Ako ukončím kojenie ročného závisláka?

gabizzle24
13. júl 2020

Ahojte maminky !
Dopredu upozorňujem tie, ktoré mi nechcú v danej veci pomôcť alebo nevedia poradiť sem nepíšte . Áno, viem že kojenie je super, že je to to najlepšie pre dieťa, atď atď ale som pevne rozhodnutá. Ďakujem !
A tie mamičky čo by mi vedeli pomôcť, prosím spravte tak, napíšte mi čo by som mala robiť, lebo už nevládzem. Vydržala som rok kojiť, som na seba pyšná, ale už stačilo. Odkedy sa malý narodil nespím, nikam nechodím, iba somnou vie zaspinkať a najhoršie, iba vedľa mňa na velkej posteli. Kojím aj 15x za noc. No toto neni ten hlavný problém, toto som nejako dala, aj keď horko-ťažko a skôr dobrovoľne nasilu .
No máme zúbky, riadne ostré zúbky! Neskutočne ma hryzká, mám horúce bradavky, krvavé, asi sa mi na jednej robí aj zápaľ :( natieram si to čiže dá sa to zvládať, no každá jedna noc, čo ho musím tak veľa kojiť je na nevydržanie. Plačem už asi týždeň, každú jednu noc, nespím a cez deň musím fungovať. Inak cez deň mu mliečko vôbec nechýba už, je veľký papkáč, ľúbi všetko, čiže je dobre napapaný a nepotrebuje to. No v noci to je des a teraz ako sa mi deje ešte aj toto, nevládzem, STAČILO! nieje mi to príjemné, je to skôr na obtiaž a hlavne bolestivé. začínam mať z toho riadnu depresiu.
Klobúčiky som skúšala, samozrejme ich nechce anilen cítiť. Cez deň pije vodičku zo sosáčika (na flašku nejak extra neni naučený), cumeľ cez deň nemá vobec, iba počas spánku.
Moja otázka je ako ukončiť dojčenie? Čo sním v noci? Ako ho naučiť na iné mlieko? Proste mi pomôžte prosím, lebo ja už toto fakt nedávam :(
Ďakujem !

lucy0807
13. júl 2020

@gabizzle24 ahoj, ja mám 11mesačneho, nechcem ešte odstaviť ale tie noci sme mali podobne a zase som bola hrozne unavená a cez deň potom nervózna aj na neho, tak som musela obmedziť dojčenie v noci. V prvom rade je dôležité dbať na jedlo aj tekutiny cez deň, potom v noci doháňajú hlad a smäd. No môj papá dosť dobre, takže cez noc to nie je o hlade. Jednoducho som si povedala keď zaspal, že skorej ako za tri hodiny nekojim, keď sa zobudil skorej tak bude šiel manžel ho hocijako uspať alebo proste v noci ak sa to stalo, mám postieľku úplne pri mojej, dala som ruku do postieľky a plakal, no bohužiaľ inak to nešlo a plakal asi 2-3 min a potom ľahol a spal...teraz sa mi budí dvakrát výnimočne trikrát za noc, a dnes už budem skúšať 4h.. postupne posúvať

malicka_mysicka
13. júl 2020

@gabizzle24 ahoj, ja som tiez odstavovala v roku, bolo to fajn, ale on sa na papanie budil v noci len raz. Par dni som spala v inej izbe a bol s nim v spalni tato. Cakali ske strasne nervy kriky truce a ked sa zobudil a nebola som tam, tak ho tato normalne uspal a bolo. Aj ranajky mu musel davat tato, aby nechytil nervy. Im to mliecko strasne vonia. Ked uz bol napapany, tak som mohla prist. Aby mi netieklo, tak som pila salviovy caj. Bolo to v pohode. Nedavali sme mu v noci ani UM, ani vodu. Nic.

