Ako to je so stravou po prvom roku?

sylvie
1. apr 2007

Ahojte kocky,
chcem sa vas opytat ako ste pokracovali so stravou po 1.roku, co vsetko ste zacali pridavat, co ste davali na ranajky, desiatu, obed, veceru.. cokolvek co vas s touto temou napadne mi mozte napisat. Vopred velmi pekne dakujem..

ercik
1. apr 2007

Ahoj, Sylvie,
mám první - 13m. dceru a sama tápu co s její stravou. Zatím jsem nenašla žádný ucelený souhrn, který by k něčemu byl, spíš jen náhodou nějaké příspěvky mamin v různých diskusích. Musím říct na úvod, že malá je celkem velký a bezproblémový jedlík a zatím bez alergické reakce, takže jsem to měla o to jednodušší.
V půl roce jsem přišla o mlíko, a tak jsem chtě nechtě musela začít s příkrmy - jak se všude radí: mrkev, brambory, postupně jsem přidávala další druhy zeleniny a přesnídávky. Ale vařila jsem to vždycky na dva dny a třetí den už jsem dávala jiný druh, i když se doporučuje testovat 3 dny, ale myslím, že dva dny stačí. Pak jsem zkusila bílý jogurt a čisté sýry pro děti a samozřejmě ovoce - nejdřív jen banán a jablíčko. Po prvním roce už jsem dělala různé polévky (s jíškou - mouka bud na másle nebo jen na sucho)- se zeleninou, s krupičkou, s rýží, pórkovou, bramborovou... atd. Jako druhý chod mi malá normálně jí brambory, těstoviny, rýži a k tomu jí vařím krůtí maso (je prý zdravější) a občas dám hovězí. Třeba to podusím na olivovém oleji s cibulkou a přidám brokolici nebo kedluben atd. Taky je dobrá svíčková - místo mléka s jogurtem nebo stejně udělaná koprová omáčka, jde to s bramborem, ale malá baští i knedlíky. Teď jsem začala i trošičku solit, jiné koření třeba kromě majoránky nepoužívám. Pozor na hotové koření - obsahuje glutamát.
Jinak na snídani má mlíčko - pořád ho má nejradši, když vstane brzy, nebo má hlad, dám jí pak ještě něj. malou snídani - třeba chleba se sýrem nebo jogurt, ale většinou jí pak dávám až svačinku - čerstvé ovoce s piškoty - nejčastěji jablko a banán nebo jablko a kiwi nebo jablko a pomeranč nebo s mandarinkou. Jak už jsem zmínila zatím bez problémů. Kolem jedné hodiny obědvá zeleninovou polévku a pak něco z toho, co jsem napsala výš. Odpoledne má zase mléko, na večeři třeba kaši, rohlík nebo chleba se sýrem, jogurt atd. Před spaním opět mlíčko.
Nevím, jestli ti to bude k užitku, ale doufám, že ano, protože já byla v tom jejím půlroce dost bezradná. Taky budu ráda, když mi napíšeš svoje připomínky k mému "jídelníčku". Děkuju a přeju hodně zdraví.
Ercik

yanikovamamina
1. apr 2007

Ahojte, nas maly odmietal jest detsku stravu, vyskusali snad vsetko dovolene. Teraz ma tiez 13 mesiacov a papa nam velmi dobre, ale iba to, co mame my na tanieri. Takze vsetci traja jeme zdrave malo solene zeleninky a tak, ale postupne si uz navyka na rozne veci. Dves nam po prvy raz jedol zemiakovu kasu, doteraz odmietal velmi mu to pripominalo babatkovske kasicky. Az ked videl ,ze vsetci dospelaci to uz niekolkokrat jedli, zacal aj on. Vobec nam nevadi tak sa mu prisposobit, dosolit a dokorenit sa da aj na tanieri a tiez nemusi jest uplne vsetko co mame my, ale my musime jest uplne vsetko, co ma on.

