Ako prestať prikrmovať UM a iba kojiť?

zuzka0601
27. jan 2020

Ahojte mamičky 🙂
Chcela by som radu ohľadom kojenia 🙂 kojím na požiadanie, no vždy musím prikrmit UM :( veľmi ma to trápi a neviem co robiť :(
Maličký mi stále plakal, bol hladný :( na tvorbu mliečka som skúšala/ a stále skúšam snáď všetko.. Jem milión vitamínov, polievky, mlieko, snažím sa nemať stres atď.. Prikladám malého co najviac... Snažím sa veľa aj odsavat aj v noci. Aby som ho nenechala hladného musela som začať prikrmovat UM. Najprv to bolo len pred spaním no každým dňom sa množstvo prikrmov zvyšovalo až teraz musím vždy najprv nakojiť a potom dat fľašku :( snažím sa co najviac mojim mliekom ale to sa mi podarí raz dva krát za deň inak UM, keďže mam malo mlieka. Na prsníku sa ho snažím udržať co najdlhšie, vypije mi ich tak ze keď odsavam sa mi nepodarí za pol hoidinu odsat skoro nič.
Chcela by som veľmi kojiť a co najdlhšie :( poraďte mi prosím co mam robiť. Prikrmovat ho prestať nemôžem potom plače veľmi od hladu a moje mliečko mu vôbec nestačí :( prejsť z prsníka na fľašku a potom zase na prsník zatiaľ problém nemá.

nelca0510
27. jan 2020

@zuzka0601 kontaktovala si laktacnu poradkynu vo svojom okoli?

heidy222
27. jan 2020

@zuzka0601 aky je stary maly? Ja som obe deti prvy mesiac- dva prikrmovala, potom nebolo treba. Na produkciu mlieka Mi vzdy najlepsie pomohlo sa dobre vyspat. Este sa odporuca vela Kontaktu koza na kozu

jaja23
27. jan 2020

@zuzka0601 ja som maleho príkrmov ala 6 mesiacov. Skus príkrmovat cievkou. Malé sa prisaje na pŕsnik, ty mu zasunies do úst cievku a tou si ťahá aj umelé mliečko z fľaše. Pozri na nete. Ja som to tak robila. Zial mne ani toto nerzbehlo tvorbu mlieka. Držím palce. A sa nebude dat inak, kľudne prikrmuj aj z fľaše, hlavne bud v pohode, vtedy bude aj babo.

zuzka0601
autor
28. jan 2020

@nelca0510 áno jasne už aj u nás bola veľa krát no nevyriesilo sa nič :(

zuzka0601
autor
28. jan 2020

@heidy222 8tt ma.. No kontakt koža na kožu je u nás každý deň.. Fakt sa snažím robiť všetko ale aj tak sa nám nedarí :(

nelca0510
28. jan 2020

@zuzka0601 prikrmujete cez cievku? My sme tak robili,ked som mala malo mlieka a teraz sa to pekne rozbehlo...

leniel
28. jan 2020

@zuzka0601 senovku a benedikt beries? Napis dievcatam do skupiny laktacna poradna. Prave flasa robi najvacsiu galibu, tu musis zrusit hned a najst iny sposob dokrmenia. Z flase saje lahko, z prsa musi tahat. Podla mna ta len dudluje, kedze vie, ze dostane potom flasu z ktorej to ma rychlo a bez namahy. Ako casto prikladas? Uzdicky skontrolovane? Mate cumel?

zuzka0601
autor
28. jan 2020

@heidy222 môžte mi prosím vás poradiť čo vám pomohlo keď po mesiaci dvoch vám mliečko pekne nabehlo? Co vám pomohlo?

zuzka0601
autor
28. jan 2020

@nelca0510 skúšali sme, aj laktačna mi pomáhala ale malý sa veľmi proti tomu bráni.. Tak sa snažím kojiť co najčastejšie a ptikrmujem MM ale vo flaske..a keď už nemám tak UM... A co pomohlo aby sa to rozbehlo?

