Ako často môžem používať elektrickú odsávačku?

katarinkapetko
1. aug 2021

Ahojte mám otázočku. Bola som na sekcii čiže sa mi mlieko nespustilo ako malo už som doma z nemocnice a až teraz mi začali tvrdnúť prsníky, mám ale problém s bradavkami musim používať klobúčily- malý sa rozčuluje nechce cez to rozťahávať ten prsník, čiže som si musela kúpiť odsávačku a dnes som ju prvý krát skúsila. Zatiaľ je na umelom mliečku :/ Pocítila som úľavu na prsiach po použití odsávačky. Moja otázka znie: Ako často a v akých časových intervalovh peosipm používať tú elektornickú odsávačku?

sejbipi
1. aug 2021

Akokoľvek často potrebuješ. Záleží aj od toho ako sa ti rýchlo nalievajú prsia. Niekto používa každé 3-4 hodinky, niekto každe dve, niekto každých 10.

zuzanka.zuzu
1. aug 2021

čím častejšie tým lepšie na rozbeh mliečka

katetuc
1. aug 2021

@katarinkapetko Ahoj 🙋‍♀️ Ja som bola v tej istej situácii ako ty, len s tým rozdielom, že dcéra fungovala aj na klobúčikoch a mlieka som mala dosť, tak som odsavala vždy, keď som cítila napätie v prsiach alebo sa mi mlieko len tak spustilo.
Určite si hľadala už možné aj nemožné aby sa prisal, a ktovie, čo sa mu nepozdáva, ale u nás bola jediným problémom krátka uzdička pod jazykom a hornou perou. Toto poriešilo podstrihnutie v 2och týždňoch a potom som už len kojila ( bez klobucikov) 💪 Držím palec 🙂

andreatytler
2. aug 2021

@katarinkapetko Kedze si len zacala, odsavaj casto... povedala by som minimalne kazde 3 hodiny. Uvidis ako sa mlieko rozbehne... ak ho bude vela, tak budes moct odsavat menej casto. Ide o to ze odsavacka nie je taka ucinna ako dieta pri stimulovani prs a nepodporuje tvorbu mlieka tak dobre ako dieta.

essenceee
29. aug 2021

podla toho, kolko maš mliečka. Maš ho vela, že potrebuješ odsavat? Ked je na umelom mliečku a je zvyknute na flašu, tak kludne odsavaj