Ako prestať dojčiť?

lylyjana
3. okt 2021

Maly ma 13m, kojim 3x denne 6:00, 11:00 a 15:00) a v noci hadam aj 100x lebo sa hrozne budi a casto pomoze len nakojenie. Chcem zacat postupne rusit kojenia v noci, a az potom denne. V akom poradi rusit tie denne kojenia? Ci je to jedno? Nejaky tip ako prezit nic ked bude revat a nebide vediet zaspat?
Nechcem zrusit naraz vsetky kojenia, aby to nebol pre neho velky sok a aj mne aby sa nezapalili prsniky.
P.S. UM ani normalne mlieko nechcem davat ako nahradi za kojenie, kedze uz papa vsetko (odobrila to aj Dr.)

mauduska
3. okt 2021

ja som dlho pila teplé mlieko pred spaním alebo v noci, asi do 4 rokov. Viem, že nechceš, ale môžeš to zvážiť.
V noci keď sa zobudí, tak by som ho len zobrala na ruky a hojdala, rozprávala mu.. pokiaľ nechceš ani kojiť, ani mu dať iné mlieko. Ale zase, vieš. Ak sa on na to ešte necíti, tak to bude veľmi ťažké a bolestivé pre vás oboch.

sona96
3. okt 2021

@lylyjana väčšinou to nočné kojenie ide rušiť horšie ako denné. On nepochopí, prečo v noci nemôže piť mliečko, keď cez deň mohol. Naopak cez deň ľahšie odpútas jeho pozornosť, alebo ho zaujmes nejakým programom v čase, keď by sa chcel napiť. Ak ho chces odstaviť iba kvôli nočnému budeniu, nie je to záruka, že to pomôže.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kiki68
3. okt 2021

To denne zrusit je lahke, to nocne bude masaker. Nas ma 14 mes a v noci ked uz nema naladu a asi tam neni mlieko ti je na dve hodiny kym zaspi.

eternity24
3. okt 2021

@lylyjana ja iba toľko, ze určite nenahrádzajte mlieko umelým akebo kravskym. Ked sa vás syn budí 100x v noci na materské mliecko, bude sa budiť 100x aj na fľašu. Asi sa často budi a prsník mu pomáha zaspať. Neviem ako spite, ake ked mala moja dcérka zle noci, ze sa často budila, zobrala som ju konsekvenčný do postele, vtedy spi lepsie a nebudí sa tak často. Ak sa často budi a budete ho chcieť odstaviť, podľa mna bude obrovský plac, keďže potrebuje prsník. Ja si myslim, ze to súvisí nie s hladom, sle so zaspávaním. Skúste teda vymysliet nie o, co mu pomoze zaspať. Maznacik, spoločný spanok. Môžete mu spievať… moja dcérka sa dojčí uz iba pred obednym spánkom, pred nočným a v noci niekedy raz, niekedy dva. Ma 23 mesiacov. Tiez ju chcem postupne odstaviť. Ranne dojčenie po zo udeni dom zrušila ľahko, hned ked sa zobudíme vstanete z postele a ideme do kuchyne raňajkovať. Ked sme v posteli ležali, dcérka si hned pýtala mliecko. Teta ked si uz od ranného dojčenia odvykla, znova sa môžeme rano mojkat v posteli. Dojčenie pred obednym spánkom, na to tiez pomaly zabúda. Niekedy ho vynechá aj 4 dni a potom si zase pýtaš tiez neviem ako to zrušiť no s co s tým nočným dojčením to uz vobec neviem 😀 ked jej poviem, ze uz nieje babatko a mamka uz nema mliecko, začne sa zlostiť a plakat a mne je to velmi ľúto, nemôžem to počúvať, tak stale ustúpim. Pre vás to je náročne, kebo sun sa budi často a teda sa nevyspíte. Určite skúste spoločný spanok. Mne to vždy pomohlo, ked mala dcérka zle noci.

kate_cs
3. okt 2021

@lylyjana ja som síce odstavovala syna keď mal 1,5 roka, ale tiež som nedávala žiadne UM ako náhradu, nechcela som. Bola som opäť tehotná a dojčenie ma neskutočne bolelo. Najskôr som prestala počas dňa. Pil len pred spánkom a tak som ho na oba spánky uspavala v kočíku, to zaspal aj bez mlieka. Potom sme postupne začali uspavat bez dojčenia večer. To chvíľku trvalo, ale zvládli sme to bez jedinej slzy. V noci som ešte vždy mlieko dala. A potom som prestala dojčiť aj v noci a bolo. Postupne, s rešpektom sme to zvládli bez jedinej slzy. Držím palce!

