Ako prejsť na kojenie predčasniatok zvyknutých na fľašku?

ktochytavzite
5. jún 2019

Mam dvojicky narodene skor,uz maju 3mes BiO 1,5.Odsavam sa a davam im moje mlieko+dokrmujem UM.Ako prejst na kojenie?

ktochytavzite
autor
5. jún 2019

Chcem kojit aj kvoki tomu,ze mlieka nieje viacej,skor malo ubuda.

nikpa
5. jún 2019

@ktochytavzite syn je predcasne narodený tiež. V nemocnici ho kŕmili najprv cez sondu potom fľaškou. Kým sme sa dostali ku kojeniu prešli 2-3 týždne a robila som to čo ty, materské plus UM. Keď som chcela dostať len na materskom, proste som úplne prestala dávať UM a snažila som sa len kojit. Malý bol na mne prisaty každú hodinu a pol, s jedným sa to dalo ale aj tak som nakoniec o mlieko prišla. Bol nervózny, stále hľadal fľašu, nevedela som ho to už odnaucit a mlieka začalo ubúdať. Snáď budeš mať viac šťastia ;) základ je kojit, kojit aby sa mlieko tvorilo.

pininka1
5. jún 2019

Keď sa narodil môj druhý syn tiež skôr, bol na Jiske, kvôli zlému dýchanie,nedovolili mi ho dojčiť prvé dva dni, dávali mu fľašu s mojím mliekom, cumeľ taký že mu mlieko išlo prúdom, ale našťastie si zvykol a plynulé prešiel potom na môj prsník. Ale bola tam pani už tri mesiace, stále odsávala a žiaľ napriek tomu že sa snažili aj s laktacnymi, bábo sa nevedelo prisat. Držím palce aby sa to podarilo.

luba41
5. jún 2019

zavolat si dobrú laktačnú poradkynu domov..

ktochytavzite
autor
5. jún 2019

@luba41 uz sme aj ale tak nuejw

luba41
5. jún 2019

@ktochytavzite treba takú, čo má skusenosti presne s takýmto problemom..v skupine Laktačná poradna ti určite viac poradia.. https://www.modrykonik.sk/group/8304/

6mia6
5. jún 2019

Skus kojenie po cievke, bajdi si to na nete. Mne to pomohlo. Nemam precasniatko ale zachranili sme to tymto sposobom.

ktochytavzite
autor
5. jún 2019

@6mia6 neda sa mi pri 2kach a 2ricnej:(

6mia6
5. jún 2019

Tak ked sa nic neda sa ba to vykasli

beky1813
5. jún 2019

@ktochytavzite ked na vsetko je odpoveď neda sa, tak to nechaj tak, ako to je

ktochytavzite
autor
5. jún 2019

@beky1813 no skus si ty odsavat mlirko ,bavit dve drazdive deti a do toho 2 dceru zabavat,cas je vzacny a na cievku bohuzisl kieje kedze sik nutena ich naraz krmit a tak s cievkou bolo obtiazne dat jednej mlieko nie dvom naraz,Baby vy ste tu izaj niektore dokonsle a premudrele.

ktochytavzite
autor
5. jún 2019

@beky1813 podotykam ze deti mi soia velmi malo k tomu vsetkemu cez den tak jeden spanok 20’ a revu

beky1813
5. jún 2019

@ktochytavzite ale co ine chces robit? Deto na prse nonstop mat nechces, cievka tiez nepripadá v uvahu, tak ako to chces spraviť?

beky1813
5. jún 2019

@ktochytavzite ty si riadne frustrovana, mozno by si mohla dat umele a usetris cas

ktochytavzite
autor
5. jún 2019

@beky1813 ved pisem ze aj U M maju ty mudra hlava,citaj poriadne a nerad blboviny.

