4,5mesačné dieťa mi odmieta mliečko

marcelkat
10. jan 2019

Ahojte babuľku 🙂 chcem sa opýtať, mám synčeka 4 a pol mesačného, prečo mi odmieta um? Pije ho od narodenia, prikrmi davame už dlhšie, mliečko papal celú noc a aj cez deň, teraz odmieta aj v noci, pýta si len čajík... V čom je problém?

ink
11. jan 2019

Ahoj, prosím napíš viac o tom, aké príkrmy dávaš a kedy.

marcelkat
autor
11. jan 2019

@ink nie som nejaká mamina, ktorá presne sleduje časy a to davam malému, ráno spala jogurt, obed tak ako mi ale len trošku, pomedzi pije čajík, poobede tiež buď jogurt alebo výživu... Žiadne kaše nedávam, dávam mu papať keď chce... Len neviem doteraz bolo všetko ok ,fungovalo to a zrazu prestal mliečko pit

ink
11. jan 2019

@marcelkat nešlo mi o presné časy, ale čo je na raňajky prípadne ci už máte zavedený aj obed a večeru. V 4,5 mesiaca bohate stačí len jeden prikrm denne. Do 1.roka neide o to, aby zjedla to, čo vy, ale má sa zoznamovať s novými chutami a konzistenciami.
Ak jej dávaš už teraz jogurt, tak je toto možná príčina. Príliš veľa kravskej bielkoviny. Zaťažila by si jej tak časom obličky. To, že odmieta UM robí v "sebaobrane" telo ho odmieta ako nadbytočnú bielkovinu. Na jogurt je príliš skoro.

marcelkat
autor
11. jan 2019

@ink aha,ďakujem veľmi pekne