Akú inú ochranu okrem hormonálnej antikoncepcie?

jajka257
23. júl 2014

Ahojte, chcela by som sa opytat hlavne tych mamiciek, ktore z akehokolvek dovodu neuzivaju HAK , kruzok ci teliesko, aku fomu ochrany pouzivaju a ake maju skusenosti. Vzhladom na to, ze uz neplanujeme mat dalsie dieta, ale umele zasahy z viacerych dovodov nie su mozne, tak by som chcela poznat aj vase skusenosti a nazory. Hlavne v style ako dlho pouzivat konkretnu formu ochrany a ci sa stalo, ze vy konkretne ste neplanovane otehotneli. Ak mozem poprosit, tak vynechajte, ze moja znama alebo v okoli, pretoze tieto informacie o neplanovanom tehu su irelevantne a teda nepouzitelne. Dakujem 🙂

kikushka2386
23. júl 2014

@jajka257 ahoj.dllhodobo uzivam krem pharmatex.kedze predtym som mala stale dost vysoky tlak hak nepripadala do uvahy.cca 3 roky uzivam krem niekedy na striedacku s gumakmi 😀 aj pred tehu som ho dlhsie uzivala a prave stalo sa nam osudnim ze to som dala kusok neskor (nedavam nikdy pred vadi mi ze sme od toho) no a otehotnela som.ale priznam to bola chyba ze som to dala neskor.neviem mozno som jedina ale ked pouzivame krem castejsie par dni po sebe postupne ma dole stipe a pali niekedy ze si sadnut neviem tak preto na striedacku s inou ochranou.

jajka257
autor
23. júl 2014

@kikushka2386 dakujem, si zlata a aj uprimna. Aj my pouzivame kondom, len to kombinujeme s prerusovanym stykom, avsak , ked tu citam , ako otehotneli s kondomom, tak mam neskutocny stres. A ja nemozem uzivat HAK z roznych dovodov, mama mala leukemiu a kornatenie ciev a tato dostal infarkt myocardum , ktory neprezil, tak pri slove HAK mam smrt v ociach.....Dufam, ze sa este niekto najde, kto bude uprimny 🙂

mawka
23. júl 2014

@jajka257 ziadna antikoncepcia nie je 100% spolahliva, len ak nesexujes sa mozes spolahnut 😉 ja som HAK vysadila, nerobila mi dobre a uz sa do nej ani nepustim. danu a podobne vnutromaternicove zalezitosti tiez nechcem. akykolvek kondom ma pali, nech je z hocijakeho materialu, neviem preco. pharmatex je fajn, ale tiez to beriem s rezervou a hlavne pharmatex kombinujem s prerusovanou.
ja som tootiz par rokov dozadu otehotnela prave cez hak, takze jej neverim ani prd makovy v mojom pripade. a nehovoriac o tom, ze mi je fyzicky bez nej lepsie.
kedze ja uz deti mam, velmi silno uvazujem nad sterilizaciou.

kikushka2386
23. júl 2014

@jajka257 myslim ze pokial prezervativ nepraskne by nemala zena otehotniet.jedine ak najprv by riesili bez ochrany a neskor by si ho nasadil tak sa moze stat.je pravda s Hak treba opatrne.ja idem skusit kruzok tak uvidime.tlak sa mi upravil tak uvidime ako to pojde

jajka257
autor
23. júl 2014

@mawka ja viem 🙂 ze 100% ochrana je len jedna 🙂 aj ja som rozmyslala nad sterilizaciou, ale ani ta nie je na 100%. Tak ja uz neviem 🙂 asi iba ten paralen medzi kolena, ale aj to je vec pohladu.
@kikushka2386 ja sa aj kruzku bojim, on ma tiez hormony, aj ked v malom mnozstve, ale su tam a teda nie su pre mna uplne koser. My robime presne podla navodu a zakoncujeme von...ale uz som tu niekde v teme citala, ze jedna mamicka othotnela aj takto..

mawka
23. júl 2014

@jajka257 zalezi asi, kto a ako tu sterilku robi. teda ja by som si ju dala urobit len u mojho gyn, ten je dosledny a doverujem mu. ale asi je to lepsie riesenie stale nez hak. ja hak neodsudzujem, ale cim som starsia, tym menej mi prospieva. viac neziaducich ucinkov na sebe sledujem, nestoji mi to za to. nehovoriac o tom, ze mi zosalel cyklus z nicoho nic, mimo menstruacne krvacanie. akonahle som ju vysadila, mam svaty pokoj.