bibinka
2. apr 2007

ahojte, môj malý má rok a pol a jeho jedálniček vyzerá takto: raňajky-mlieko 250ml okolo 6hod(je ranostaj 🙂 ), potom presnidávka alebo ovocie popučené alebo jogurt-okolo 8 hod. O 11hod obed-ten sa skladá z jedného chodu- buď zeleninová polievka s vareným mäsom alebo rizoto alebo dusené kuracie a ryža, zemiačky.Okolo 14-15h-buď pribináčik alebo presnidávka s piškótami alebo chlebík s maslom či pomazánkou. O18h- večera-to čo mal na obed alebo to trošku obmením. O 20h mlieko.
Takúto stravu má od cca 1 roka a stále mu to chutí. Navyše, nedolapuje žiadne mňamky medzi jedlami, čo má svoju výhodu, že mi potom zje to čo mu dám. Z ovocia mu nedávam citrusy, len jablká, hrušky a banány. Iné mu nechutí.
Dúfam, že som ti trošku pomohla si aspoň čosi vybrať. Inak som čítala, že deti až do takých 2-2.5 roka zvládnu na obed len jeden chod, t.j.buď len polievku alebo druhé. Ich strava je veľmi jednoduchá, môže sa aj opakovať, detičkám to nevadí.

tilly
2. apr 2007

ahoj, no malý jedáva v podstate s nami, len neje príliš korenené, bravčové a vyprážané, inak je s nami, samozrejme také veci, že hranolky a príliš mastné jedlá a tak...

franti
4. apr 2007

ahojte...mojmu malemu som od roka zacali trochu prisolovat, do roka som pouzivala len rascu {kmin}, hlavne ked som varila sosovicu, karfiol, brokolicu a podobnu zeleninku, ktora nafukuje. postupne mu davam to co jeme my, ale tiez to menej pri vareni solim a korenim, my s muzom si to potom do chutime uz na taniery. od roka som mu uz zacala davat pomarance a mandarinky, lebo ine ovocie mi velmi nezjedol, surove jablcka nelubi doteraz. uz som mu dala aj hrozno, ci blumy a to mu velmi chutilo. inac mu stale davam presnidavky a samozrejme jogurty. kupujem tie dobra mama, alebo bio jogurty. okrem kuracieho a morcacieho maska, mu varim uz aj hovadzia a davam mu aj rybicky, ma velmi rad tresciu pece so syrcekom. z rybiciek ma este velmi rad tie od Hipp, za tymi sa ide umlatit. Hipp kupujem len obcas, inac varim. asi tri tyzdne mi uz odmieta papat na veceru kase, takze mu davam na veceru bud mliecko, alebo chlebik s nejakou pomazankou, syrcekom alebo s masielkom a so sunkou. kupujem dusenu bravcovu, vzdy sa snazim co najkvalitnejsiu. co sa tyka obeda, tak tiez mi zje iba jeden chod. mal uz par krat aj cokoladku ci bebebrumika, ale to je naozaj len vynimocne. ako sa hovori, ze zakazane ovocie najlepsie chuti, takze sladkosti mu zakazovat nechcem. ale samozrejme len ked sa pekne napapa a nie kazdy den, a cukriky mu urcite nedam do troch rokov, hlavne kvoli zubkom. dufam, ze to aspon trosicku pomohlo 😉

sylvie
autor
13. apr 2007

kocky, dakujem, kazdy prispevok pomoze..

ercik, ta svieckova s jogurtom znie zaujimavo..
tiez som zacala trosku solit a z ostatneho korenia pouzivam zatial len rascu, lebo neviem co vsetko mozem pouzit.. takze asi majoranku? a co papriku?
a k tvojmu jedalnicku.. pises, ze davas uz aj citrusy a kiwi - k tomu mi doktorka povedala, ze po roku sa mozu skusit dat, ale ze radsej este nemam davat.. najprv nech vraj skusi nase druhy ovocia a citrusy az v zime..

franti, prosim ta co su to blumy?

u nas to vyzera momentalne takto:
7 MM
8 chlebik s maslom, syrom al. lekvarom
10 ovocie, prip. aj keksik
13-14 zeleninovo-masova polievka
15-16 jogurt s ovocim, al. s grahamovym rozkom al. len ovocie a MM
18 kasa
19:30 MM
v noci 2x MM

Z masa zatial len kuracie a telacie. Chcela by som pridat aj rybu ale neviem aku.. ?

ena
13. apr 2007

Sylvie:

trocha teorie 🙂)

"...Pozor na citrusové plody, môžu vyvolať alergickú reakciu /vyrážka, prehnanie, vracanie/. Preto s nimi začíname neskoršie.

Posledné 3 mesiace prvého roka veku dojčaťa už sa dávajú časti stravy dospelých ako sú cestoviny, omáčky a to postupne zvyšujúc od jednej lyžičky ako potrava dieťaťu chutí a pritom nemá na ňu žiadnu reakciu /prehnanie, dávenie, vyrážka/. Dieťaťu dávame dusené a varené potraviny, zásadne nie vysmážané či údené, nie tučné mäsá.

