Ako dlho môžem kojiť?

joke_one
20. mar 2009

ahoj ja by som sa chcela opytat nejakej skusenej mamicky..ako dlho mozem kojit

cestovatelkaandrea
20. mar 2009

odporuca sa dva roky, ale moja sestra kojila 3.5 roka 🙂 a poznam pani co kojila do 5 rokov dietata. ja odstrekujem od narodenia drobca doteraz a uvidim ci este budem vladat po roku.

joke_one
autor
20. mar 2009

takze mozem kojit co najdlhsie..alebo len nejaky cas a potom prejst na sunar..co je lepsie.. 😒

cestovatelkaandrea
20. mar 2009

pre dieta je najlepsie ak je krmene len materskym mliekom do konca 6.mesiaca. samozrejme ak je to mozne. ak nemozes kojit alebo nemas mlieko nic nespravis. no a potom popri prikrmoch ho stale koj ak sa ti da. samozrejme, ze cim bude dieta starsie tak intenzita kojenia bude nizsia. mne doktorka v poradni povedala vydrzat aspon do roka aj ked by bolo dobre ak by som vladala odstrekovat aj do dvoch rokov. ale kojit 3 rocne dieta mi pride trocha smiesne (nechcem urazit mamicky ktore koja aj v tejto dobe- len si predstavujem moju sestru ako v prave nevhodnej chvilke prisiel maly za nou a nahlas zacal kricat cici, cici)

joke_one
autor
20. mar 2009

a ako budem vediet ci uz mam mlieko..a ako budem vediet do kedy ho mam 🙂

cestovatelkaandrea
20. mar 2009

ja som mala mlieko hned ako sa maly narodil, teda lepsie povedane bolo to kolostrum(dufam, ze som to napisala spravne). myslim ze skoro kazda matka ma toto pociatocne mliecko. no a po dvoch dnoch som mala uz normalne mlieko. no a ako zistis ze dokedy ho budes mat? no to je v podstate jednoduche. skus si s odsavackou odsat a hned ti to bude jasne.

cestovatelkaandrea
20. mar 2009

lepsie povedane dokedy, to nevie ani jedna z nas. ale ci ho mas prave vtedy kedy treba sa zistit da. asi tak 🙂

joke_one
autor
20. mar 2009

aha..tak zatial dakujem..ak budem mat dalsie otazky tak sa ozvem 😀

fifinna
20. mar 2009

joke, ked sa ti rozbehne laktacia a budes pravidelne kojit a nebudes mat ziadne zdravotne problemy , tak budes mat mlieko do kedy neprestanes kojit. Dojcenie pre dieta v zmysle vyzivy ma vyznam do pol roka, do roka je optimum, potom to straca väcsi vyznam, pretoze dieta ma uz pestru stravu a mliecko je uz len doplnkom jeho pestrej stravy. Ale obornici sa zhoduju na tom, ze aj v druhom roku dietata je materske mliecko pre dieta dôlezite. Takze uz je to len na tvojom rozhodnuti ako dlho chces dojcit. 😉

vyvieracky
27. aug 2010

čo mám robiť ak sa mi dcérka Lea / má 4 mesiace,3 týždne / budí cez noc každú hodinu na kojenie?

strapco13
27. aug 2010

@vyvieracky precitaj si temu dakujeme annag..aspon poslednych par stran.. a skus nam presnejsie tam popisat, v com vidis problem, mozno idu zubky, mozno len chce byt s tebou..tak ju sup k sebe do postele
a tiez sa kukni na stranku http://dojcenie.wordpress.com/ ...najdes tam clanky, ktore ti urcite pomozu 😉