Ako prestať kojiť?
prosim poradte ako mam prestat kojit dceru 14 mesacnu ,na odporucanie nasej ortopedicky ,pretoze vraj mala to uz nutne nepotrebuje a mne sa zhoruse zdr.stav.problem je ze kojim 2krat cez den vzdy len pred spanim a potom vecer a v noci.ked v noci ponuknem dudku tak to mozno zaberie na 10 minut a zas je hore a nezaspi ...co a ako na to?a nechce pit mliecko s flase ani s pohara.co mam robit?
ja som prestala malu kojit ked mala 19mes a nie preto, zeby bol s tym problem, ale uz som sa chcela v noci konecne poooriadne vyspat a mala bola na prsniku len pri obednom zaspavani a potom vecernom a v noci aj 6-7x a to sa len prisala a do minuty pustila, tak som sa rozhodla, ze uz to nema vyznam a bolo to z mojho pohladu velmi jednoduche, pred obednym spankom som si natrela bradavku horcicou a ukazala jej ako ma boli dudka, ze nemozme papkat mliecko, ona sa pozrela, zamracila sa, ale nechcela pit mliecko, dala som ju do postielky, bez akehokolvek placu ci revu a k nej velkeho maca, ktory ju mal strazit, aby dobre spinkala - dodnes s nim spi a zabralo to, vecer opat chcela prsnik, ukazala som jej bolave dudky potrete horcicou a nechcela... na moje prekvapenie velmi rychlo prijala fakt, ze ma to boli a nemoze ona papkat, na druhy den uz ani nepytala, stacilo ju ulozit do postielky, povedat, ze mliecko nebude lebo dudky stale bolia, pobozkat a zaspala sama... este asi tyzden sa mi pravidelne o druhej v noci budila, ale stacilo k nej prist, pihladkat, dat jej pocitit, ze som tam, ze moze spinkat dalej a aj spala... podla mna treba vystihnut spravnu dobu... niektore deti dozrievaju skor, niektore neskor... ja som akosi vnutorne vycitila, ze je spravny cas a bolo to bezproblemove... mlieko som jej nenahradila kravskym, papa vela mliecnych vyrobkov, syry, jogurty a pod, sem tam si da kakao, a vecer sa napije pred spanim vody... to jej staci... drzim palce!
@lubaska21 horcica zabrala aj u nas...ale maly neodolal a aj ochutnal. 😀
@marissenka heh, no vravi sa, ze chalani su pažravejší :D jedno šťastie, že mu nechutila... :D inak by to bola sranda :D
Malý už ochutnal horčicu a aj som sa nasmiala aké výrazy tváre dával 🙂 musím to vyskúšať dám vedieť ako som dopadla.
U mňa by horčica nezabrala, len by som dostal chuť 🙂
Ja som syna kojila 18 mesiacov, keď to už nebolo kojenie, ale zlozvyk, pri ktorom som bola v noci 2 krát v hodine hore, povedala som dosť. Spravila som to zo dňa na deň, povedala som mu všetko mliečko vypil a už nie. Pochopil a prestal. A konečne sme sa vyspali.
napísať, že dojčenie je zlozvyk 😝
ked má 18 mes. dieťa dudel v puse, tak je to to normálne..ked má prsník v puse, tak už nie...
Ahojte.Poradte ako sa vysporiadat s odstavovanim mam 32 mesačneho Adamka kojeny vzdy na poziadanie z inou stravou a inym pitim nema problem napapa sa sj sa napije no vzdy za tym si musi cucnut.Ked sme vonku v obchode je mu jedno kde - ked chce dydy tak musi byť.Neda si vysvetlit zacne plakat.Tak ja tomu a radsej predchadzam a zakazdym nakojim no zacinam citiť ze uz ma to obmedzuje psychicky vycerpava a asi aj vadí.No na druhej strsne mam vrľje vyčitky s toho ze on este chce dudkať a ja ho nasilu odstavim.Msli std aj vy tsketo stavy je to normalne preco ho nedokazem odstavim bez pochyb .Mliecka msm dostatok gadam aj pre dve deti nielen pre jedno 😄 Maminy poradte ptosiiíiim.
