Ako ukončiť dojčenie pri citlivých prsiach?
Ahojte, potrebujem poradiť a vypočuť si aj iné názory.
Mám 1 mesačné bábätko. Od začiatku nekojim lebo malý mal nízku hmotnosť, nevedel sa prisať a keď konečne sa prisal tak cez klobúčik. Ale tým že sme potrebovali aby vždy na kŕmenie vypil požadované množstvo a on si pri kojení vytiahol si veľmi málo aj tak sme museli dokrmovať. Celý čas si odsávam svoje mlieko a tak ho krmim. Takže dostáva len moje mlieko ale z fľašky.
Mlieka mám dosť zatiaľ. Ale kojenie neprichádza do úvahy lebo ako som písala vytiahne si príliš málinko.+ má potom bolia veľmi bradavky.
Celkovo mi je veľmi nekomfortné celé toto kojenie, odsávanie a naliate prsia.
Prsia mám také citlivé, bradavky citlivé až boľavé, to odsávanie je otrava. Celkovo sa kvôli tým prsiam cítim nekomfortne.
Rozmýšľam nad tým že by som si vypýtala tú tabletku na zastavenie tvorby mlieka.
Má druhej strane viem že pre malého je moje mlieko najlepšie čo môže dostať a preto neviem či do toho ísť alebo nie.
Ale úprimne to odsávanie ma už nebaví. A celkovo ma nebaví ten nekomfort okolo toho...ale zase čo malý
Poraďte , napíšte mi vás názor prosím
Najprv ho nauč na umelé. Postupne dojčí menej a menej.
"prsia mám také citlivé, bradavky citlivé až boľavé"
- pri prvom dietati normalny scenar, obrovska bolest aj pri dobre prisatych detoch.
A ostatok vid prvy komentar
Ďakujem vám za komentáre 🙂
Keď nad tým premýšľam cítim blbé pocity lebo všade okolo seba počúvam len aby som si malého prikladala a čo najdlhšie kojila. A keď poviem že si iba odsávam mlieko a tak mu dávam mlieko tak tie blbé pohľady a ja mám potom výčitky že mám myšlienky na to ako už po mesiaci skončiť s tým.
Ďakujem vám za komentáre 🙂
Keď nad tým premýšľam cítim blbé pocity lebo všade okolo seba počúvam len aby som si malého prikladala a čo najdlhšie kojila. A keď poviem že si iba odsávam mlieko a tak mu dávam mlieko tak tie blbé pohľady a ja mám potom výčitky že mám myšlienky na to ako už po mesiaci skončiť s tým.
@anonym_autor opakujem, aj odsavanie je dojcenie a je to ovela pracnejsie ako dojcenie priamo z prsnika… ak ta prisatie boli, najpravdepodobnejsie bude dieta zle prisate, to by sa mozno dalo napravit, ale je absolutne v poriadku len odsavat, je v poriadku aj chciet prestat, ak to tak ty citis, ale nerob to nasilu, nechaj tomu volny priebeh, tak sa to bude diat prirodzene a aj ty budes mat cas sa s tym vyrovnat - lebo to, ze nieco (ne)chces neznamena, ze je lahke to urobit

Odsavaj menej a tvorba sa postupne bude znizovat…tak aj dieta este bude mat nejake mm aj ty postupne dojcit (aj odsavanie je dojcenie) prestanes. Je to urcite lepsie ako dat si tabletky, len to trva dlhsie.