zuzka0601
autor
28. jan 2020

@leniel beriem senovku, Benedikt, moringu aj ricinus.. Jem všetko a pijem veľa čajov.. Fakt sa snažím robiť všetko.. Áno uzdicky skontrolovane, sú v poriadku... Bola tu laktačna malý sa s cievkou ani neprisaje... Som nútená použiť fľašu.. Nie, on pije aj s prsníkov lebo som ho vážila a vždy si dosť od 80-110 vytiahol.. Takže piť musí a tiež vidím ze pije na bradicke..no samozrejme každým dňom je to horšie keďže viac a viac musím použiť fľašu :( najprv to bolo raz denne teraz už skoro vždy pri papani :(

heidy222
28. jan 2020

@zuzka0601 znie to tak ze fakt robis vsetko co sa da, viac uz sa neda robit. A kolko vypije z flase? Lebo ak to je menej ako 50 ml nemusis prikrmovat. Ked pises ze si vies odsat Tak mlieko mas, maly he Len lenivy si z prsa vypit. To ze kazdy den sa zvysuje mnozstvo UM je zly znak. A co sa sa stane ked konsekvetne proste nedas flasku a ponuknes znova prso? Niekedy sa ale aj pri velkej snahe nedari, vtedy si to netreba vycitat.

heidy222
28. jan 2020

@zuzka0601 mne pomohlo vzdy ked som sa vyspala 4-5 hodin v kuse. Ale ako som pisala Ked si vies odsat tak mas mlieko, ja som vecer vobec nemavala.

ina7
28. jan 2020

@zuzka0601 napíšem ti co pomohlo mne. Z nemocnice sme prišli s fľašou (nebudem rozoberať prečo), neprisaval sa. Najskôr sme ho kŕmili cievkou po prste, potom na prsníku s cievkou. Postupne som mu dávala prsník bez cievky a keď sa mi zdalo ze už moc znervoznieva, šupka som mu kútikom úst cievku aby sa zvýšil tok. Prestala som odsavat, akurát ma to unavovalo, chcela som mať čo najviac priamo v prsníku. A keďže som sa naučila kojiť v sede a dávať cievku za jazdy, začala som viac striedať prsia. Pravý ľavý pravý ľavý aj trikrát. A div sa svete, aj ten vypity bol po pre striedaní zase zaujímavý a ešte sa z neho napil. Pretože mlieko sa tvorí aj priamo počas dojčenia. Od 8 týždňov som um nedávala. Naksr cez deň som ho vylúčila, potom aj na noc. A EŠTE Dôležité bolo si uvedomiť, že keď dieťa večer place, že vo väčšine prípadov nie od hladu, ale keď ho precpes um, tak odkvecne a potom sa ti zdá ze však bol hladný. Treba si viac veriť, ak dieťa dosť cika cez deň, má energiu, prospieva, nechudnem, tak ma dosť a place napr kvôli prestimulovaniu, nepokoj, refluxu a ppd

nelca0510
28. jan 2020

@zuzka0601 hlavne ziaden stres,dost spanku. Manzel si napr.zobral dovolenku aby mi pomohol , prikrmovala som zo zaciatku na cievke po odporucani pediatricky, kedze sa mi este vtedy poriadne nerozbehlo mlieko. Okrem ineho pijem cerveneho matysaka a objednala som si moringu(bylinka na rozbehnutie mlieka)... Hlavne odhod flasu. Drzim palce🙂

heidy222
28. jan 2020

@ina7 Ano presne Tak. Tiez Ked babo PO kojeni plakalo dala som flasu, potom zase 3 h nechcel pit, Tak som musela odsavat, bol to zacarovany kruh. Tak som dala radsej dudel a o hodinu znovu kojenie.

