icon

ABKM a dojčenie

14. jan 2023

Ahoj baby
Má význam vlastne dojčiť,ak je podozrenie na abkm?
Mam 5 mesačného syna
Stále ekzém teda podľa kožnej dermatitida a už som z toho totálne vyčerpaná…
Tak strašne by som chcela pomôcť,len ozaj neviem,či to dojčenie je aj nejaký krok k úspechu…
Stravu samozrejme sa snažím dodržiavať
Ďakujem za reálne skúsenosti

Strana
z2
bessdonna
27. jún 2023

@mimibell podla mna si to adresovala inemu. Ja som za dojcenie

mimibell
27. jún 2023

@bessdonna ja som reagovala najmä na ten výrok, že mamila sú už ako sekta. Oni sa snažia podporovať dojčenie a vo veľa veciach majú pravdu. Snažia sa vyvracat niektoré zaužívané názory, ktoré sú už zastarané a sú na to mnohé výskumy a hlavne podporuju dojčenje. Preto som sa pýtala čo sa ti na tých radách od mamily nepáči lebo mne sa zdá byt všetko ok.

mimibell
27. jún 2023

Um aj tento neocate obsahuje až 90% kazeínu pričom MM asi iba 8%. Je rozdiel medzi bielkovinu v MM a v UM. Neocate je rozdielny v tom, ze je naštiepené na časti ktoré, ze vraj dieťa lepšie znáša. Ale zase je na tebe akú variantu zvoliť, keďže má alergie aj na viacej vecí.
Moja dcéra má vďaka Bohu miernu formu tejto alergie. My sme bojovali s hnačkami, bolesťami bruška , hlienom v stolici a myslim, že aj málo priberala. Akonáhle som vysadila všetko z mlieka, tak sa to krásne upravilo a teraz je už dobre. Mne by to ani nenapadlo, že to môze byť ABKM ale dcérina doktorka navrhla túto dietu a pomohlo. Teraz je z dcéry spokojné bábo.

autor
27. jún 2023

@mimibell tak to buď vďačná,lebo u nás aj to prosperovanie je veľmi biedne…
A to sa mu ozaj snažím vyvarat hoc čo,len aby mal stále živiny a aj pribral,ale moc to nejde…
Ja som nestudovala ten neocate,ale traja lekári mi povedali,že pre neho je neocate lepší ako dojčenie…
Tak ja už potom neviem…🤷🏻‍♀️

bessdonna
27. jún 2023

@mimibell jaj tak. Rozumiem. Mam zlu skusenost. A to ze dookola omielaju, ze treba uzivat benedikta a senovku, lebo kazdy problem je len znizenie tvorby mlieka a to strihnutie uzdiciek.... Je toho vela. Pozri si institut pre podporu dojcenia a podcasty s ich veducou na najmame.

stormie
27. jún 2023

Vynechat na 100% uplne vsetko co si myslis ze by mohlo robit zle a vyziadat si testy na alergologii, mojmu robili ako cca 8 mesacnemu a vyslo mu toho vela. Po vyse 2 rokoch ho stale dojcim, drzim doetu s nim a po ekzeme ani stopa

autor
27. jún 2023

@stormie aj mojmu robili ako 8 mesačnému testy a vyšlo mu toho veľa
Ale všetko sa otestovať nedá
Mame nárok zas až o rok na pretestovanie a to sa proste takto nedá
Uvažujem už nad platenými testami,lebo je to na nervy
Stále len problémy s tou kožou,nemá podla mna ani dobre trávenie ,lebo vôbec nemá ani vetry,to už musí byt keď má a aj kakanie mu ťažko ide..
Už som z toho na nervy

stormie
27. jún 2023

My sme si uz nahodou nepisali ip?

Strana
z2