Ako často môže byť novorodenec hladný?
Ahojte baby ako často môže byt novorodenec hladný? Za aky cas? Co sledujem je to väčšinou hodinu alebo 2 hodiny. Niekedy sa mi zda po pol hodine zas hladný.
A nie vzdy je to o hlade. Niekedy chce len mamu. Ale +- 1,5 hodiny, ak materske mlieko.
@beata_k ano je to MM
@veronika3110 ano MM
Ako už píšu aj dievčatá vyššie je to úplne normálne. Ja som dojčila na požiadanie niekedy každú pol hodinu Max hodinu a pol. Časom sa to ustáli a už bábätko nebude tak často potrebovať či už tvoju prítomnosť alebo mliečko. Niekedy to môže byť tým, že je smädné, inokedy hladné alebo len potrebuje cítiť mamu a bezpečie ❤️. Ja som bola z toho na začiatku na nervy lebo som nič okrem malej nestíhala ale je to len krátke obdobie 🙂
A musis brat do uvahy, ze ked si z toho malinkeho zaludka odgrgne, tak sa mu "uvolni" miesto. Teda moze byt aj o 30 minut znova hladny. Ja som davala ked uz bol nepokojny. Vzdy pred spankom a po nom.
Ja este doplnim jednu vec..doteraz bolo babatko Tvojou sucastou,nonstop Ta citilo,malo prisun zivin,nonstop "jedlo"..a toto chce citit aj dalej..potrebuje,doslova bytostne potrebuje citit Tvoj dotyk,ze si tam,citit mliecko..cize kludne moze byt aj nonstop nacucnute na prsniku..moja druha tak odkedy sa narodila,asi 24 hodin bola len na mne,s fakt malinkymi prestavkami,co som akurat stihla ist na vecko/do sprchy..prvu noc ma doslova nepustila nic..je to normalne,je to ziaduce ❤️
Novorodenec ma malinký žalúdok, je úplne normálne, že ti trebárs zaspí pri jedení, vstane o pol hodinu a zase bude pýtať. Postupne sa to ustáli a intervaly sa predĺžia.
A podobne ako píšu vyššie, také bábätko je naučené, že nikdy necítilo v brušku hlad čiže mu "vadí" ten pocit a chce ho hneď a zaraz odstrániť.
U nas aj kazdu hodinu dakedy - obe deti dojcene . Cize aj kazdu hodinu, aj dve, ale dakedy aj tri ci styri a napr.v noci zvacsa prespali celu noc.

je to v pohode čas.. žalúdok novorenca je malinký ako taký vlašský oriešok... ja som zo začiatku kojila tiež tak každú 1,5 hodinu - MM sa ľahko strávi (ak kojíš)