Bolesti bruška u 2 mesačného chlapčeka

sonnnka
20. sep 2011

maminy prosim vas poradte.. moj maly mava zachvaty bruskabolenia po kazdom kojeni. dokonca uz ked dopapava zacne sa na prsniku trhat, spina nozicky a potom spusti revy... predtym mi na prsniku vzdy zaspal..vyskusali sme uz asi vsetko.. espumisan, infacol, sab simlex, cvicenie nozickami, kminovy aj feniklovy caj, vetrovu masticku, teple obklady, masaze bruska, probiotika infant dophilus, davam mu pit vzdy len z jedneho prsnika aby sa dostal k zadnemu mliecku ale nepomaha nic a najhorsie je ze kaka len cez rektalnu rurku chudacik. najprv zacne len tak mrncat a vidim ze tlaci a snazi sa puknut si, obcas sa mu to aj podari ked mu zdvihnem nohy ale potom tlaci dalej a nejde mu to tak spusti revy az sa zachadza. preco si nevie normalne poprdkat a vykakat sa? ma s tymto niektora z vas skusenosti? predtym sa aspon sam vykakal, teraz to nejde a ked mu dam rurku tak najprv mu ide taka lepkava stolica a az potom redsia. teraz idem skusat probiotika biogaia.. na letaku je pisane ze az od 3 mesica ale v lekarni mi povedali ze mozem davat aj 2 mesacnemu..

emapol
20. sep 2011

Na zaklade priznakov, by som asi rozmyslala o tom, ci babatko nema intoleranciu na mlieko, moze byt, ze aj na materske-ak jes vela mliecnych vyrobkov. Skus si najst nieco na internete alebo aj tu na fore o tejto intolerancii. Mala bolo plne dojcena, my sme si tiez od asi 7 tyzdnov presli nafukovanim bruska a plynatostou, ale nie az v takejto velkej miere asi ako vy, asi v 4 mesiaci som malej zacala davat biogaiu a nam sa to nejako upravilo, mozno aj tym, ze mala je uz vacsia a travenie sa upravilo. Lenze ucinky biogaii sa prejavia az neskor po pravidelnom pouzivani.

sonnnka
autor
21. sep 2011

@emapol dakujem za radu, hned si to idem nastudovat. a po asi akej dobe sa prejavia tie ucinky biogai?

anjelicek26
21. sep 2011

Tiez ma napadla intolerancia laktozy. Skuste skontaktovat lekarku, pokial viem, test sa robi z dychu, takze to neni invazivne a vysledky su rychlo.

A probiotika nie su vseliek. Ja som dost proti tymto umelym veciam.

hajanka
21. sep 2011

@sonnnka sestra zacala od 2mes davat malej Biogaia a problemy s bruskom a kakanim prestali.
@anjelicek26 ten na intoleranciu laktozy sa robi z dychu? Pytam sa lebo prave dnes dr malej brala krv na genetiku pre zistenie intolerancie laktozy 😖 pri piti mliecka (nie vzdy) sa jej po tvari a po hlavke spravia take cervene flaky, niektore niekedy aj dost velke, napr. cez cele ocko, do par minut pocas pitia vzdy prejdu.

hajanka
21. sep 2011

@sonnnka prejavia sa u kazdeho dietatka v roznom case, vacsinou je to taky tyzden, dva, jej pomohli uz po tyzdni pravidelneho uzivania. Niektorym co som tu citala tak aj po mesiaci. Biogaia neobsahuje nic umele, obsahuje len prirodznene prospesne bakterie, kt. sa nachadzaju aj v MM a posobia priaznivo na crevnu mikrofloru. Nie je v nic nic zle ani pridane. Probiotika su pre organizmus praveze velmi potrebne a prospesne.

anjelicek26
21. sep 2011

@hajanka - no z dychu pokial viem, na alergiu na BKM sa robi z krvi. Jemu robili len test na alergiu na BKM, lebo jemu bezlaktozove mlieko nepomohlo. Nakoniec nebol problem ani jedno ani druhe, upravilo sa to az teraz v 15 mesiacoch, on nam hnackoval non stop od osmeho mesiaca odkedy bol na UM - a bolo jedno, na akom.

hajanka
21. sep 2011

@anjelicek26 dakujem, nieco mi na tom nesedi, idem mimo temu, som si vedoma, ale, mala pije Nutrilon AR a dr. jej vzala krv na alergiu na BKM? Nutrilon obsahuje BKM?

* oprava, sestra hovori, ze jej brala dr. krv lebo ma podozrenie na alergiu na BKM

anjelicek26
21. sep 2011

@hajanka - to neviem, v kazdom um je aj urcite percento bielkoviny kravskeho mlieka, len v mensom pocte/rozstiepena (?) ale je tam. Neviem ako je to v nutrilone AR, ten sme my nepili, maval z nutrilonu neho hrozne krce, bolesti + teda tie jeho hnacky.

hajanka
21. sep 2011

@anjelicek26 dakujem velmi pekne aj tak, az teraz mi to doplo, ze su to dve rozdielne veci a teraz neviem o ktoru vlasne ide.... idem sa presunut do diskusii o alergiach a intoleranciach mliecka 😉

emapol
21. sep 2011

@sonnnka nam zacali kvapky ucinkovat asi po 10 dnoch, ono to nafukovanie a plynatost nepreslo hned, len to ustupovalo, teraz sa mi zda, ze sa ma dcerkino brusko uz dobre.

