Ako zastaviť tvorbu mlieka?
Ahojte,1 a pol rocny syncek sa mi pekne sam odstavil od kojenia,ale mne sa mlieko tvori dalej.Vedeli by ste mi poradit prosim,co pomaha na zastavenie tvorby mlieka?Dakujem
@borina19 Len trpezlivost. Viem ze sa uz dlho trapis ale chce to cas.
Kazal ti aj odsat tu hrcu alebo len masirovat. Viem si predstavit ze z toho masirovania to uz musis mat velmi bolave. Co ak by si zavolala tej laktacnej a spytala sa jej co mas robit kedze tam mas nabeh na zapal.
Ci pokracovat v odsavani len velmi malych mnostiev alebo radsej odsat viac (hlavne z toho kde je hrca). Ja by som sa bala ze ak to nedam prec, tak sa mi tam urobi zapal ale na druhej strane ak odsajes vela, podporis tvorbu mlieka...
@borina19 keď máš hrču určite odsaj mlieko všetko. Kúp hlávkovu kapustu, list umytý pobuchaj tlcikom a vlož do podprsenky.
@andreatytler skúšam to stále len masírovať a už minimum odstrekujem rukou, nemám ich už naplnené preto som prekvapená že sa mi to tam také tvrdé robí a zostáva...aj ja sa bojím toho zápalu ale asi to musím niako skúsiť lebo aj začnem znova používať odsávačku tak moja snaha bola márna.
@tinkerbell keď si dám tu kapustu do podprsenky tak sa mi nebude tvoriť viac mlieka?
Čaj zo šalvie , ja by som veľmi rada kojila našu 16 mesačnú a musím ju odstaviť vôbec neviem ako keďže ona stále by vysela na ciciku je mi to ľúto len teda kôli jej zdraviu musíme odstaviť len by som prijala radu ako 🤦
@marisha99 aj ja všelijako premýšľam ci robím dobre 🤷♂️ dávam jej umelé len dva krát do dňa inak papava už všetko možné, snažím sa jej to umelé mliečko nahradiť lepšou stravou. Je teraz taka spokojnejšia, z toho môjho mliečka sa mi zdalo ze nebola taká zasytena, alebo bývalá taka nervózna zo mňa chúďatko.
@borina19 nie, to s tvorbou nesúvisí, to je proti zápalu
@marisha99 prečo kvôli jej zdraviu musíš odstaviť??
@tinkerbell nesmie mlieko žiadne ani materské lekári rozhodli že to bude najlepšie má silný atopický exzem😭
@borina19 Nasa píla aj s false klasické plnotučné ale cici museli byť vždy a všade doslova ...tak ma to aj mrzí len neviem ako keď jej nechcem dať vresti jak pavian cumel nechce od narodenia a zaspáva len pri kojenie tak som s toho na nervy sme teraz dostali dieticke mlieko ktoré idem zajtra vyzdvihnúť s lekárne a uvidím ako s tým budeme bojovať
@marisha99 to sa vyjadrili, že nemôže ani materské mlieko? To len jeden lekár poradil, či viacerí? Priznám sa, že nepočula som o tom, že by materské mlieko mohlo škodiť.
@marisha99 a neodporucili najskôr tebe ako dojčiacej matke vyradiť zo svojej stravy mlieko a iné alergény? Veď materské mlieko posilňuje imunitný systém a je prevenciou pred vznikom alergií. Možno ste jej nemali tak skoro dávalť piť klasické kravské mlieko.
@marisha99 skús pozrieť tento článok https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php...
@tinkerbell moja teta tiež musela ukončiť dojčenie ale zasa koli alergii, tiež doktor rozhodol 🤷♂️ ale je to ojedinele.
@tinkerbell dobre dik, vyskúšam si ju kúpiť. Možno aj tie hrčky zmyznu
@tinkerbell jeden profesor ktorý je zameraný na atop.exzem ja som samozrejeme mala tiež diétu ... Len teda že aj materské mlieko obsahuje niečo čo atopik nesmie 🤔 nás lekár nám stále aby som kojila že je to super. . potom sa kontaktoval s tým profesorom s Martina a ten že okamžite odstaviť... Tak som s toho taká neviem čo a predpísaný máme Nutrilon pre alergikov
@tinkerbell veď ani ja nie práve vsede kojit kokot syna som kojila 6 týždňov druhu som kojila 9tyzdov a túto úspešne 16 mesiacov teda ešte stále kojim lebo to nejde zo dňa na deň odstaviť a ozaj si to užívam ... No a neviem čo spraviť či pocuvnut či si urobiť po svojom
@tinkerbell prečítala som si to , ďakujem ja ozaj neviem čo spraviť ..vyjadril sa tak že už v jej "veku " nemusí byť dojcena a pri ťažko dedičom exzeme to je na nič .... Len presne ako tam píšu mala je kludnejsie keď ju svrbí celé telo tak sa pekne ukľudní na prsníku ..
@marisha99 tak nie je o čom, sama tušíš, čo máš urobiť, tvoj materský inštinkt ti to našepkáva. Pán profesor ako muž, ktorý nikdy nekojil, nevie o kojení nič, okrem toho, že je to "mlieko". Malú koj aj naďalej tak, ako ona to bude potrebovať a sústreď sa na to, aby si vylúčila zo svojej stravy možné alergény. Pozitívny vplyv dojcenia je príliš veľký na to, aby si robila experiment pána doktora, ktorý vôbec nemusí pomôcť. Kojenie by sa ti však už nepodarilo vrátiť. Veď o taký rok - dva už pravdepodobne nebudeš kojit a vtedy uvidíš, či to bude mať vplyv na ekzém.
@marisha99 mne aj môj gynekológ hovoril, že po roku už vôbec netreba kojiť, že potom už je to na nič. Ja som sa len usmiala a nič som mu nepovedala. A kojila som ďalej, lebo som to tak cítila a môj syn to potreboval, možno už nie fyzicky, ale psychicky určite. Držím palce!
@borina19 a teda bez odsavacky a stahovania. Ale tak kazdy ma iny ten priebeh. Kamoska co mala menej, syna prestala kojit po polroku a hovorila ze este obcas po polroku sa jen objavi trosku mlieka, ja odvtedy vobec nic. Takze tazko to hovorit, budete vidiet, no raz sa toho zbavite😉
@tinkerbell dostala mlieko neocate je to fakt grc horké smradľavé a vôbec ho nechce takže mám diétu a kojim naďalej ... Už 16 mesačné dieťa ťažko oklamem ..keď už vie čo jej chuti a čo nie tak nemám potuchy ako by som to do nej narvala. 🤦

@andreatytler doktor mi dnes povedal ze to je nábeh na zápal, že mám masírovať, ale ide o to ze už mám ten prsník tak oremasirovany že už má to boli 😥 aj tak stále nechápem keď sa mi menej to mlieko tvorí prečo sa mi tam stále ta hrča robí, teda väčšinou ju tam mam vkuse tvrdú 😥kúpila som si tie homeopatiká. Dnes som skúsila dat prvú dávku, som zvedavá ako to bude ďalej...