Ako dlho po podaní acylpyrinu môžem opäť dojčiť?

fleuerette
23. jún 2011

Včera večer ma začal pobolievať prsník a za pár hodín mi vyskočila teploty takmer na 40. Žiaľ sme doma nič nemali iba acylpyrín. Od včera som mala 3. Po ňom a sprchách teplota klesla, prsník nebolí. Mlieko momentálne odstrekujem a vylievam ☹ , Viete mi povedať po akom čase môžem opäť kojiť?

lucire
23. jún 2011

Ahoj, pred týždnom som mala podobný problém...bolestivé naliaté prsníky a teplota cez39 stupnov...a tu mi poradila moja ddetská doktorka čo robit aby som nestratila mlieko...hlavne si odstrekuj a mlieko nevylievaj,ale prevar aspon 10min.a potom ho možeš dať dieťatku vypiť buď flaškou alebou lyžičkou....a ako náhle teplota klesne môžeš kojiť...tak veľa úspechu a hlavne nech sa uzdravíš...

waitinka7
23. jún 2011

Ja si tiez myslim, ze hned ako teplota klesne mozes kojit. Rovnako 12 hodin po poslednom podani acylpirinu...(s tym ze medzitym nieco odstriekas)

maca_p
23. jún 2011

opytaj sa v laktacnej poradni.
po paralene mozes normalne dojcit, neviem ci acylpirin ma paracetamol ako ucinnu latku alebo nieco ine

cikyta
23. jún 2011

Skus sa popýtať tu (je to vynikajuca laktačná poradkyna) :
https://www.facebook.com/?ref=home#!/profile.ph...

kutina
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nani7278
27. jún 2011

Po acylpyrine sa môže dojčiť, vysoká teplota takisto nie je problém. Je škoda prevárať mliečko, strácajú sa tým tie najdôležitejšie látky a podávanie fľašou tiež nie je to pravé orechové.

nadezdah
27. jún 2011

Mne bolo doktorkou povedané, že po paralene tiež môžem kojiť a keď ma bolí hlava, jeden si dám, ale neriešim odstriekavanie. normálne ponúknem prsník. A napr. v nemocke po pôrode dávajú Ibalgin a keď som sa pýtala, že či to dieťatku neublíži, že či môžem brať Ibalgin, tak mi povedali, že keby som nemohla, tak že mi ho nedá. Tak podla mňa môžeš. Skôr by som sa obávala, že či nemáš zápal prsníka, čo by bolo horšie.

zuzana17
27. jún 2011

Kojiť môžeš pokiaľ je teplota do 38 st. Ak je vyššia, tak kojiť nesmieš.

kamilka22
27. jún 2011

A preco sa nesmie kojit, ked je teplota vyssia ako 38 stupnov? Ja ked som mala horucku /pri chripke/, tak mi moja lekarka povedala ze mozem len paralen 3 krat za den. Zubar mi povedal, pri bolavom zube, ze 1 ibalgin si pri kojeni dat mozem, ale viac nie. Pokial viem, tak acylpirin by sa pri kojeni uzivat nemal.

lubike
27. jún 2011

Tak toto určite nerieš len acy, ale choď k lekárovi, lebo sa dosť podobá na zápal prsníka a na to sa berú ATB. Inak súhlasím so zuzana17.