Zvyčajná strava dojčaťa pred koncom roka sa skladá z raňajok /mlieko s chlebíkom, aj s nátierkou/, desiatej /ovocnozeleninový príkrm s piškótou, prípadne s jogurtom/, obeda /zeleninová polievka - kaša - s mäsom, ryžou, prípadne časť potravy dospelých/, olovrantu /mlieko, pečivo, jogurt, nátierka/, večere /mliečna kaša/. Príkrmy už dieťa hryzie a preto ich možno pripravovať v hrubších kúskoch. Ako tekutiny možno v tomto veku pridávať prírodné ovocné šťavy, možno dať piť nezávadnú vodu, čaje sa podávajú nesladené - všetko na zahasenie smädu a nie ako sladké chuťovky.

V zásade strava dojčaťa a malého dieťaťa nemá byť prisáľaná, nepodávať dieťaťu cukrovinky, huby sú nestráviteľné a preto ich nepodávame. Morské ryby možno skúsiť až v druhom roku a v malom množstve... "
(http://www.healthnet.sk/zdrav_porad/porad_4.htm...)

ena
13. apr 2007

"Strava podávaná deťom do jedného roka by mala byť chuťovo prirodzená, neprisládzaná, nesolená. Nepoužívajte med ani repný cukor, žiadne pochutiny.
- nedávame deťom oriešky, orechy, mak, kakao, čokoládu, niektorí autori odporúčajú kojeným deťom nepodávať behom prvého roka žiadne výrobky z kravského mlieka
- nepodávame tvaroh pre vysoký obsah bielkovín a tým zvýšenú záťaž obličiek dieťaťa
- nepodávajte syntetické vitamíny , využitie z prírodných zdrojov je kvalitnejšie
- denne by spotreba mlieka či materského alebo pokračujúcej formuly mala byť okolo 500-600 ml
- dôsledne dodržiavajte pitný režim dieťaťa, môžeme podávať nesladený detský čaj, sypaný, vhodné sú čerstvé zeleninové a ovocné šťavy, kojenecké vody,
- džúsy podávať skôr výnimočne, aj to nesladené riedené 1:1 kojeneckou vodou, chemicky nekonzervované, vhodnejšie sú ale čerstvé ovocné šťavy.

Strava v tomto období má byť pestrá, chutná, správne zostavená, hodnotná, ľahko stráviteľná, denne čerstvá, nezohrievaná. Dieťatku ponúkajme mnoho potravín, ktoré si dokáže zobrať samé, aby sa učilo jesť samostatne (kúsky ovocia, zeleniny).
V druhom polroku života stále zostáva mlieko dôležitou súčasťou jedálnička dieťaťa (denná dávka je 500 – 600 ml). Táto dávka je vhodná až do 2. roka dieťaťa.

Ak používate priemyselne pripravenú stravu, dôsledne sledujte jej zloženie, uprednostnite nesladené, obohatené o jód, zostavené skôr z tuzemského ovocia a zeleniny ako z cudzokrajných.

Ak máte u dieťaťa dokázanú alergiu na potraviny dôsledne dojčite najdlhšie ako môžete, zo stravy vylúčte všetky potencionálne alergizujúce potraviny (časté sú skrížené alergie medzi jednotlivými potravinami, trávami) – čerstvé jahody, ríbezle, citrusy, paradajky, zeler, čokoláda, med, všetky druhy orieškov, huby, ryby, vaječný bielok, potraviny obsahujúce lepok zaraďte do stravy až po roku, u alergikov celé vajíčka podávame až po druhom roku.

Nepodávajte deťom údeniny (ani párky), sú totiž možným zdrojom dusičnanov a nitrozamínov. Tiež pozor na potraviny na povrchu solené (pletenky, rožky), alebo posypané rôznymi semiačkami. Môže sa stať, že tieto drobné „ochucovadlᓠdeti vdýchnu. Do jedného roka nedávame deťom jahody, černice, ríbezle, egreše, višne, citrusové plody, kiwi.
Snažme sa podávať našim deťom, a aj sami konzumovať potraviny čo najčerstvejšie.