kallanchoe
13. júl 2020

Mala som takeho zavislaka......odstavavola som ho aj mesiac,ale stale som mu dala nakoniec.....bolo mi luto ako pytal......ale prisli zdravotne problemy a ja uz som som musela odstavit.Pytal najmä pri zaspavani......Takze akurat bola velka noc....chlap mal volno.....Takze piatok,sobotu,nedelu,pondelok....Tieto 4 dni ho chodil uspavat len on....poobedny spanok aj vecerny....prvy den kus poplakal....potom zistil ze nieje mama nieje cici a nepytal od neho.....V utorok som k nemu lahla uz ja,nedala som mu ani velmi nepytal a hotovo.Naozaj za tie 4 dni sa odstavil bez problemov. A v roku a pol mal prvu noc,ktoru prespal celu....odvtedy sa v noci skoro nebudil, a ked aj hej dala som rychlo cumel.Bolo to az prekvapivo jednoduche....a ja som sa konecne vyspala😁😉...

lucyluv
13. júl 2020

Ahoj, toto poznáme, super, že si už pevne rozhodnutá, lebo to je to najdôležitejšie. Ja som tak malú odstavila až v 18m, keď som sa rozhodla, trvalo to celé 4dni a bolo po závislosti. Prsia som si prilepila leukoplastom, povedala, že mám bobo, že mliečko nie je. Prvé noci som ešte občas dala cucnut, lebo mi išli vybuchnúť, potom už nebolo treba, mlieka bolo menej. Uspávala som dakejako, aj na rukách, aj pri mne v posteli a čuduj sa svete, ono to zo dňa na deň išlo, pripisujem to tej mojej rozhodnosti. Moja sa budila bežne 10x za noc. Od vtedy prespi celú noc, budí sa Max na vodičku. Ja som ju už na nič iné neucila. Žiadne náhradné mlieko, to ona odmietala akékoľvek, to som už dávno skúšala. Jediná rada, proste nedať, robiť hocičo iné a robiť to s kľudom anglicana a pôjde to.

danieladeley
13. júl 2020

@gabizzle24 ak uz pyta len na uspanie a v noci, zapojila by som ocka 🙂 u nas to zabralo na 100%. ja som myslela, ze budem dojcit do 18 :D a tiez bol a je velky papac, takze hladom to isto nebude. manzel tak uspaval a aj s nim spal cele noci presne tyzden. ale uz po 3-4 nocich sa prestal budit a hlavne v noci pit. drzim palce, presne viem ake to je 🙂

ajka0207
13. júl 2020

@gabizzle24 v tvojom prípade radim zrušiť zo dňa na deň. Mlieko to bude piť keď nebude materske. Očakávaj tak týždeň plaču, bez toho to asi nepôjde.

saluda
13. júl 2020

Postupne predlžuje intervaly dojčenia ako sa len dá. To isté v noci. Ak sa zobudí a hoc aj plače, nechaj ho chvíľu pomrnkat, je možnosť, že zaspí sam. A ak nie, ponúkni vodu, skús ho utíšiť hladkanim, alebo inak. Základ riešenia celého problému je, aby vedel zaspať inak ako pri dojčení. Má už vypestovany zlozvyk, ale dá sa to odnaucit aj menej dramaticky, ako ho nechať plakať, alebo uspavat na rukách. Tesne predtým, ako zaspí, ho odpoj a pomôž mu zaspať pohladkanim, alebo inak, ak potrebuje. Proste nadojcit a nechať zaspať samého. A postupne ho odpajaj skôr, kým takto nebude zaspávať bez dojčenia. Potom máš vyhraté aj nočné vstávanie, medzitým stále vynechavaj viac denných aj nočných dojčení. Ak sa ti to zdá byť nemožné, tak proste nepovolis.
Ja som všetkých troch dojčila rok. Prvého ledva ledva až toľko, trapili sme sa od prvých mesiacov. Dcéra sa zo dňa na deň odpojila sama, tretieho som odstavila tak, ako som teraz písala. Trvalo to asi 3 mesiace.
Ak potrebuješ rýchlejší krok, tak sa odporúča natrieť bradavku niečím fakt nechutným, ocot, horčica....., alebo jednoducho odídeš na pár dní preč. Také som neskúšala, ale vraj to funguje, aj keď hlavne to druhé bez plaču asi nepojde.

