Boľavá hrča v prsníku

alllexis13
7. aug 2016

Pred styrmi mesiacmi som rodila a vsetko bolo v poriadku.No asi pred tyzdnom ma pri kojeni zacal stipat prsnik a mlieko bolo zaruzovele-asi isla krv-to som videla len raz.No a teraz mam v jednom mieste bolavu hrcu.Skusala som aj rozmasirovat v teplej vode,ale nic.Odstrekovat nemusim,nemam brutal naliate prsniky,ze by ma to bolelo z toho...Mam makke prsia,len ta hrca boli.Mali ste niektora podobnu skusenost?Prejde to same,alebo mam utekat k lekarovi-nechcem stresovat,preto zistujem najskor takto...Dakujem za kazdu odpoved!

janinah
7. aug 2016

lekár

sardinka335
7. aug 2016

@alllexis13 bude to zrejme upchaty mliekovod, hrča nič dobré neveští a ak to necháš tak, tak si mozeš privodit taku mastitidu - zapal prsnika, ze horko zaplačeš. Začnu ti horučy a budeš ,,vybavena,,. zažila som to. Takže bud rozmasirovavat aj ked to boli, teple obklady - mozno to uvolnia, a ak nie tak by som zbehla na gyndu.

seahorse27
7. aug 2016

Ano, mam skusenost, u mna to bol to absces. Chod s tym ku gynekologovi cim skor.

evkanovakova
2. mar 2018

@alllexis13 ahoj ako to dopadlo? Mam asi ten isty problem

noname26
2. mar 2018

Minule som citala ze matka si pomohlanod takej hrce vibratorom.najorv som sa rehotala ale dava to zmysel.treba dobre rozmasirovat pocas kojenia.nahriat, a ked dieta taha vytlacat masirovat.moznobaj cokolvek vibrujuce masazny pristroj ci ten vibrator ak je doma (🙂) pouzit. Hlavne sa to musi uvolnitninak vznikne zly zly zapal.

sandral
2. mar 2018

@evkanovakova Neoplatí sa s tým zahrávať. Mala som podobný problém a bol to absces, do dnes sa mi vracia. Kultiváciou mi zistili stafylokoka, ale pokoj po antibiotikách mám cca 3 mesiace. Operáciu mi lekár neodporúčal.

alllexis13
autor
2. mar 2018

Ahoj,ja som si to potom este asi den masirovala,nepamatam si,ci bol vikend a preto som nesla k lekarovi hned,ale preslo topostupne same.Potom som to uz neriesila...Normalne som na tuto prihodu zabudla...

evkanovakova
3. mar 2018

Pisala som doktorke, vraj mam pockat a pondelok ak to neprejde mam sa prist ukazat. Dost to boli, snazim sa to rozmasirovat ale zatial ziadna zmena.