Ahojte. Idem si po rady. Maly ma dva roky. Kojim ho už iba na spanie cez den a na noc ...v noci sa budú dva tri krát. Chcem prestať kojiť uplne. Skúšam ho uspavat cez den bez kojenia. Aspoň tak za začiatok. Ale je to boj 😞 nechce ísť ku mne na ruky , nechxlce aby som ho držala, chytala, hladkala nič. Len sedí a plače 😞 kedy nekedy z toho potom zaspí. V kočiari nechce byť od kedy začal chodiť. Ja už neviem. Ako ho mam upokojiť keď nechce aby som sa vobec dotkla. Vezmem ho na ruky plače ešte viac , pohľadám ho to iste. Si nechcem predstaviť co bude keď ho nebudem kojiť ani v noci 🤦♀️
Ďakujem za každú radu
@martinka13 toto by u nas asi neprešlo. Muž je v práci na 2 tyzdne na turnuse. Keby bol doma utiekol by z bytu s nervami a plačom. Je to padavka🤦♀️😡 preto ho dostavujem keď je prec lebo by som furt počúvala asi ze ved mu daj , ved plače.... aj na týždeň by som išla..ale nemám ho s kým nechať. A on by to s nim nezvládol
Nuz, tak place. Musis byt pevna ale laskava. Ja som svojim synom vysvetlila, ze uz nechcem kojit. Vadi mi to a necitim sa uz dobre, ale som tu s nimi a chapem, ze su smutni a ze sa hnevaju. Ak budu chciet pomojkat, som tu ale prsnik uz nedostanu. Revali asi 4 dni, ale zo dna na den menej a menej. Ale bola som trpezliva, kludna a k dispozicii ked potrebovali.
Vysvetli, ze uz nie je. Ja som sa potrela balzanikovym octom. Vraj fuuuj 😀 V noci som tiez mala pripraveny napusteny vatovy tampon octom a rychlo som pretrela, ze aha ozaj uz niet. Skusil a fuuuj, isiel spat.
A tomu, ze nemoze byt hladny. No, moze. Kazdy clovek je jedinecny. Drzim prst.
Este jedna rada. Ak sa rozhodnes nedat, tak uz v tom musis zotrvat. Ja som ho este hladkala po chrbatiku a tak zaspal.
Akože že ako, však normálne nedávaj a hotovo. Nastaviť hranice
@martyzpp
@beata_k hovorim mu ze nie je v dude nič....ze dostane až večer ze až večer bude. Len toto ze on nechce...ani hladkať ani nič... aspoň kebyže toto ze ho vezmem na ruky pomojkam pohladkam. Ze sa upokoji. Ale on pisti ešte väčší rev keď sa ho len dotknem. Sedí plače oci sa mu zatvárajú . Chcela som ho dat ľahnúť panebože bo od znova rev jak😞
@sisska96 nedávam...ale nechcem sa zase zblázniť z toho revu . Nejako to uľahčiť aj jemu aj sebe
Joj to sa takto nerobi, ze cez den nie a vecer ano. To je bud alebo. Takto je z toho dieta iba zmatene. To je ako by si zavislemu cloveku povedala, ze napr. cigarety iba od 13:00-15:00 a potom si ma opat odvykat.
@beata_k to sa nevyspime nikto to asi..
@beata_k myslela som ze to možno bude tak lepšie....ked si zvykne ze.cez den nemá a potom aj v noci
Raz ano a raz nie je pre dieta matuce. Ono nema pojem o case. Skor si mysli, ze ked bude cely den revat, ze vecer dostane...a tak reve.
No ja som dcéru dala na týždeň k sestre. Tam ani nemukla. Vždy jej povedala, že je to fúj. Dala jej napiť čaju. Keď sme za ňou prišli na víkend bola ticho. No ako sme nastúpili do auta, tak pýtala. No ja som jej povedala, že mama už nemá iba otravu. Užívala som už tabletky na zastavenie. Pekne sme to zládli a bez veľkého stresu. Sestru mala ako veľkú autoritu.
Ja som si octovala prsia.
Ja neuznávam postupné odstavovanie takto veľkého dieťaťa, lebo potom je naozaj zmätený. Keď som odstavovala 2 ročného, prelepila som si bradavky, že "mam bo". Malý aj plakal, aj sa fučal, spal pri otcovi prvé noci a ja v obývačke. Podľa mňa to dosť zle znášal, ale syn má adhd a aj iné problémy, to bolo aj tým.
