
Avent má také na prvé pitie pre detičky

jenny2009
3. sep 2014

podla mna stracas mlieko lebo maly vela netaha, nechaj ho papat tvoje mlieko stale ak ma chut a hlad, cim viac bude tahat tym viac sa ti bude robit mlieka, a on bude napapany a spokojnejsi, uvar si meltu, pij caj z rasce, anizu podporuje tvorbu mleika, ziadnu salviu ta ho zastavuje, cize ak nechces prestat kojit /podla mna skoro/ tak mu stale davaj nech taha a uvidis budete spokojnejsi obaja

zuzizubakova
autor
3. sep 2014

@jenny2009 ved ja ho kojim kedy chce v noci, ale cez den mi uz odmieta prsnik, chvilu taha a potom zacne plakat. @niki101988 myslis, ze mu uz mozem dat kravske mlieko? doktorka mi vravela, ze az od roka sa moze davat. A to mu mam dat ciste? Len trosku zohriat?

cekankacamomille
3. sep 2014

ahoj. ja som mala rovnaky problem. chcela len moje mliecko, ktoreho som mala postupom casu zalostne malo. ziaden cumel od ziadnej znacky, len sa dotkla spickou jazyka a uz vrieskala 🙂 nedala sa oklamat. tiez sme skusili rozne um, na nic sa nechytila. bolo to hotove utrpenia pre mna a este vacsie pre nu. ak nemas odskusanu, tak ja doporucujem flasu MUM. Ma akoby obruseny povrch, co ju presvedcilo o tom, ze je to bradavka 🙂)) A jedine mliecko, na ktore sa chytila od prveho srknutia bolo kozie. Neviem ake mas moznosti. My sme mali nedaleko overeneho farmara 🙂 Drzim palce ;)

bonaqa2013
3. sep 2014

ak chceš kojiť, tak si kúp homeopatiká na podporu kojenia - dostať v lekárni. Pred každým kojením 3 guľočky spapáš.
moje deti tiež vyskúšali rozne mlieka a nakoniec im najlep. chutil Sunar. Ešte na noc sme deťom kupovali kašu sunarku - dostať v lekárni, v hypermarketoch.... aj ju spravíš hustejšiu, možeš ju dať aj lyžičkou.

marionmarion
3. sep 2014

tvoje dietatko ma dojcensky strajk, da sa to stale zachranit, ale musis kontaktovat laktacnu poradkynu. najdi si na www.mamila.sk kontakt, ona ti poradi co robit a ako dieta zase navyknut na dojcenie. Drzim palce!

siska53
4. sep 2014

@zuzizubakova moja sa naucila pit z flase az v roku. Ale vecer uz obaja dostavali kase a moje mlieko si mali vlastne na zaspatie..ako druhu veceru..maly bol v tom case dojceny uz len 2-4x. Dcerka stale na poziadanie,lebo ta to tak chcela.
Ak mas pocit,ze uz mas malo mlieka,ved dojcis uz len vecer,tak s abud zacnite dojcit viac,alebo si ty odsavaj.

Inak jedine skontaktovat laktacnu poradkynu,nech to posudi

romisami
4. sep 2014

@zuzizubakova Skús mu prípadne ponúknuť Sunar, ten zvykne deťom viac chutiť, je trošku sladší ako iné UM.

mamahanky
4. sep 2014

@zuzizubakova ked nechce flasu tak laktacna by ti poradila kojit cez cievku....z tej cievky ti pojde um ale saje prsnik....

duracelko
4. sep 2014

moje deti napínalo s umelého dudlíka na flaške, tiez absolútne nechceli cumel v ústach, možno maš len krízu a toho mlieka je teraz pomenej. kedze asi málo prikladáš a malý už papá tuhú stravu. sunar je najchutnejši, skús ten. ja som preto dlho kojila lebo som presne nevedela čo by som dala deťom kedze UM by mi nechceli. takže MUSELA som kojiť ak keby motyky padali 😀

siska53
4. sep 2014

@zuzizubakova ja este doplnim..z flase sa naucila pitv roku,ale UM,resp akekolvek ine mlieko ako moje,jej zachutilo,az ked mala 23m.

Takze bud jedine trpezlivo ponukat,alebo zvysit pocet dojcenici odsavat,aby sa stimulovala tvorba tvojho mliecka.

A cez slamku by nevypil? Nasa sice nie,ta sa chytila v roku az na taky plosky makky sosacik...no mozno u vas na slamku,alebo daktore maminy ucia rovno pit z poharika..aspon uvidis,ci odmieta mlieko alebo cumel.

sirell
4. sep 2014

ja som naucila svojho syna na flasu tak, ze som mu do flase dala odsate materske mlieko a postupne sme takto presli na UM.

mamina2388
4. sep 2014

ahoj..
@zuzizubakova
nemyslim ze mate laktacny strajk....ale pises ze papka vsetko...a ze mlieco veskereho druhu odmieta a takisto i cumle...no neuvadzas ze kolko a coho ti spapka ez den ..a ani kolko vody vypije...a z akej flase pije vodu ci ako vlastne....???
skus klasicke kravske mlieko 1,5-3.5 %....a 1 PL granka do toho...nezohrievaj v izbovej teplote pred podanim maj nachystane 2h. .pripadne aj pocas dna mu skus dat ...u nas to zabralo..kedze 1 mlieko nafukovalo..z dalsieho hnacky..z dalsieho grckala...a flasky nechce ziadnu inu iba tu v ktorej ma aj cajik...takze odporucam avent 150ml popripade ak chces este kojit treba aspon 2-3 za den skusit kojit..a radsej dokrmit...snad sa v tom vyznas a snad som poradila..

zuzizubakova
autor
4. sep 2014

@mamina2388 vodicku cez den vypije 200-250 ml z aventovej flasky so slamkou. papame ranajky vyzivku alebo cerstve ovocie, na desiatu roztek, obed zeleninovo masovy prikrm alebo polievocka, olovrant jogurt alebo brumika,vecera kasa a pred spanim ho nakojim. dnes som skusala obycajne mlieko plnotucne, ale len trosku cucol a koniec. budem skusat ponukat viac krat za den, nech si zvyka na tu chut a uvidim. teraz mu idu zubky, tak je nervoznejsi

mamina2388
4. sep 2014

jáAaaaaaaj....tak necakaj od neho zazraky...ked mu idu zubky..je samozrejme ze je takto....ale ku tej vode by som par ml pridala...to mi pride malo..moja vypije 600 az 800ml a to ju este aj kojim...rano 2x..potom vyziva.aleboananik...kojim ak nechce tak voda...obed...kojenie ak nic mliko z flase....