@nina4 možno tu nájdeš info https://www.modrykonik.sk/group/4722/
@nina4 ja ti neporadím, kojila som 3roky a 9 mesiacov..myslela som, že budem kojiť do maturity..v tom veku, čo má tvoj malý,m to bolo hrozné,zaspávala na cicke, ked bola unavená, tak cicka, ked sa budila, cicka...ked som chcela byť na Pc, telefonovať, alebo sa baviť s kámoškou, ktorá bola u mna, jedine cicka zabrala, že som mala pokoj 🙂 jedného večera, možno mesiac, dva pred odstavením, sme skúsili zaspaťlen tak, že sa nakojila a pustila prsník..kedže to išlo, pochválila som ju a tak sme to robili istý čas..a stále sme sa rozprávali o tom, že skúsime zaspať bez mliečka..slubovala, chcela to, ale nešlo to :D vždy nakoniec skončila s prsníkom v puse..až raz, jedného večera si povedala, že už mliečko nechce a nechcela 🙂 zaspala v mojom náručí..neverila som, že toto niekedy príde..🙂 ale mala už 3 roky a 9 mesiacov 🙂 odvtedy sa nekojíme 🙂 hoci prešiel viac ako rok, mliečko spomína, niekedy si chce cucnúť (nedovolím :D je mi to nepríjemné :D ) ale konečne sa nekojíme a bez násilného odstavovanie 🙂 čas ukáže, či to bolo pre ňu prínosom, ale myslím sis, že hej 🙂 držím ti palce, nech máš trpezlivosť 🙂
Ja som ako prvé zrušila nočné dojcenie, ale nie skôr ako po viac ako dvoch rokoch... S kludom som jej opakovala, že dáme mliecko až ráno. Ale robila som to veľmi postupne..., to znamená, že úplne zrušenie nocneho dojcenia mi trvalo asi mesiac a pol, skoro dva mesiace. Som rada, že som to neriešila rázne, ako mi bolo "odporúčané". Takto to prebehlo v úplnej pohodicke a bez preplakanych nocí. Teraz máme 2 roky a 4 mesiace, v noci sa síce este stále budime ( 1-2krát), ale napije sa vodičky a spinka ďalej. Cez deň si neodpustí ranné dojcenie, zriedka obedne pred spánkom (pokiaľ sme doma, inak zaspi bez didy aj v kociku) a večer pred spanim si len dvakrát cucne a už pýta piť vodicku... Takže ja radím, pokiaľ to este nie je veľmi nutne zo zdravotných dôvodov, vydržať este. Myslím si, že dieťatko vo veku 14 mesiacov este dojcenie potrebuje 🙂
Baby potrenujem poradit. chcem prestat kojit. rozmyslala som,ze zacnem pit salviovy caj a popritom jej este dam... kym sa mi mliecko neprestane tvirt. moze mala take mlieko pit?neublizi jej ten salviovy caj? dakujem
@anaviky šalviový čaj je zníženie tvorby? ja som myslela, že na bolesť hrdla 😀 ja by som to robila takto, že by som postupne vynechávala kojeníe..koľko je dieťaťu? najprv denné kojenie, potom ranné, večerné a nakoniec pred spaním..mlieko sa začne tvoriť menej a menej ...ked to dieťa zvládne, že sa uspokojí, tak toto je najmenej bolestivé si myslím, hm? 😉
@bambola aha kks ja som vcera prestala teda vydrzala som od rana do 16-17h prso som mala take tvrde az bolelo.. a maly len zavijal ze cici.. rano co dava slofika tak o 8-9h tak len tak tak zaspal o 10h a dalo to zabrat...a vecer asi z tolkeho placu ostal normalne soplavy tak teraz je chory a tak zas len prso.. tak este pockam kym bude ok 🙂

@iju obe deti som odstavila naraz, jednoducho som nedala prsnik.. uspavala som flasou - po par neuspesnych skusaniach sa chytili.. prvy syn na umele mlieko, druha dcera na caj.. samozrejme, prve noci boli tazke ale potom sa to ustalilo, deti si zvykli a pekne spali..
prveho som dojcila do 15teho mesiaca a bolo to jednoduche aj z toho dovodu, ze som uz bola tehotna a tvorilo sa mi velmi malo mlieka, tak syn bol rad, ze sa konecne najedol :D.. druhu dceru do 13teho mesiaca a bolo to najma zo zdravotnych dovodov - mavam silne migreny a tabletky ktore sa nesmu brat pri kojeni..
Ak sa na odstavenie citis, najlepsie je par noci vydrzat a nedat.. maly si zvykne, len to chvilu trva - predsa len to je zmena.. Zena ma dojcit dovtedy kym je to prijemne aj jej, nie len dietatu - takze ak su zdravotne problemy a dojcenie uz zatazuje, netreba drzat nasilu..