Ako odnaučiť 14 mesačného syna od materského mlieka?

natasa1197
8. mar 2016

Ahojte baby potrebujem Vašu pomoc. Mam 14 m synčeka a musim ho odnaucit od MM. je plne kojeny rano niekedy aj cez dwn a aj zaspava na prsniku a spava pri mne. Lenze o mesiac mam planovanu operaciu. Niekolko dni budem hospitalizovana a budem aj uzivat lieky ktore mi znemoznuju kojit krpceka. Neviem si ani predstavit ako to zvladne bud manzel alebo svokrovci lebo maly je strasny nervak a ked nedosiahne co chce je zle 😀 uz som sa pokusala vedla neho len lahnut a nech zaspinka ci uz skrabkanim po chrbte ale nic nezabera len stale plac hadzanie sa do zadu a nervicky. Uz sa snazim mesiac ale nic nezabera. Dakujem vam za vasu kazdu radu.

gabika_tkacikova
8. mar 2016

nedať a hotovo, keď robí cirkus a ty mu zasa dáš prsník, tak samozrejme, že to nepomôže. za mesiac už zistil, že cirkus pomáha 🙂 nech skúsi uspávať tatino, babky, nech nespí vedľa teba......

marcelatje
8. mar 2016

Plne kojený........to znamená že neje nič iné??? 😕
Máš dve možnosti odnaučiť postupne alebo naraz. Ak to nestihneš do nástupu do nemocnice zvládne to tvoj muž 😉 k dojčeniu je však možné sa vrátiť ak budeš chcieť. Ak nie, musíš byť dôsledná inak skončíš ako ja 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

megba
8. mar 2016

Ahoj kym ta vidi citi pri sebe to neuhras inak, treba odist aspon do inej izby ak nie uplne prec. Presla som si tym pri dcere a teraz aj pri synovi, ma 15 mesiacov a pomaly ho chcem odstavit, muz s nim spava v inej izbe cez vikendy a nezobudi sa celu noc. Cez tyzden ked spi pri mne tak sa budi aj 5x v noci na kojenie. Neboj, sama budes prekvapena ako to vsetci dobre zvladnu bez teba😃

mejky77
8. mar 2016

Ja mam troch synov a vsetkych som kojila cez 24mesiace a teraz mame 16,13,8 rokov - nijake alergie, nijake choroby

kvetulienka253
8. mar 2016

no, neviem ako odpoved od mejky77 suvisi s temou, ale poniektori asi necitaju, iba pisu 😀 😀 😀
U mna rovnaky "problem" s odstavenim, ale nemocnica by ma mala cakat az o dva mesiace. Spolieham na to, ze synak zaspi v pohode aj bez prsa, kym tu nebudem. Na radu som sa pytala aj lakt. poradkyne. Ta povedala, ze ak odstavit, tak narazovo. Nechat s tatinom a odist.

astonka
8. mar 2016

hm možno to nechaj na manžela a svokrovcov,tak si neuvažovala? možno to zvladnu na prekvapenie ok aj maly...nebude ta citit vidieť...

pegaga
8. mar 2016

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?...
Skúste pohľadať odpoveď aj na tejto stránke alebo u nejakej laktačnej poradkyni.

libela
8. mar 2016

chytí fľašu? som presne v takej situácii ako ty. ale mne 11 mesačný drobec chytil fľašu, teda dlhšie som ho na ňu učila. odstaviť som ho skúšala viac krát, ale dostala som zápal a bolo paráda.... skúsila som to ešte raz a vyšlo to. miesto kojenie dať UM postupne... hlavne cez deň. večer ho nechaj zaspať na prsníku... a potom postupne odúčať aj to. ja malému fľašu podopriem vankúšom a pije sám. niekedy pri ňom aj zaspí.. o mesiac by som mala ísť na operáciu tak to hádam zvládneme.... 🙂, ale teraz, po dvoch týždňoch ho kojím už len 1-2x denne, aj to len ke´d mám plné prsia a už bolia. ale to mu dám len na chvíľu, nech sa stratí bolesť.... tak teda veľa trpezlivosti... (prvé dve deti som odúčala tak isto, len staršia mi nechcela fľašu...., tak to trvalo o dosť dlhšie )

mamutka
8. mar 2016

moc by som to neriesila, tym plne kojeny asi nemyslis, ze neje nic ine.... je prenho prijemne, ked si s nim a zaspava s mlieckom. Citi ta a ty si s tym mliekom automaticky spojena. Ostane len s tatinom a v pohode si iste poradia, maleho tatko isto zabavi aj nakrmi a potom uspi. Maly nebude automaticky vyzadovat prisnik, lebo tam nebudes. To by musela byt velka smola, aby bol drobec az taky zurvalec, ze to inak nepojde.
Moj maly bol dlho kojeny, ale samozrejme, to uz je po case take - "dam si rano, lebo ved krasny den, dam si pri uspavani" a pod.... ked bol po ruke len tata, neboj sa, aky pekny program si spravili.. aj uspat ho vedel bez nervov.

misulienka84
8. mar 2016

My sme odnaucili nasu tak,ze spala 5 noci s ocinom,ked sa zobudila a plakala dostala caj a prestalo to,po 1 noci uz nepila a spala,ale bola podstatne starsia,mala vyse 2 rokov.