tereza123123
22. sep 2011

@sonnnka ahoj tak po precitani tvojho prispevku som sa aj trocha potesila lebo my momentalne zazivame to iste.Maly ma v nedelu dva mesiace.Pri papani mi zacal strasne plakavat ale az tak ze omodrava.Dovtedy sa napapal a zaspal.Mame ktomu este silny reflux takze pri placi vracia a dusi sa mi takze hruza. Potom si naglga vzduchu a zacina kolotoc cvicenia masirovania a nakoniec rurkovania.Maly sa neustale skruca a tlaci.V postielke ho dvam na bok do zvysenej polohy a rano ho najdem nasamom spodku zavynuteho do klbka.Davali sme sab simplex no vysledok nulovy teraz skusam infacol no ten sa nesmie dlhodobo tak dnes padim do liekarne pre espumisam.Mame aj my biogaju uzival ju uz ked mal 3tyzdne takze sa jej nemusis bat.Myslela som ze to je tym ze mam malo mliecka lebo si ho vazime pred a po kazdom papani a tak zacal dalsi kolotoc s dokrmovanim najprv nutrilonom AR a potom BEBA AR ale to bolo este horsie.Je to zahustene mliecko takze nekalal zato grcal 2x tolko a to uz ani nespal ☹ . Alergia na kravske mlieko sa da zistit aj tak ze 3 dni uplne vynechas ml vyrobky ak pride zlepsenie tak je to alergia.No unas nefungovalo ani to.Vcera sme boli u nasej dr. Povedala ze z toho refluxu ma asi zapal zaludka alebo pazeraka z toho ze sa mu stale vracia natravene mliecko tak nam dala helicid.
A maly ti negrca alebo nevyplazuje casto jazycek?nema nadmernu tvorbu slin? Ako ti odgrgava po papani?ked kojite nekruti hlavickou?Mozno ma skryty reflux pritom negrca ale mliecko mu vychadza do pazeraka a pali ho zaha

sonnnka
autor
22. sep 2011

@tereza123123 maly grcka malokedy ale jazyk teda vyplazuje stale, aj slinky mu tecu dost a niekedy aj tak ,,bublinkuje,, ze tie slinky su take spenene. po papani ked ho dvihnem vacsinou odgrgne tak silno az doslova ,,vyfuci,, a posledne dva tyzdne ked kojim tak sa mi ku koncu kojenia kruti cely.. drzi bradavku, ale cely sa mi prehne ako luk a tym padom sa doslova odtrhne, co je pre mna dost bolestive..ale hned ako sa odtrhne tak ma zasa chnapne a tak sa to opakuje az kym ho neodpojim lebo take kojenie uz nema vyznam. ale nastastie takto sa spina len ku koncu takze je zasyteny dost.. ja som inak citala ze ciastocny reflux ma vacsina deti a neda sa robit nic len pockat kym ten zvierac nevyzrie.. asi to ma teda aj moj maly lebo jemu sa to mliecko ocividne vracia hore len ho nevygrcka ale naspat spapa... to je u neho uplne viditelne.
teraz uz drzhy den vynechavam tie mliecne vyrobky ale zasa som citala ze deti ktore maju alergiu na kravske mlieko alebo intoleranciu laktozy neprospievaju dobre..a moj maly krasne pribera a rastie..
ach jaj mame to my trapenie ked som maleho este len cakala ani vo sne ma nenapadlo ze bude mavat taketo bolesti a ze sa bude cela rodina trapit.. strasne mi ho je luto ked vidim ako ho to boli, obcas si s nim aj poplacem... nuz ale musime to nejako len vydrzat cakam na koniec tretieho mesiaca..dufam ze sa to zlepsi

onlika
23. sep 2011

@sonnnka naozaj to vypada skor na reflux, takze vynechaj vsetky masaze bruska a cvicenie nozickami, to reflux este zhorsuje. Jedine co pomaha su zvysene polohy pri vsetkom, t.j. pri kojeni, v postielke, v kociku. Po kojeni skusit nechat odgrgnut v polohe ako bol, zbytocne s nim nemanipulovat. U nas tiez pomohlo vynchat mlieko, mliecne vyrobky som uplne nevypustila, ale obmedzujem, takze si dam napr. 1 jogurt alebo kusok syra za cely den. Musela som vysadit aj vsakovake jedla ako su privarky, puding a podobne. Skus pohladat temu o refluxe, urcite sa docitas viac. Drzim palce, my si tym tiez prechadzame, niektore dni su lepsie, inoked preplace aj 6 - 7 hodin s kratkymi prestavkami 😝

lasto
27. jún 2013

Tak teraz asi mnohé nebudú so mnou súhlasiť, ale píšem z vlastnej skúsenosti. Mám 3-mesačného chlapčeka a presne také problémy začali aj nám po dvoch mesiacoch. Takisto sme vyskúšali všetko,kakal len s rektálnou rúrkou. Až mi jedna staršia zdravotná detská sestra poradila zmenu stravy, mám jesť všetko okrem bryndze a kyslej kapusty, samozrejme s mierou. Vraj niektoré deti si to vyžadujú skôr. Povedala som si, že za skúšku nič nedám. V ten deň som si dala brokolicovej polievky, potom aj paradajku a podobné veci, ktoré sa neodporúčajú. Hneď ráno sa bez problémov vykakal a odvtedy som problém nemala.

katka_halabalka
27. jún 2013

Ja mám tiež dvojmesačného syna a všetci mi tvrdia že u chlapcov je to normálne a hlavne od 6 týždňa do konca 3-mesiaca. Výborná je biogaia, tá pekne pomohla, taktiež aj slabučký vločkový odvar na dve lyžičky, ale pozor je to alergén a tiež malá lyžička jablkovej šťavy ale až od ukončeného 6 týždňa.