nykkushka
3. okt 2021

Ja budem asi za matku mrchu, ale ja som na nočné nekojenie isla tvrdo - jednoducho nedostal, par noci plakal a teraz si na 🥛 ani nespomenie. Naučil sa na čistú vodu. Mali sme to rovnako - 20x za noc hore a vždy "musel" mať didiky. A pritom viem, že to mal len ako uspavadlo a "hračku" podobne plánujem aj denné rušiť

uzanka16
3. okt 2021

Mne sa stala taka situacia, ze podobne v noci xkrat hore co prsnik a ja som nevedela spat ked bol prisaty a ked sa nakojil zas som mala problem zaspat a uz ked sa mi podarilo zaspat zrazu zas syncek cicku. Len moj mal 21 mesiacov. Takto som to tahala dost dlho, nevyspata az si moje telo povedalo dost a som skolabovala z vycerpania a skoncila v nemocnici. Verdikt lekarov dlhodoby nedostatok spanku. Ja som zacala s odstavovanim hlavne v noci, potrebovala som sa uz konecne vyspat, zakazdym ked sa zobudil ze prsnik, som mu tisko vravela, ze cici su uz unavene a v noci uz nemaju mliecko, a takto dookola, do tyzdna uz odnauceny a prespal celu noc. Konecne som vedela co je to spat v noci. Cez den to bolo horsie ho odnaucit, to hysaky chytal riadne, vreskot, drmal mi tricko, ale neustupila som. Zvladli sme to v pohode na moje prekvapenie. Drzim palce.

ivka21
3. okt 2021

Jednoducho proste ho nakoj večer a daj si pravidlo že až o pol noci a ďalšie až ráno kojenie. Medzi tým ho utis inak pomojkaj ho, zaspievaj povedz rozprávku. A postupne vyluc aj to kojenie v noci takým spôsobom.

moni73
3. okt 2021

U nas to islo napocudovanie velmi lahko. V 18tich mesiacoch denne kojenie asi 4x, nocne milion. Nahradila som vodou, zobudila sa asi 2x prvu noc, dvakrat druhu noc a bolo po kojeni. Denne sme potiahli do 25 mesiacov.

nedockavka372
3. okt 2021

Baby, ja som skúšala jednu noc nedať prsník .. (chcem odstaviť od kojenia), ale on je naučený na prsník ako na cumel.. hodinu reval doslova, vyskúšala som všetko, mojkanie, nosenie, hladkanie, tatik nosil a mojkal.. a nakoniec po hodine a pol dostal prsník a zaspal, co robiť? Poraďte, prosím..

lylyjana
autor
3. okt 2021

Dakujem baby za rady ❤ Aby ste mi rozumeli, nechcem nahradzat mliekom alebo vodou, lebo sa obavam, ze vymenim jeden navyk za druhy.
Nocne kojenie chcem zrusit ako prve preto, lebo si myslim, ze ak by som najprv zrusila tie denne, tak v noci by si to chcel vynahradzat a nebudil by sa cca 8x, ale 20x za noc. Manzel mi s tym velmi nevie pomoct, lebo ma narocnu pracu a potrebuje sa aspon ako tak vyspat. Co sa tyka spolocneho spania, spi vo svojej postielke vedla mna a ked bolo najhorsie, dala som si ho k sebe, no jednak som sa nevyspala vobec, lebo sa budil aj ked som zmurkla, potom ma seklo tak v krizoch, ze som chodit nevedela, plus hrozne cestuje pocas spanku, tak som sa bala, ze spadne aj z tej postele a duplom som nespala :(
Mne nevadi, ked bude plakat, s tym ratam, bude frustrovany, ze nedostane svoju "davku", skor mi vadi, ze sa nevyspime :D Cumel nechcel nikdy, cize ostava mi len nosenie a pretrpenie par noci, kym si odvykne. Inak to je super napad, ze si to rozkuskujem na casove milniky a nepopustim a postupne to takto budeme rusit 🙂 teda, dufam :D

essenceee
16. okt 2021

prestala som tym, že som mala stále menej a menej mliečka, takže som dokrmovala umelym a od druheho mesiaca bola dcerka iba na umelom mlieku. Myslím si, že prechod ani nezazanamenala