jajka257
autor
23. júl 2014

@mawka v tom mas pravdu. Vsetko je lepsie ako HAK. A s tym vekom sa vsetko javi v inom svetle. Ja som zas tym pacienta,ktory vie byt neprijemny k doktorom. Moja gyn.to na mna skusala s HAK a po par otazkach to vzdala 🙂

mawka
23. júl 2014

@jajka257 tak moj gyn netlaci, on sa skor pyta, kedy bude dalsie. no sak ok, ked mi ho bude zivit, preco nie 😀 😀

cackaa
23. júl 2014

Ja som povedala môjmu manželovi, že našetríme a podstúpi vezektómiu. Je to niečo ako sterilka u žien, ale u nich je to len malý zákrok v lokálke. Hádam to nebudem podstupovať ja? Veď som vynosila a odrodila 3 deti, každý mesiac mám menzes, tak aj on nech sa trochu pričiní. No nie?
http://www.urology.sk/nase-sluzby/vazektomia-mu...

sorciera24
23. júl 2014

my sme odjakziva uz 10rokov pouzivali kondom.....nikdy ziadna nehoda, uplne spolahlivy.....tehotenstva mame planovane, po porode sa isto zas vratime ku kondomom....pre nas je to najzdravsia, najsetrnejsia, pomerne lacna a vyhovujuca ochrana..... (neviem, kto s kondomom otehotnel...nikhoo nepoznam...ak nepraskne....co si inak neviem predstavit....a spravne ho nasadis, nema ako zlyhat.....a ak ho nemas hackovany:D)..... a ak ho kombinujete s prerusenim, tak to uz by bol fakt zazrak otehotneit....a priroda by to fakt uz nejako musela chciet;)

mawka
23. júl 2014

@cackaa dobry nazor 🙂

barborav
23. júl 2014

Popravde? Prerusovanu suloz. Dost vela rokov. Mozno nam ale funguje prave vdaka tomu,ze veru naozaj nie som plodna ako jablon 😀 .

kikushka2386
23. júl 2014

@barborav asi len kvoli tomu 😀 ja mam zas opacny problem ze som plodna jak jablon 🙂

jajka257
autor
23. júl 2014

🙂 🙂 🙂
@sorciera24 si zlata, ze hackovany 🙂 🙂 🙂 ale aj taky nazor som tu uz niekde citala, ze ked si ho poriadne pozries, tak ma ocka, ako pancuska alebo zaclona 🙂 🙂 🙂 a dufam, ze nebudem to percento zlyhania 🙂
@barborav no to sme praktikovali pred svadbou a bolo nam jedno ako to dopadne, ale teraz ju mame ako doplnok k prezervativu 🙂
@cackaa no aj ja som to doma povodne navrhovala a potom neviem preco sme to zamietli 🙂
@mawka no my len jedno, ja si uz netrufam rodit, ten zazitok ma este teraz mata v snoch a ja svoje dieta milujem, chcem ju vychovavat este dlho a nie vonat fialky od spodu 🙂

bosoriak
23. júl 2014

@jajka257 My sme pouzivali kondom a mam z neho dceru. Je pravda, ze bol pravdepodobne zle nasadeny, ale pouzivali sme ho niekolko rokov, kym sa stala tato "nehoda", takze sa povazujem za pomerne zrucnu a aha, stalo sa. Pouzivala som chvilu aj pharmatex, ale bolo to o nicom - palilo a stipalo.

A to ti lekar povedal, ze nemozes uzivat HAK alebo ty nechces? Pred predpisanim HAK sa predsa robi vysetrenie krvi aj anamneza, takze lekar dokaze odhadnut, ci je to bezpecne alebo nie. Pretoze uprimne, ak ste vylucili vazektomiu, tak spolahlivejsia je len sterilizacia. Ak si si skutocne ista, ze uz dalsie dieta nechces, tak sa daj sterilizovat a mas pokoj.

mawka
23. júl 2014

@bosoriak odoberu krv, nezistia nijaku prekazku a po mesiaci hak moze mat take problemy, ktore by pred uzivanim nemala. v tomto je hak dost na prd. ale nesporne vela vyhod ma. len holt, ak niekomu nesedi, tak treba nieco ine. a ako som spominala, uz deti mam, hormony uz nechcem, tak sa dam asi sterilizovat,. musim ale nasetrit, bo sa za to plati.

lady511
23. júl 2014

@jajka257 ahoj,,my riešime len prerušovaný styk,,pretože prezervatívy ma štípu,,ako keby som mala alergiu,,doslova mam palenie,,aj ked som skušala dat na neho lubrigant je to ešte horšie,,doslova na lubriganty je moja mala 😀 alergická ☹ ..hak momentálne nie lebo mam silne lieky na reumu,,,ale ja som s prerušovanou suložou spokojná,,lebo vpodstate ani nieje prerušované,,ale ano dá sa otehotniet aj takto,,,je velmi ale velmi doležité aby muž ked sa spraví nešiel hned do teba lebo aj ked sa utrie spermie ostanu dnu,,,je doležité ABY SIEL NA MALU,,močom sa to vyplaví ,,,a moč je kyslí ,,,takže toto je velmi doležité aby muž urobil,,,potom sa umyť a hor sa do druhého kola 😀 ,,ja som spokojná 😉

