Ako rozbehnúť mlieko?

16. dec 2020

Dobrý deň,
Mám svoje prvé bábätko, mlieko sa mi rozbehlo zo začiatku pekne ale teraz mám pocit ako keby ho bolo malo. Odsavam momentálne cez odsávačku a dávam malickemu cez flašku pretože je takto spokojnejší. Napapa sa a zaspí, takto na prsiach neviem čo sa s ním deje ale trosku sa napapa a zaspí, keď ho položím zacne kričať a zas priložím,trosku potaha a zaspí toto sa opakuje aj hodinu kým sa napapa. Neviem vlastne ani koľko vypil, stále mám pocit že je hladný. Preto som začala odsávať ale čo, posledné dni mám akosi menej mliečka. Odsajem tak max60ml. Vedel by mi niekto poradiť ako rozbehnúť to mlieko?

domak2
16. dec 2020

Cez flasku mu to ide ľahšie, logicky bude prsia odmietať. Ak chceš rozkojit, tak vyrad flasku ale dobrých pár dni to jednoduché veru nebude.
Je iné ak je dieťa zvyknuté na prso a občas sa mu dá fľaša, len malo deti potom toleruje oboje, vacsinou prejdu na flasu. Odsavanie tiež nie je pre kazdeho, ja som dokázala odsat max 30ml, zato som kojila skoro do 3 rokov.

luckabaj
16. dec 2020

Presne toto isté je aj u nás. Ja užívam senovku a benedikt spolu 3tbl 3x denne, veľa piť, skus vineu alebo matysak, caro nápoj, polievky omáčky atď. Ja robím aj tak, že mám odsate mlieko ale na podporu mliečka si malú priložím k prsu telo na telo. Aj keď len pocucka a zaspí, potom ju len odcucnem a dám z fľašky. V noci sa pekne napije a spi ale cez deň je to to iste co u teba. Pricucne sa a zaspí. Nechávala som ju tak, ale za 5minut sa zobudila a šli sme odznova. Pricucla a zaspala. Takže som to musela riešiť odsávanim keďže mam ešte ďalšie 2deti tak aby som celé dni nelezala len v posteli pricucnuta.

miadi
16. dec 2020

Si si to trochu pokazila. Odsavacka nie je dobra vec na kojenie . Mà zmysel ked ju ma mama co ide niekde prec na par hodin robit a chce aby dieta malo jej mlieko ze mu ho Niekto da. Takto si len robis extra job. Ten pocit ze mas malo mlieka je klamlivy. Casom si prsia zvyknu a nie su naliate ako na zaciatku -prsia nie su stvorene na uskladnovanie mlieka. Mozes mat pocit ze su prazdne das si dieta na ne a mlieko sa zacne tvorit a tiect ked cuca a ty si myslis ze len dudkuje, Na zvysenie tvorby mlieka staci viac prikladat dieta je najlepsia odsavacka. Odloz flasu daj prsnik lahnite si spolu a nechaj nech taha kolko chce, trochu zvysis tvorbu fenugreekom nealko pivom ale aj vodou a relax trebars vanu ked si das a uvolniš sa. Dokonca aj plać dietata aktivuje tvorbu mlieka.( ked som bola na wc mala zamnou revala az mlieko tieklo)

miadi
16. dec 2020

Este dodam nesleduj pocit ze mas malo mlieka ani ze odsajes menej ale sleduj kolko mà mokrych plienok denne.

autor
16. dec 2020

@domak2
@miadi
@luckabaj
Ďakujem Vám veľmi pekne, skúsim to teda bez odsavacky ❤️