Ako dopomôcť k zastaveniu llaktácie?

inka1510
18. okt 2017

Ahojte. Prosim vas, ako mozem dopomoct k zastaveniu laktacie? Zial, kvoli pcos musim prestat kojit (moja mala ma rok) :( som z toho dost smutna, ale musim uzivat hormony na vstrebanie cyst a pri nich sa nemoze kojit. :( kojit som prestala vcera rano a prso (nalievalo sa uz iba jedno) mam teraz bolave a tvrde. trochu som si odstriekala,ale nechcem velmi,aby som laktaciu nepodporovala.

nelinka2009
18. okt 2017

No zevraj pomaha zviazat pevno prsia. A nebud smutna rok je uplne ideal. Vzdy trosku odkvapkaj nech sa ti prsnik nezapali a o tyzden uz budes ok.

zafir01
18. okt 2017

@inka1510 ja som sa po porode velmi pevne zvazovala , pila menej tekutin , teda snazila sa pit co najmenej , ked sa mi prsia naliali som si len malicko odstrekla, aby som ten najvacsi tlak povolila , a tiez som uzivala lieky na zastavenie laktacie . cele to trvalo takmer 2 mes. kym sa mi mliecko stratilo uplne . :-/ ale cca po mesiaci uz som nemala prsniky tak naliate a len obcas daka kvapka kvapla

Skúsila by som si overiť "že sa nedá pri nich kojiť" aj na mamila.sk. Lekári často veľa liekov zakazujú pre dojčenie, ktoré nevadia. Potom Ti vlastne aj tam budu vedieť poradiť ako postupovať. Je tam poradňa, kde môžeš napísať, myslím, že reagujú rýchlo. Zatiaľ by som len odstrekovala do uvoľnenia bolesti a tlaku.

aduska121
18. okt 2017

@inka1510 ahoj mne dr musel odstavit dal mi tabletky nazov si zial nepametam..stale som musela mat prsia obviazane elas obvazom den aj noc pit grepove a citronove stavy

lilu7
18. okt 2017

Aj homeopatika pomozu. Ja si pamatam ze este vyse roka po odstaveni som mala ajked malinko ale mala😐

pribinak
18. okt 2017

Treba pit Šalviovy caj.

katka1981
18. okt 2017

@inka1510, parlodel, ale podla mna to zvladnes aj bez neho, je to svinstvo, su aj homeopatika a salvia. Predpokladam ze si ju nekojila az tak casto ako sa koji novorodenec, vzdy si odstrekni, nesmies mat tlak, pevne stihanut prsia a pi salviovy caj. K liekom by som pristupila az v karjnom pripade, parlodel ma vazne neziaduce ucinky, minimalne by si mala brutal zavrate.

inka1510
autor
18. okt 2017

Dakujem,baby. Vyskusam vsetko. @katka1981 lieky isto nie. Nie som ich velky zastanca. Radsej babske rady. Kojila som hlavne v noci, no aj tak sa nalieva ako dive. zajtra si kupim salviu a homeo

katka1981
19. okt 2017

@inka1510, no ved to, lebo nocne kojenie prave ppodporuje laktaciu. Ja som skoncila s kojenim v noci tyzden pred dovrsenim jedneho roka, som uz nevladala kazdych 40 minut, ale postupne, ze som kojila najprv kazde 2,3,4 hodiny v noci, tiez by mi prsia praskli a teraz kojim 4-6x denne a to je uz nic, ked sa prestane kojit v noci, mlieko sa rapidne zredukuje. Drzim palce.