icon

Ako naučiť 9 mesačného syna, aby viac papal?

lulu19
21. dec 2011

ahojte .potrebujemporadit maly bude mat 9 mesiacou a podla mna papa malo .myslim tym riadnej stravy lebo je stale kojeny tak si vyzaduje cicik .napriklad dnes sme stali o 7 nakojila som a sli sme znova spinkat zaspava my na prsniku.ked sa zobudil po hodinke tak si len cucol o nejakych 20 minut som mu dala sunku s chlebikom chlebik nepapl len sunku cca 4 platky .o 12 isiel spinka a zase si ziadal cicikine nechel ked sa zobudil o 13 tak papal ryzu s maskom ale len nejakych 5 lyziciek. boli sme vonk ked sme prisli isiel spinkat a znova len mliecko okolo 16 papal kasu tu celkom pekne spapal alemyslim si ze 9 mesacne dieta by nemalo byt tak casto kojene a este vecer o pol 7 isiel sinkat a znova bol kojeny za den je kojeny aj 6-7 krat v noci 2-3krat su dni ze spapa viac velmi lubi bananik ale ten nemoze stale lebo sa nevykaka .je to spravne je tak casto papa mliecko este alebo mam s tym nieco robit poradte

stardust
21. dec 2011

Prospieva ti? Ak ano, nemas co riesit. Preco ho chces ucit viac jest? Ved aj ty sama jes tolko, kolko potrebujes..alebo si nechavas od manzela odmeriavat porcie jedla?

lulu19
autor
21. dec 2011

@stardust nie nie prospievsa je sikovny vazi 9kg .len vsade citam kolko toho 9 mesacne deti zjedia a moj len stale prsnik aj ked nieco spapa tak vzdy chce mliecko ale ak je to ok tak sa len a len tesim lebo kojeni eje pre mnas to najkrajsie

cicimon
21. dec 2011

nenaucis... moja ma 20mes, 9,5kg a je strasne malo, bola kojena 19mes... ale ona jednoduche nezje vela... proste su deti co jedia vela a deti co malo. a tvoj ma super vahu, tak fakt to neries

boli casy ked ma to stvalo, ale uz to neriesim, kolko zje tolko zje a ked chces tak si vypyta

stardust
21. dec 2011

@lulu19 pravidlo cislo jedna: NEPOROVNAVAT sa s ostatnymi!!!! 😉 Tvoj maly blby nie je, vie, kolko a co potrebuje 🙂

martinka17
21. dec 2011

@lulu19 Mali sme to isté, je to podľa našej pediatričky preto, že je kojený, stačí mu to mlieko. Neboj, prestaneš kojiť a bude jesť normálne, ale pokiaľ bude kojený, tak to tak možno ostane. Ja som kojila 2,5 roka, chrústik jedol straaašne málo, ale aj tak dobre prospieval, po odstavení sa pekne rozbehol a teraz už zje viacej na jeden chod viac, ako kedysi za celý deň stihol 😉

lulu19
autor
21. dec 2011

@martinka17 juujj potesila si ma ze to je normalne dakujem uz som kludnejsia

lulu19
autor
21. dec 2011

@cicimon dakujemm 🙂 🙂

yvetulka
21. dec 2011

@lulu19 neries prosim ta, ze kde sa co pise, ver svojej intuicii a dietatku, spapa, kolko vladze a kolko same potrebuje. ten banan pokial zmiesas s jablkom, nemusis sa bat, my sme na to ficali pol rok na desiatu a nikdy nemal problem so stolicou a ked este zamiesas nejaku piskotku, najlepsie celozrnnu alebo vlocky, mas vyhrane. apropo, banan velmi zasyti. a co sa tyka toho kojenia, podla mna je to nejake chaoticke, ale pokial ty mas v tom system a vyhovuje ti to, tak je to v najlepsom poriadku

lulu19
autor
21. dec 2011

@yvetulka chaoticke ako kedy ja prioste ked si pytata tak mu dam co je niekedy kazdu hodinku niekdy dve tri nic ako kedy .skusala som ale jablcko nelubi nejak mu nechuti pistoty tie lubi aj tie chrumky roztek ,

katy1979
21. dec 2011

@lulu19 mame 17mesiacov ako ho mam naucit jest viac? 😉 jednoducho to nejde ponukat ponukat ponukat. Ake saskoviny sme uz my vymyslali obcas funguje zabavit obcas nefunguje nic. a na tych 9kg som sa pobavila. ak dam malemu tehlu do plienky tak ma 10kg. vahu mate dobru tak neries. Do roka su to stale len prikrmy. vela deti do roka ci dvoch odmieta jest a zije na mlieku. Ale raz to pride.