jajka257
autor
23. júl 2014

@bosoriak no lekar chcel, bez vysetrenia, len tak sadol k receptu a ze nieco napise 🙂 ale ja nechcem, ked som cakala malu, hrozne mi opuchali nohy a nielen tie, mala som na sebe 16 kg vody po porode. Mne nohy puchnu aj teraz a mavam v nich krce. Okrem toho ja som sledovana doktormi, pretoze mama mala okrem leukemie silnu cirhozu pecene a zlyhali jej oblicky, nikto nevie preco sa to stalo, mama urcite neuzivala HAK, ale ja zbytocne riskovat nebudem, proste sa bojim, ze by sa aj u mna mohli vyskytnut tieto komplikacie.
@lady511 🙂 🙂 🙂

jajka257
autor
23. júl 2014

@bosoriak este mam jednu otazku, dufam , ze sa neurazis, zle nasadeny, myslis neskoro, alebo vam praskol ci zosmykol? Ci sa tvaril, ze je v poriadku a az potom ste zistili, ze nebol?

horana
23. júl 2014

Aj my sme pouzivali kondom a neviem si popravde predstavit ze by mohol byt zle nasadeny, teda tesnil vzdy dobre, neviem teda ci bol na uzsie a tesnejsie vzhladom na rozmery "nastroja", ale len 2x za dlhe roky sa nam stalo ze praskol alebo bol od vyroby vadny neviem, nie uplny puk, ale vzdy sme robili skusku uz po, nakonci, sa napustila donho poriadne voda ci naozaj tesnil, a vtedy sme zistili ze tie dva razy tam bola malilinka dierocka, ktora by normalne nebola vobec vidno, vtedy som sla pre istotu na pohotovost a vystavili mi tabletku PO(stinor). Normalne je to svinstvo, ale tak 2 x za dlhe roky sa to fakt da zniest, nemala som ziadne nasledky.

jamabe
23. júl 2014

@jajka257 My používame kondóm, keď mám ovulku a plodné dni (u mňa je to teda dosť badateľné - ovulačné bolesti, hlien a tak) a mimo tých dní prerušovanú. Otehotnela som plánovane na prvý šup, tak u mňa to s tou plodnosťou nebude také zlé... Ale tomuto zatiaľ verím 🙂

@cackaa tak na toto som nahovárala muža a bráni sa! 😀 Asi sa o svoj "poklad" bojí... 😝

kikushka2386
23. júl 2014

@jamabe to asi kazdy chlap sa boji o svoje bohatstvo 😀 normalne aj moj stym nesuhlasil.

otehotniet sa da hocikedy takze nespoliehala by som sa na plodne a neplodne dni a urcite niesom sama ktora otehotnela cez prerusovanu takze ani na toto sa nespolieham

jajka257
autor
23. júl 2014

@jamabe no ja ked mam ovulku,tiez hlien a bolesti,tak si dame pauzu. No ale ja mam pocit,ze mam ovulacku stale. A pred rokom mi jeden vynikajuci odbornik povedal,ze u mna nikto nevie,lebo mam skratene a zhrubnute vajcovody. Tak my opatrnene stale.

maria1989
23. júl 2014

@kikushka2386 jasné, ty si porodila 3 deti, a on nie je ochotný si dať ambulantne urobiť zákrok? 😠 no čo už, nútiť ho nemôžeš 😉

jamabe
23. júl 2014

@kikushka2386 Sú ženy, ktoré používajú kadejaké tie metódy na určenie plodných a neplodných dní a vraj im to vychádza.. ale ja by som ani za svet nedovolila, aby sa chlap urobil "dnu", keď mám neplodné dní... to zase nie! Tomu veľmi ani ja neverím.. vlastne vôbec. 🙂

kikushka2386
23. júl 2014

@jamabe dnuka nerobi aj ked uzivam krem.uz mam strach a nechcem byt momentalne tehotna.u mna by nezaberalo ani ziadne meranie ani nic podobne som taka plodna ze staci trenky obtriet 😀

jamabe
23. júl 2014

@kikushka2386 😀 tak pozor pri praní! No fakt už len tá vazektómia - len ako ich na to nahovoriť?!

jajka257
autor
23. júl 2014

ak niekto pride na to, ako prehovorit chlapa, aby sa vzdal svojho pokladu, dajte vediet 😀 😀 😀

lady511
23. júl 2014

asi by sa potom cítili nekompletný 😀

bosoriak
24. júl 2014

@jajka257 No, pravdepodobne zle nasadeny, ciastocne sa zosmykol a zistili sme to az po skonceni sexu. Vobec to nevyzeralo, ze nieco uniklo, ale kedze to bol jediny sex v tom mesiaci, tak to bolo jasne 🙂 Takze tak.
A jasne, ja som sa len pytala na tu HAK lebo je to najpohodlnejsia cesta, ale ked to nejde, tak to nejde.