dusankomoj
13. júl 2020

Poznáme! Môj mal asi 1,5roka a tiež vedel poriadne kusnúť,hlavne keď zaspával! Povedala som, že všetko spapal a už nieje milečko a nedala som! Pár dní hľadal, či sa nepodarí inde(moja mama aj dcéra chodili vo svetroch) a potom bola dobrá aj fľaša.

gabizzle24
autor
13. júl 2020

@malicka_mysicka no ja som raz odišla do sprchy a chceli sme dosiahnuť aby malého uspal priateľ, koniec, katastrofa ...bol celý rozbláznení akokoľvek sa ho snažil upokojiť.. a raz sme odišli von tak ostal doma so starymi rodičmi ktorých fakt že miluje, ľúbi snimi tráviť čas, ani nepomyslí na mňa, cez deň samozrejme ..no a ostal snimi, no po hodine som musela utekať domov, keď som prišla až sa zajakával, lahla som si pri neho, dala cecok a za pár minút spal ...čiže ja fakt neviem ako to máme spraviť, strašne je na maminku

gabizzle24
autor
13. júl 2020

@dusankomoj no neviem, jemu to asi ešte takto nevysvetlím :/

gabizzle24
autor
13. júl 2020

@saluda nejaký ten čas zaspával krásne po dojčení s dudlom pri rozprávke .. aj v noci spal lepšie .. bol to ako sen ..no trvalo to asi 2 týždne a zas sa to začalo celé odznova.. nechápem prečo .. teraz tiež pustím rozprávku, no iba občas sa naň kuká, furt sa otáča k cecku a dudel vyplúva a drápe mi prsia ...keď spravím to že mu zoberem cecok, dám dudel, tak síce chvíľku vyzerá byť v pohode, že by aj zaspinkal, no zrazu vypluje dudel a začne sa smiať, alebo sa pretáča na bruško, potom to rýchlo zachraňujem kojením,lebo keď tak nespravím, tak je hore ešte ďalšiu hodinu, dve .... preto neviem čo mám robiť, mám pocit že môj problém je nevyriešitelný .. :(

dusankomoj
14. júl 2020

@gabizzle24 nieje nevyriešitelný! Môj muž ma utešoval, že v najhoršom prípade ho budem kojiť do 16-17rokov a potom si nájde frajerku a pricucne sa na ňu!

malicka_mysicka
14. júl 2020

@gabizzle24 jasne ze to pojde 🙂 ja to iste ako hovoris, nechala som ho s dedkom, ktoreho zboznuje, aby ho uspal a odisli sme s manzelom, za hodinu doma, reval ako tur od momentu ked ho dedko zobral do spane. Ale to podla mna s tvojim problemom nesuvisi. Vlastne som ti predtym zabudla napisat najdolezitejsiu vec - musis oddelit zaspavanie od didusky. Tyzden davaj vecer didu a nedovol mu zaspat na nej. Potom si s nim lahni a bude robit coro moro, ale fakt maximalne tyzden, a potom sa to nauci. Prvy den to moze byt hodina a pooool, ale kazdy den sa to bude zlepsovat. Potom k nemu v noci par krat vstane partner a potom odstavite tak ze budes spat vedla v izbe. Bude to fajn, drzim palce.

saluda
14. júl 2020

@gabizzle24 výdrž tu hodinu-dve, ono sa to po pár dňoch upraví. Aspoň si myslím. Ak dokáže zaspať aj sam a bez plaču, hoci aj po dlhšom čase, tak to podpor. Vždy keď to akože zachranis dojčením, urobíš krok späť, je to kontraproduktívne. Dosiahnes presný opak toho, o čo sa snazis. Nič v zlom, len mám bohaté skúsenosti 😁