Ako zastaviť tvorbu mlieka?

10. feb 2022

Mamičky, prosím o radu, dcérku 7,5 mes. kojím už iba 1x denne - večer, ale rada by som to už ukončila. Cítim, že mlieka je už málo, ale vždy sa mi cez deň vytvorí toľko, že večer mám prsia naliate a boľavé, tak ju zvyknem nakojiť. Ako úplne zastaviť tvorbu mlieka? Odsať iba do úľavy?

ikonica
10. feb 2022

Skus homeopatikum ricinus comunis a salviovy caj... Ja som do 3 dni od odstavenia mala pokoj... Odstriekat som musela len prvy den...

katie253
10. feb 2022

Obviazať prsia na tesno obväzom širokým, deň aj noc, aspoň na dva týždne. Môže ti aj gynekológ predpísať lieky na zastavenie laktácie.

malicka_mysicka
10. feb 2022

ja som pri prvom musela v roku odstavit. nebrala som ziadne lieky. prvy tyzden som zredukovala kojenie na vecerne. potom druhy tyzden drobny problemik, babo pred spanim mliecko asi bude chciet, tak nech s nim vecer radsej ide spinkat tatko. ja som si potom v sprche trosku odstrekla ale nie tolko ako by vypilo babo. len tak, aby ma neboleli prsia. trvalo to tyzden. pila som matovy caj. ani som sa neviazala. uplna pohoda. a to som mala vela mlieka (rozumej aj dve deti by som odkojila). telo sa prisposobi len to chce cas.

marienkakf
10. feb 2022

Homeopatikum ricinus communis vo vyššej potenciu, nízke sú naopak na podporu tvorby mlieka.

essenceee
19. feb 2022

tak nezastavuj, ale odsavaj a davaj pit dietatku, potom kde mliečko mat nebudeš, tak davaj umele mliečko