Po jednom roku môže dieťa jesť už rodinnú stravu, ak nie je príliš tučná, sladká a objemná. Môžeme opatrne začať zaraďovať citrusové plody. Čo to znamená opatrne? Napríklad to, že začneme najskôr v malých dávkach, po lyžičke. Následne počkáme 24 hodín, či sa neobjavia alergické prejavy, a potom dávky zvyšujeme .
Môžeme zaradiť sójové výrobky. Tofu syr je výborným zdroj rastlinných bielkovín, rastlinného tuku, vlákniny, vápnika a železa.Postupne môžeme začať sladiť medom. Z ovocia môže dieťa konzumovať hrušky, slivky, hrozno, zo zeleniny kel, kapustu - čiže ťažšie stráviteľné a nafukujúce potraviny, ktoré sme v prvom roku nepodávali. Dieťa už môže konzumovať celé vajíčka. Mak, orechy, kakao, čokoládu, morské ryby zaraďujeme od detskej stravy až k dvom rokom dieťaťa.
A na záver niečo , čo si sami určite dobre pamätáte z detstva: Pred hlavným jedlom žiadne sladkosti!"

ena
13. apr 2007

"Potraviny nevhodné podávať v 1. roku života
úplne nevhodné (niektoré z nich by bolo dobré nezaradiť vôbec)

ovocie: citrusové plody, exotické ovocie – nevhodné do troch rokov
vaječný bielok: vaječné cestoviny (pre obsah vaječného bielku)
sladkosti: čokoládu, kakao
mäso: údeniny, priemyselné výrobky z mäsa, šunku (obsahuje dusičnanové rýchlosoli)
mliečne výrobky: tvaroh (pre vysoký obsah bielkovín), tavené syry (obsahujú taviace soli), smotanu, škatuľové mlieko
orechy vcelku: vlašské orechy
búrske oriešky
opatrne zavádzať a radšej po 1. roku:

zelenina: zeler, pór, rajčiny, suché strukoviny – najmä fazuľu
ovocie: maliny, jahody, ríbezle
mäso: ryby "

(http://www.mamaaja.sk/index.php?id_content=230&...)

ena
13. apr 2007

a trocha praxe🙂)

u nas je to zhruba takto:

rano: UM ( 180 ml plus minus)
ranajky: chlieb s maslom, a az potom syr (kidiboo je favorit, musi ho mat az po chlebiku, lebo inak by zjedol iba syr 🙂 )
desiata: jogurt, detska vyziva, ovocie alebo bebe brumik lodicky
obed: jeden chod, bud polievka alebo druhe jedlo (dnes napriklad: troska cibulky, por, krabie tycinky, syr, tarhona --> to bol taky experiment co dum dal ale malemu to chutilo )
olovrant: podobne ako desiata
vecera: ako kedy, niekedy kasa, niekedy polievka
pred spanim: UM dnes sme zvysili davku na 210 ml po vcerajsom nocnom buntoseni 🙂)

casovo je to podobne ako u teba Sylvie, plus minus hodina, zalezi kedy vstane, ci sme doma alebo vonku..

Obcas davam hotove prikrmy, ked sme vonku napriklad, alebo nemame navarene nic vhodne pre maleho.. vacsinou to, co bezne nevarime, telacie, morcacie a pod.

Zo sladkosti kinder coko, brumik lodicky, ale obcas zhresime, cez velku noc do seba nasukal aj kolaciky.

sylvie
autor
14. apr 2007

ena, ty si super, vdaka za prispevky.. 🙂
vidim, ze aj ten jedalnicek mame dost podobny.. prosim ta a z tych korenin ake mozem pouzit? a rybu prosim ta aku davas? ja som pozerala v obchode co by som mu mohla dat, tak najviac ma oslovil pstruh, len sa bojim, aby tam neboli kosti.. 😖

a tie hotove prikrmy mu vobec nechutia,ohrna nostekom.. ale to co ja navarim to len tak zlupne plny tanierisko.. ja to robim tak, ze ked sa mi obcas podari toho navarit privela, tak to dam do mraznicky a ked nestiham varit, tak to len vytiahnem.. a ked sme vonku, tak navarim, dam do zatvaracej misky a potom to niekde ohrejem, vacsinou na nejakej pumpe, tam maju urcite mikrovlnky..

escada17
14. apr 2007

baby, len nie neuvarene parky z chladnicky 😉 moja mala si jednu tajne potiahla a zjedla polovicu, kym som ju zbadala a tri dni hnackovala a dokonca mala horucky ...parky boli kuracie inak.. 😒

sylvie
autor
14. apr 2007

escada, tak parky neplanujem tak skoro davat.. ja sama ich moc nejem.. clovek ani nevie, co to vsetko obsahuje.. jedno co viem, ze maso urcite nie..