lenteraz111
28. jan 2020

Zotrvaj v tom, čo robíš, prikladqj častejšie. Robíš to dobre. Niekomu sa to rozbehne, niekomu nie. Jooooj, čo som sa na trápila, chcela som len kojiť, stále nervy a stres, dieťa nervne, hladné. Spravili si to mňa cumlík. Picuckali a zaspali a tak dokola. Nikdy nepotiahli viac. No keď som odsavala, nikdy sa mi nepodarilo odsat viac ako 30 ml..... Bieda. Ale ešte to nevzdávaj a keď sa nebude dat, hlavne sa nestresuj. To potom aj dieťa cíti... Držím prst

leniel
28. jan 2020

@zuzka0601 to si vytiahne krasne, ponukaj stale oba prsniky... mne sa to nejako cele nezda. To nebude o hlade podla mna, ak vytiahne 100 ml... UM sice vypije, to ho utlmi a zaspi... flaska vam ale naozaj robi sarapatu, moznosti stale mas! Novorodenci sa dokazu napit z pohariku, ak su smadne. Takisto lyzicka alebo striekacka. Tie uzdicky by si mala poslat babam do tej lakt.poradne, uz xy krat sa stalo, ze laktacna povedala ze su ok, a ony na nich nasli problem a strihnutie velmi zlepsilo celu situaciu

zuzka0601
autor
29. jan 2020

@heidy222 no on vypije aj 120ml um.. Už bolo tak ze po pol hodine kojenia vypil ešte 150 um.. A to som nemohla skôr zobrať fľašku lebo plakal. Keď sám dopapal a dal najavo ze nechce už bolo dobre už sa smial a bol kľud

heidy222
29. jan 2020

@zuzka0601 fuu to ti uz neporadim... Moje deti Tak 50 ml vypili po kojeni. Ale cudne ak vypije 100ml na prsniku a este vyse 100ml z flasky, kde sa to zmesti.

maminka1986
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nelca0510
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nelca0510
4. júl 2020

@maminka1986 a na kolko vidim,ze sa ti podla profilu narodilo dieta (gratulujem) tak mas malo mlieka a preto si sla do tento diskusie. Ak mas malo mlieka a nechces pomoct,aby sa vsetko rozbehlo,pouzivaj flasu. Mne je jedno ci kojis alebo pouzivas flasu. Pani chcela len radu.

evaachesa
4. júl 2020

Multimam lacta shake drink je vraj super na tvorbu mlieka, no neskusala som osobne. Ja som pila aj 5-6 salok Caro napoja denne a mala som pocit ze mam ovela viac mlieka. Ak chces krmit flasou tak skus mrknut Medela calma flasu..vraj nepokazi kojenie. Drzim palceee 🐘

maminka1986
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nelca0510
5. júl 2020

@maminka1986 pozrite sa, zacali ste ma urazat uplne bezdovodne, o tom svedci Vas intelekt a je mi luto, akym prikladom budete pre svoje deti,ale skor si myslim, ze si tu len svoju frustraciu vybijate.
Ja som sama dokrmovala cievkou na prsniku svoje dieta, lebo bolo hladne- chcela som totiz kojit,lebo kojenie nie je len o hlade. Mlieko sa mi do tyzdne rozbehlo. Bohuzial, neda sa fungovat na flasi a kojeni dlhodobo. Pri kojeni dieta "cica", pri piti z flasky "pije".
Avsak,Vam sa to neda vysvetlit. Drzte sa a venujte sa radsej detom, starajte sa o nich,a je jedno-ci kojite alebo nie. Pekny den.

leniel
5. júl 2020

@maminka1986 to nie je hlupost, ak chce zena dojcit, musi flasu odhodit a dokrmit inym sposobom - cievkou na prsniku, lyzickou, - flasa kazi prisatie a sposobuje strajk. Na co sa vobec zapajas, a urazas dojciace maminy, ked nevies pomoct a poradit?

maminka1986
9. júl 2020

@leniel netrep aspoň 🙂
V mojom okoli je plno zien co koja a prikrmuju flaskou a aj ja a žiadny strajk ani nic nemame tak nepis bludy

maminka1986
9. júl 2020

@nelca0510 ste mudra ako rádio 😂😂😂😂🙈🙈🙈

glass99
9. júl 2020

@leniel presne píšeš hluposti
Moje dieta 16mes a flasa kojenie od začiatku pohode

glass99
9. júl 2020

@nelca0510 prečítala som si diskusiu ako sorry ale fakt píšeš bludy.