beky1813
5. jún 2019

@ktochytavzite ty si nepytaj rady, ked o ne nestojis

6mia6
5. jún 2019

Tak im nechaj um a mas pokoj. Kojit by si aj tak mala na poziadanie a to podla toho co pises nepripada v uvahu. Nikto ti tu neda zazracnu radu ako kojit. Spokojna mama, spokojne deti. Kludne na UM

evkamotka
5. jún 2019

@nikpa mam rovnaku skusenost

ktochytavzite
autor
5. jún 2019

@nikpa vdaka,kamoska zasa napr 3mes flaskovala malejo,lebo sa nevedel prisatva od 3mes- do 2r sa ptm kojili a aj cumel mal.Ja uvidim,zacnem pomaly viacej prikladat a ked zacneme s prikrmami,zrusim Um a budu sa kojit,neskor ked sa rozjedia to hadam bude lepsie,pravda ak dovtedy nestratim mlieko;)

janickacrazy
5. jún 2019

@ktochytavzite tak vieš, máš to náročné, niekedy ja aj UM lepšie, budeš možno spokojnejšia ty aj deti

ktochytavzite
autor
5. jún 2019

@janickacrazy tak deti su drazdive,ci si na UM alebo MM,ja ich ale aj tak chcem co najdalej vyzivovat mojim mliekom,ak ked je to odsavanie narocne hl casovo,len nech produkcia neklesa.No asi tak.Jasne mat 2r a dve ,male a hl drazdive predcasniatka je narocne.Ale zas som uz vycvicena zp starsej,ta tiez na prt spanok a drazdiva ale tu som odkojila.

bubinko1506
5. jún 2019

Ahoj, ja som mala dvojicky. Zo zaciatku som sa snazila kojit, ale musela som vela dokrmovat. Akurat sme z toho boli nervozni vsetci traja - mali revali, lebo chceli mlieko a ja som bola podrazdena, ze su stale prisati. Po 6 tyzdnoch sme aj na odporucanie pediatricky presli uplne na UM. Drobci sa ukludnili a hned bolo aj casu viac. Ak to nejde, tak to zbytocne nesil.

eliska13
5. jún 2019

@ktochytavzite myslím, že to už v takejto situácii nezachranis a dala by som umelé.Neda sa prikladať jedno a mať čas sa s tým hrať a skúšať, keď druhé plače a tretie behá okolo teba.Odsavanie je zdĺhavé ťažké fungovala som tak 3 m až potom prešiel na prsník, ale treba mať čas čo ty teraz nemáš.

janickacrazy
5. jún 2019

@ktochytavzite tak je rozdiel jedno dráždivé dieťa a dvojičky plus 2 ročné dieťa k tomu, ale samozrejme je to na tebe, moja sestra odsávala pre jedno dieťa 5 mes. a postupne mlieko odišlo, aj ked robila , čo mohla

alurabe
5. jún 2019

Ahoj, ja som mala dvojicky plus k tomu tiez dvojrocnu a este štvorročnu. Ja som kojila dvojky odzaciatku neboli na flaske, tak neviem v tomto poradit, ale neskúšala si prilozit obe deti naraz? Mne si navzájom spustali takto mlieko, ze az striekalo, mozno by to pomohlo, ze by im dobre tieklo. A teda ja musim povedat ze mne nastastie cez den celkom dobre spali, mas to tazke. Drz sa.

moninah
5. jún 2019

@ktochytavzite a keby si skusila klobuciky? Na tie sa lahsie pricucnu. A moja skusenost - da sa ich potom zbavit a neznizuju tvorbu mlieka.

nikpa
5. jún 2019

@ktochytavzite mne sa mlieko takto do 3 mesiacov stratilo, bolo ho veľmi málo na to aby sa najedol. Naozaj to prikladanie je najlepšie aby sa ti nestratilo, ak budeš mať možnosť, prikladaj ich.

ktochytavzite
autor
5. jún 2019

@bubinko1506 tak dokrmujem aj s UM,4 davky dam obil moje,4 UM,oni nie su vydrazdene ze su hladne,lebo maju dost,oni take povahy su.no uvidim mne ide obto aby som to mlieko nestratila,cas sa najde,ked papaju,odsavam sa,skusim este prikladat,len tak snad do prikrmov vydrzime a ptm uz ich zasyti hadam aj prikrm.

ktochytavzite
autor
5. jún 2019

@alurabe tak asi mas aj vela mlieka,ja tas tolko nemam,pre jedno ano,pre dve nie,aj obe sa kojili naraz ale zobzaciatku nevytiahli vsetko,teraz byvaj vytiahli mozno len nieje ho dostatok;(Kebyze mam denne dva litre tak kaslem na flasku ale mam tak na jedno dieta mlieko max

ktochytavzite
autor
5. jún 2019

@alurabe to spanie zavidim,my takto,k tomu kt nieje na rukach sle v tej koliske reve az do bordova.Teraz horucavy,kocikovat sa neda ale ajvtam spia dost zle,ze sa budia.