escada17
14. apr 2007

ved ani ja nie, ved si ju sama vzala...inak o 4 dni bude uz mat 2 roky...az muzovi som volala, tak som sa zlakla, ze z nej jedla..

sylvie
autor
15. apr 2007

no ved ani ja netvrdim, ze si jej ho ty dala.. 😉
inac, poznam babu, kt. ma chlapceka stareho rok aj 3 mesiace a ona mu uz od 1 roka dava prazenicu aj parky.. 😕 nemyslim si ze je to spravne.. aspon ja by som nemala z toho dobry pocit, keby som to malemu davala..

franti
15. apr 2007

sylvie...blumy su druh sliviek...zlte a cervene blumy...aspon takto su pisane v obchodoch...

sylvie
autor
21. apr 2007

franti, dik za vysvetlenie.. este som taky nazov nepocula.. vsak skusim pozriet v obchode..

kattum
21. apr 2007

u nas je jedalnicek velmi podobny ako uz spominali ine maminky batoliat.

Co by som este dodala, kazdy den davam amlemu stavu z mandarinky alebo pomaranca zriedenu s vodou, to miluje, ma tak prisun vitaminov, necchem mu davat umele z lekarne. Citrusy treba odskusat, ak sa deti nevyhadzu, je to O.K. To mi povedal moj pediater.

Uz davam drobcovi i doma upecene kolace, piskot s ovocim, alebo kysnute s ovocim, ale davam menej cukru do pecenia. Ale to je len obcas, vacsinou v nedelu a potm to ma i na ranajky.
Uz sme skusili i pizzu, ale len suche okolky bez oblohy.

Z dochucovadiel pouzivam kmin mlety, bazalku, trosilinku papriky, petrzlenovu vnat, pazitka, libecek, zacala som i trosicku solit.

Milujeme cestoviny s bielou omackou- taveny syr+smotana+nadrobno posekany uduseny por.

janinah
21. apr 2007

Ahoj,Sylvie,ako už niekto spomínal,na obed väčšinou drobec zvládne len jeden chod, a u nás sa osvedčili husté polievky a napíšem ti našu najobľúbenejšiu- uvarím trocha šošovice s polkou posekaného cesnaku ,pridám nastrúhanú mrkvu a kaleráb trocha podusené na masle v inom kastroliku,nakoniec ešte zemiaky a soľ.Do hotovej polievky roztlačím vidličkou polovicu uvareného vajíčka a trocha mäska (mám hotové zmrazené a pokrájané na malé kocky,tak len vyberiem z mrazničky), a na desiatu robím tzv. dobrotku-ovocie 2-3 druhy (a tiež dávam zmrazené ovocné pretlaky,čo som si nachystala v sezóne z domácich zdrojov)a k rozmrazenej slivke alebo marhuli nastrúham jablko a banán, niekoľko piškotiek a trocha tvarohu(ten nie každý deň) ak treba osladím medom.

sylvie
autor
22. apr 2007

kattum, janinah, dik za rady..
skusala som davat malemu posledne 2 dni do jedla smotanu a skoro vobec to nechcel,zjedol asi len 5 lyziciek.. ☹ tak asi nejaku dobu pockam a zacnem mu ju pridavat postupne po troske.. inac doteraz som nemala s nim problemy ze by nieco nechcel, az na hotove prikrmy od Hipp..
tvaroh som tiez skusala min. tyzden najprv trochu do jogurtu, na chlebik a aj s ovocim.. ten bastil ostosest.. 🙂 nechapem co mu na tej smotane vadi.. 😒

sunny6
24. apr 2007

ahojte mamini,
nas maly ma akurat obdobie kedy si vybera co zje a co nie,normalne som mu od zufalstva varievala aj 3 chody nech si vybere ale tomu je koniec,teraz bud zje alebo pojde spat hladny.Niekedy jedaval ukazkovo,teraz mu idu zuby,je soplavy [uz dlksie] a vyberavy.Zatial jedava takto:
ranajky ked vstane medzi 7.30 a 9.0- vlocky,ceralie z mliekom,toast z maslom a lekvarom,alebo syrom,alebo syrovy sendvic
obed- hlavne jedlo napr.zapeceny krfiol so syrom a zem.kasou,franc.zemiaky.,cestoviny na vsetky sposoby lebo tie zboznuje....
okolo 15.00 a 16.00 ma olovrant-len jogurt,alebo maskrtu ako detske keksi,obcas aj dospelacke
vecera- 17.00-17.30 hlavne jedlo to co mame aj mi [niekedy to co odmietol na obed]ale obcas aj rychla vecera-omeleta,pizza,toast....
vecer o 19.30 -20.00 ma sojove mlieko s pol caj.lyzickou gramka [inak nechce ziadne mlieko len s vlockami]

