Ako prestať dojčiť 13-mesačné dieťa?
Ahojte.Potrebovala by som vaše skúsenosti ako ste prestali dojčiť..Môj malý si spravil zo mňa dudel a už je toho celkom dosť, čo sa týka noci ..Je horší ako novorodenec ..A tak som sa rozhodla prestať. Potrebujem radi ,ako na to ,čo počas noci .Pripomínam ze nemá dudlík , odmieta dudlík. Keby ma toľko v noci nebudil ,dojčím ešte. Ale toto je už moc .Za každú radu ďakujem
Len vydržať..bud to nechať na partnera a ty odides na 2-3 noci do inej izby a partner nech si poradí..ale viem že aj veľa mamiciek to zvládlo samých..prva noc je vraj najtazsia, najmä to nočné uspatie, v noci vraj to nie je take zle..(nám sa odstavila sama lebo bola chora a nešlo jej ťahať cez upchatý noc, tak ma prvú noc pohrýzla a ďalšie dve prespala celé, tak sme to využili, ale mali sme v plane, že to manzel vezme na seba)
@timulicek ja som odstavila postupne žiadne zrazu nič nedám ale najskôr som pekne cez deň redukovala počet kojení a na koniec som si nechala kojenie pred spaním a nočné a ja som to nahradila fľaškou a UM najskôr ju nechcel ale vždy som ponúkala qž sa prelomili ľady.. ako nahradu dojčenia som maleho cez deň veľa mojkala objimala a vysvetľovala, že mojkať sa vieme aj bez dojčenia trvalo to sice dva mesiace ale bolo to viac menej bez plaču a v pohode
Ja som 13m odstavila zo dna na den, uz som to nedavala. Cez den mal kojenie uz len pred obednym spankom, za to v noci si zo mna spravil cumel a inak ako s mojim prsom v puse nespal.
Spat s nim siel muz, prva noc bol masaker, dalsie 2 narocne a po tyzdni si uz ani nespomenul a odvtedy prespi celu noc.
Mam iba trosku starsiu a je to fakt hrozne v noci. Minimalne 4x je hore. Niekedy aj 7x. A niekedy uz prestavam pocitat.
Kazdopdne podla mna idu zubky-aspon tej nasej. A takto si aj "ulavuje" od bolesti... lebo ako nahle vykukne zubok je to lepsie.
Ja sama vidim ze teraz je nerealne ju odstavit. Tak ci tak sa bude budit a prave ten prsnik je casto jedina zachrana.
@timulicek u nás to bolo postupne. Najprv som zrušila denné, potom nočné a nakoniec aj dojčenie pred spaním. Vysvetlenie typu maminka má boľačku/mliečko nie je a pod, veľa sa prihovárať, vysvetľovať, hladkať, objímať. Prvé dve noci plakal (prvú aj hodinu vkuse), trhalo mi to srdce ale tiež už nám to veľmi narúšalo spánok. Potom sa celej rodine drasticky zlepšil život 😅 od narodenia až do odstavenia v roku a pol spal úplne otrasne, dudel tiež odmietal
@colsami
@pl2y
@angeli121212
@titla
@maryetta
@zabka79
@nikolani
Ďakujem vam veľmi pekne .Musím povedať že je to pre mňa celkom horor
.Najmä keď viem ,aký je milovník tých prsníkov 😂bude to boj ,ale ja už chcem spať v noci 😁Nespala som už 3 roky,nakoľko mám za sebou "reťazový pôrod " ako sa hovorí. Tak ďakujem. A držte palce nech moc neplače keď sa k tomu odhodlám. ☺️
@timulicek najprv zminimalizuj dojcenie v noci mu daj iba vodu napr. Ja som dojcila uz iba na obedny spanok a nocny na uspanie. Znova som boma tehotna uz som to chclea skoncit ale nevedela som ako az v 9 mesiaci som musela zostat v nemocnici na 2 noci. Manzel sa chvali, ze on odstavil syna od cicky 🤣 teraz kojim druhe dieta a spravim to opat tak ze pojdem na 2 noci niekde. Nevidi ta proste ani pytat nebude.

Uplne normalne. V jeden den som sa rozhodla ze uz nedostane a hotovo. Prvu noc dlhsie poplakal kym zistil ze proste nebude a potom to bolo fajn. Ale moze to trvat aj 2-3 dni. Hlavne je vobec nedat.