Tiež chcem odstaviť dieťa, už má rok a pol. Určite si nenatieraj prsia nepríjemnými vecami ani neodchádzaj na víkend preč; aj keď je dieťa nahnevané, a možno práve vtedy, keď je nahnevané, potrebuje cítiť, že si tu s ním, že prišlo o mliečko, ale nie o tvoju náklonnosť. Staršiu som odstavila naraz v necelých dvoch rokoch, treba sa pevne rozhodnúť a láskyplne odmietať. Pár dní to bolo strašné, nevyspali sme sa, aj ona sa budila, skoro som to vzdala, podržal ma muž. Držím vám palce, treba to ozaj len vydržať ❤
@premyslena ďakujem....len ja necítim podporu veľmi ani od muža.... ten keby bol doma by to zvládal horšie asi jak malý
Tak nech muž kojí ak je taký múdry 😂
@sisska96 hej no.....ten by chcel aby som ho kojila do piatich 🤦♀️
Tak ho nestiskaj ani sa ho nechytaj ked nechce, respektuj ho. Len sa mu potichu prihovor, ze ak potrebuje moze sa pritulit. On ma plne pravo si to odplakat, je smutny, nestastny. Pomoz mu cez to prejst, ale ked uz si povedala dost, tak trvaj na tom a nepolavuj.
ja dlhšie ako 6 mesiacov nekojila. úplne stačilo už mali príkrmy. Môj by tiež chcel aby som kojila dlho. No určiteeeeee
Ja som odstavila v 2,5r. Chcela som šetrne, ale už som si nevedela predstaviť ani jeden chmat. Proste už som bola presýtená dotykov. Prelepila som si prsia, povedala som, že mám bobo. Týždeň, či dva som lepila. Potom keď som videla, že má horší deň a chcela by pocit istoty, radšej som ich prelepila 😃 Ale teda ona už mala pochopenie pre ,,bobo,,. Vždy sa uistila, či je ešte tam a potom v kľude zaspala. Najlepšie rozhodnutie. Odvtedy som sa vyspala aj ja. Akože od 2r som sa odhodlavala a hlavne seba pripravovala, nech nepolavim. Mala som rovnaké plány, že prv obed zruším, ale to som skúsila a iba revala. Popravde, nato som ja energiu nemala. V mojom okolí končili baby medzi 2-3r s kojenim. Bolo to 50/50 s octom, citrónom alebo prelepenim. Moja sa prisala aj na horčicu, takže ja som prelepovala. Drž sa, keď príde ten moment a rozhodneš sa, budeš vedieť, že je aj tvoj čas 😉🍀
Ako ti to ide?
Fúha musela som kojit skoro do 4rokov,nakoniec som si dala predpísať lieky na gynde na zastavenie mlieka,nijak sa mi to nedarilo
Obviazat si prsia a hovorit,ze maminka ma boo, pozri...q aj v noci pripomenut,nech pofuka a tak...funguje
@lusanko ďakujem za opýtanie... super 🙂 až som prekvapená... pozorovala som malého co chce ....nechcel aby som ho chytala hadkala nechala som ... ukazoval ze chce ísť preč išla som s nim ...chcel ísť na ruky vzala som ho....robila som to co chcel on....teraz sme druhy den bez plaču....zaspinka za chvíľu....v noci sa nezobudil až o štvrtej ráno... trochu pomoci ale zase ideme ze ukáže chce ísť tam ideme ukáže chce na ruky vezmem ho a spinka ďalej.... úžasný je . A ked aj pride ze dudu tak ze nemá mliečko už..tak pokládka dudu dá pusu a hotovo 🙂
Super, perfektne ste to obaja zvládli, aj mňa to čaká, keď sa odhodlám.
@lusanko zvládli....teším sa z toho....drzi ti palce aby ste to mali v.pohode 🙂
Odísť aspon na víkend a dieťa nechať s otcom. Dvojročné dieta sa v noci nebudí od hladu. Je to proste emočná závislosť. Bude to ťažké, ale v tomto veku si nejaké postupné odstavovanie neviem predstaviť. Keď raz povolíš, bude vedieť, že si svoje stále "vyplače "