kvietocekx
27. apr 2007

ahojte maminky...
na tomto odkaze si stiahnite kalendar s receptami od jednej maminy s dvomi deťmi.mozno vas inspiruje 🙂
je tam dost celkom fajn napadov a receptov. urcite si vyberiete. snad to pomoze...aj ja mam problem ze co varit. nemam problem to navarit ale vymysliet co varit...🙂

kvietocekx
27. apr 2007

hehe... zabudla som ten odkaz🙂 pardooooooooon
tu je:
http://www.babetko.sk/user/view_page.php?page_i...

sylvie
autor
29. apr 2007

ahojte,
mam jeden dotaz.. a co cicer a fazula? davali ste niekto?

janinah
5. máj 2007

ahoj,takže cícer som nedávala,ale fazuľu áno,odoberiem z našej,keď varím polievku,a popučím ju vidličkou a snažím sa šupky vybrať,lebo malý ich vypľúva,ale to vnútro z fazuliek tam ostane,a primiešam ich do uvarených zemiakov-kaše s maslom aj mäsko dám, alebo druhý spôsob-polievka z fazule,postrúhanej mrkvy a kalerábu (strúhadlo čo na jablká) a domáca cestovina-malé fliačky,túto polievku omastím prepraženým maslom.Môžu sa tam pridať aj zemiaky na kocky, ale z tej fazule dávam málo,do jednej porcie asi tak 10-15 ks.

sylvie
autor
25. máj 2007

janinah, dakujem.. este som nedavala ani cicer, ani fazulu, lebo maly hnackoval.. ale jedna kamoska mi pisala, ze uz davno dava cicer.. a tu fazulu vyskusam ako pises..

vilki
4. jún 2007

ahojte baby, moj maly bude mat uz pomaly rok a naozaj sa trapim s tym co mu dat papat, vy tu vacsinou este kojite, ja uz bohuzial nie a maly uz mliecko vypije len na veceru, rano a poobede mi uz nechce, takze nas jedalnicek vyzera asi takto

rano 08.00 maslovy chlebik, alebo vianocka
desiata 10.00 jogurt alebo ovocie / banany, jablka, hrusky/ a z jogurtov dobra mama, monte, pribinacek
obed 12.30 zeleninovo maskova polievka, skusala som uz aj taku zaprazkovu zemiakovu a chutila mu, alebo kuracie rizoto, zem.kasa...
olovrant 16.00 vyziva alebo jogurt alebo ovocie, sem tam keksik bebe brumik lodicka alebo tie 7days
vecera 19.30 riedka krupica z flase

co ine este davate vy?

geegee
5. jún 2007

nam sa osvedcil jogurt Activia Biely sladky, ten spapa cely, obcas s piskotami. Objavila som v obchode celozrnne piskoty, tak mu ich tam niekedy popucim.
Sladkosti okrem detskych piskot - takych tych dlhych nepapame ziadne.
Papaci rezim mame takyto:
6:30 MM
8:00 MM
9:00 ranajko-olovrant /chlebik s maslom a lekvarom bez cukru, alebo syrom, alebo ovocie s celozrnnymi piskotkami, alebo pribinacik, jogurt/
11_30-12:00 obed - bud polievka alebo masovozeleninovy prikrm. Doteraz som vacsinou kupovala hotove, ale zistila som, ze ked navarim, spapa toho viac
15:30 olovrant podobny ako desiata
18:30 kasa
20:00 MM
v noci este 1-2x MM

titkovamiriam
5. jún 2007

pridam sa aj ja

6.oo-kojenie
9.oo chlebik so syrom,maslo alebo pribinacik,alebo iny mliecny vyrobok
12.oo obed,bud polievka,alebo pyre,uvarene masko,podla toho co sa mi chce varit,no vlastne vsetka zeleninka,ryza,cestoviny
15.oo ovocie,nieco mliecne podla toho co je doma
18.00 kasicka,puding
21.oo kojenie

casy sa posuvaju ako spi a zobudza sa,ked sme vonku,papame aj piskotiky,brumikov,pijeme vodicku,feniklovy caj no najradsej vodu.
Prestaneme uz asi s kojenim a budeme pit mlieko.