yvetulka
21. dec 2011

podla mna je to v poho, ze mu davas, kedy chce, ak ta to neobtazuje, tes sa z toho ze mas mliecko a dieta prospieva, je zdrave, vsetko ostatne je potom vedlajsie

yvetulka
21. dec 2011

@lulu19 a varena zeleninka? napr. cuketa je skvela sladka, brokolica a karfiol, do toho este mrkva a je to. nas to zboznuje doteraz, myslim varenu zeleninu a to ma 3,5 roka

lulu19
autor
21. dec 2011

to spapa ale nie vela on spapa vsetko ale nie vela len par lyziciek

lucikan
21. dec 2011

@lulu19 s mnozstvom kojenia sa neboj, dieta si to vyreguluje, aj ja som pri mojom 9mesacnom mala vtedy pocit, ze sa koji ako keby mal 5 mesiacov. ALe ineho jedol malo, tak to neslo nedat mu mlieko. Nam sa kojenie znizilo az okolo roka. Stale papa menej ako ostatne deti, neostava ine ako to akceptovat. Treba sa pozerat ci dieta prospieva a to je hlavne. Ver ze ked budes porovnavat, pojde ta porazit. Tie mnozstva co moj teraz papa su stale jak pre muchu, on este v zivote nezjedol naraz viac ako cca 70 g jedla, bezne zje tipujem tak max 50 g. Jedine coho je teraz schopny zjest viac je mandarinka, zje polku az tri stvrte. Tak si viez predstavit, ked ine deti v jeho veku zjedia tak 200g na jednu porciu... ale tak ja uz to neriesim a beriem ako to je. Koniec koncov, v detstve som to zazivala, ze ludia krutili hlavami nad mojimi porciami, tak zrejme je po mne.

maca_p
21. dec 2011

@lulu19 prosim ta, co stresujes? moj bude mat 9 mesiacov koncom decembra, zje mi tuhej stravy "uz" 80 ml aj to iba ked je v nalade a druhy prikrm ma na vecer okolo 17.00 50 ml. kase. proste je dojceny, a nic ine sa mu nezada. prospieva velmi dobre, az nadstandardne ma 10 800 g aj nieco. ziaden chlieb, ziadne pecivo, ziadne keksy, ziadne ovocie. proste este sa mu to neziada. ked dostane kusok chleba, pri dalsom dojceni mu to odliepam z podnebia, aby bol schopny sa prisat.
vraj v cechach ma byt dieta rozjedene az v jednom roku. bolo by fajn, keby sa tu mihla nejaka ceska - ci aano, ci nie 😀 .

mandragora22
21. dec 2011

nuz ako citam tvoj uvodny prispevok, tak nechapem. okrem toho, ze tvoj syn rad pije tvoje mlieko, poje este spustu dalsich veci. moja v tomto veku - a to nebola kojena a pila velmi malo mlieka - napriklad sunku absolutne nejedla. nanajvys sem-tam jogurt, a zeleninu a ovocie, aj to po par lyzickach ju uz napinalo. kolko vazi tvoj syn? lebo moja mala v tomto veku cca 8-9 kg, viac urcite nie 😉

lucik85
22. dec 2011

@lulu19 keby moj syn ked mal 9 mes. jedol tolko prikrmov kolko tvoj tak by som bola velmi stastna 🙂 moj mi do roka nejedol skoro vobec nic a skusala som fakt kadeco ,jednoducho mu moje mlieko stacilo..ako zacal behat ako 14 mesacny tak sa rozjedol ale stale su dni ked neje skoro nic ..ale energie ma na rozdavanie tak neriesim