icon

Ako zistiť, ktoré jedlo spôsobuje koliku pri dojčení?

kobylka002
20. jún 2025

Ahojte chcela by som sa opýtať "skúsených " kojacich mamičiek či mi vedia poradiť ako mám zistiť s ktorého jedla/potraviny má dieťa koliku ,nadúvanie a to čo mu proste nerobí dobre,máme 2 mesiace občas máme dni kedy je uplakany,boľavý pri prdkani poplakava...Ale ja stále neviem prísť nato čo mu nerobí dobre.Biele pečivo nejem vôbec,mliečne len občas syr atď...a zeleninu ale tu jedavam každý deň od tehotenstva ...tu som jednoznačne vylúčila...ako to najlepšie zistím...ak niečo zjem do koľkých hodín/dni sa to dostane do mlieka ? Nič nové nezvyknem jesť že po pár dňoch týždňoch ...v podstate stále to isté,(tmavé pečivo,maslo,kuracie mäso na rôzne spôsoby,polievky,bravčové mäso ale to len občas ,musli na raňajky ,)ďakujem za každú radu skúsenosť aj typ...

jomarch
20. jún 2025

ahoj, u mna sa to vacsinou prejavilo hned v tu noc, resp u malej teda. ubezpecujem ta, ze je to naozaj len obdobie a coskoro si nebudes musiet davat taky pozor 🙂 babu dozrejej traviaca sustava a uz to bude lepsie.

anavixy
20. jún 2025

Mozno vobec nie je problem v tvojom mlieku, ale v nezrelej traviacej sustave babatka. V takom pripade nema zmysel sa obmedzovat, babatku tym nepomozes, tomu pomoze len vyrast z toho. Strava sa prejavi v mm do par hodin, v brusku za dalsich par hodin.

balerina2025
20. jún 2025
@anavixy

Mozno vobec nie je problem v tvojom mlieku, ale v nezrelej traviacej sustave babatka. V takom pripade nema zmysel sa obmedzovat, babatku tym nepomozes, tomu pomoze len vyrast z toho. Strava sa prejavi v mm do par hodin, v brusku za dalsich par hodin.

@anavixy presne tak, dovodom je to, ze dietatku sa len tvori zakladna mikroflora v creve. a dokym sa tam vsetky tie kmene ubytuju, chvilu to trva.
ty ked kojis, nejedz veci co nafukuju.