Ako prenášať odsaté materské mlieko?

sonka1012
19. aug 2015

Mamicky, ak si odsajem mliecko a chcem s malym niekam ist a odsate mlieko vziat so sebou, ako ho preniest? Idem na kontrolu a drobec musi so mnou, nem ho kde nechat, a neviem si predstavit kojit ho niekde v cakarni.....

pribinak
19. aug 2015

Nie neprenášala som, nechcela som kŕmiť cez flašku. Dojčila som všade, park, ihrisko, čakáreň

Dohodni si termín z mudr ak sa da ;)

luba41
19. aug 2015

a určite tam nebudeš dojčiť jediná.."prenes v prsníku."..

ichbinich
20. aug 2015

Suhlasim s predchadzajucimi, normalne ho nadojcis. Pripadne popros setricku, aby ta pustila si sadnut dovnutra, aby si nedojcila pomedzi 300 ludmi. Ja uz som taka ostreilana, ze mne osobne by to bolo jedno.

Mliecko som prenasala v izolacnej taske, kde som mala chladiaci "vankusik". A mala som v termoske horucu vodu, aby som flasku vlozila do tej horucej vody, aby sa zohrialo. Takze je to dost komplikovane, ak to potrebujes jednorazovo. (Syn ako novorodenec nevedel poriadne pit, musela som mu davat odsate mliecko, kym sa nenaucil. Preto som mala v tom vlastny system.)

soulmejtka
20. aug 2015

ja ked som chodila na kontrolu hematologovi, alebo kdekolvek som sla, tak som zakazdym so sebou brala malu. Takto som ju v cakarni, kde nastastie vtedy uz bolo malo ludi, spokojne nadojcila, prip. popros sestricku, nech ta vezme dovnutra. Ale vacsinou som si navstevy u lekara vyratala tak, ze som odisla od malej vzdy po kojeni, to som vedela, ze vydrzi cca 2 hodiny do dalsieho kojenia.

sue
20. aug 2015

Určite sa netráp a najmä bábo nie a normálne dojči 😉 prehoď si cez rameno plienku - nik neuvidí z tvojho prsa ani mm 😊

ammellia
20. aug 2015

Začiatky su tazke, cely zivot nam vtlkaju, ze prsia treba schovavat a zrazu ich mame "otrcat" na verejnosti. Ja mam este k tomu velke prsia aj dvorce, takze o nejakej decentnosti sa hovorit fakt neda :D a prehadzovat plienku? Na to mi chyba ruka, jednou rukou musim drzat prsník a druhou dieta. Takze sa snazim aspoň sa otocit chrbtom k "davu". Ale velmi mi pomohlo, ked sme sa naucili kojit v satke. To sa da kdekolvek, aj za jazdy a aj celkom tajne 🙂
Neboj sa, prekonaj ten kulturou nanuteny ostych a dojci svoje dietatko vsade, kde si zapyta.