Ako má vyzerať rozmrazené materské mlieko?

zuzanka.j
19. aug 2010

prave som prvy krat rozmrazila svoje mliecko - na noc som ho vybrala z mrazaku do chladnicky. uz sa roztopilo, no vizera divne. akoby sa zrazilo. polka pohara bola priesvitna tekutina a polka biela ostro od seba ohranicene. ked som to zmiesala plavaju tam male zrazeniny. ale nesmrdi. je takyto stav ok a ked sa ohreje to zmizne? vdaka

cikyta
19. aug 2010

@zuzanka.j Je to určite ok.MM také býva.Nič mu nieje.

brisilda
19. aug 2010

ja rozmrazujem v ohrievaci ktory nastaim na maximum po ohriati chladim na poz. teplotu no maly mi take mleicko s false nechce tak nakoniec to konci vyliete v dreze 😀 no inak to mliecko chuti ked je cerstve a inak ked je rozmrazene

katkas1
19. aug 2010

pred par dnami som citala ze taketo mliecko treba dat rozpustit do chladnicky, aby sa rozpustalo pomaly a potom vo vodnom kupeli ohriat.

kablika
19. aug 2010

je to OK, to sa len oddelili tukove casti od ostatnych. Treba rozmrazovat pomaly v chladnicke, ako pises, dobre premiesat a potom ohrievat. Moje deti asi rozdiel v cerstvom a rozmrazenom nevidia....aspon sa tak vo svojich 4 mesiacoch tak netvaria a pekne ho vypiju...

katarina822
19. aug 2010

Ahoj neboj mliecko je ok v mraznicke max.skladovane do 6mes. na noc ho daj do chladnicky rozmrazit a do max.24hod spotrebuj pomaly zohriat a co nevypije nepouzivat opakovane. tie zrazeniny su tuk a to je ok.

sabiatko
24. aug 2010

aj moje vyzera presne rovnako a adamko ho v pohode vypil.

tess7355
24. aug 2010

Pokiaľ viem, odstriekané/odsaté materské mlieko sa má v mrazničke skladovať maximálne 3m a nie 6m, ako je vyššie uvedené. Tak ako bolo napísané vyššie, mliečko treba rozmrazovať pomaly a aj pomaly zohrievať na teplotu okolo 37 st. Celsia. Pri pomalom ohreve vo vodnom kúpeli sa oddelené frakcie (tuková a vodná) opäť spoja do emulzie.
Postup - prudko ohriať na vysokú teplotu a následne chladiť - je nesprávny! Takýmto postupom sa mnohé látky , pre bábatko prospešné,obsiahnuté v MM znehodnocujú.

sssimi
24. aug 2010

má vyzerať presne tak ako si to popísala 😉 A kľudne môžeš skladovať aj pol roka. Nič sa mu nestane, len nesmie byť vystavené vyťahovaniu a spätnému vkladaniu do mrazničky.

strapco13
25. aug 2010

mliecko sa moze skladovat 6 max 12 mesiacov
http://dojcenie.wordpress.com/ako-dojcit/odsava...
rozmrazovat pomaly v chladnicke
to ze je oddelena "biela" a "vodnata" zlozka je normalne, po premiesani sa spoja, zmiznu aj biele hrcky

maximma
27. aug 2010

neboj, je to v poriadku, rozmrazene mliecko sa tak sprava. Moj maly ho vypije a nemam pocit, ze by zbadal rozdiel. 🙂

jajuliatko
22. mar 2011

Po rozmrazeni ma mliečko inu chuť ako pred zamrazenim. zda sa mi akoby tam bola taka na konci horkasta prichuť. je to ok? aj vaše chuti inač ako pred zamrazenim? ale maly ho vypil, tak asi mu to nevadi. skladujem v mikrotenovych sačkoch, aby mliečko nenasiaklo žiadnu pachuť zo sklenenej flaše, po tom čo tam bolo pôvodne.