icon

Budovanie imunity počas dojčenia

vasjar
24. sep 2021

Ahojte, začína obdobie nachladnutí a ani mňa to neobíde ako každý rok, chcela by som sa pred tým chrániť napr nejakými vitamínmi avšak plne kojm svoje 3 mesačne bábätko. Čítala som ze napr taky vitamín cje možné brat iba 100 mg/deň alebo nebrať vobec. Ako budujete svoju imunitu vy počas kojenia?

basska_b
24. sep 2021

Delta kolostrum. A potom samozrejme ovocie, citróny a tak

nevenka
24. sep 2021

@vasjar s tym vitaminom C je to podla mna blbost. Ja som si davala urcite 1000 pocas virozy, aspon ma dieta tiez dostatok cecka. Vitamin D 2000 IU denne, tym nic nepokazis, najlepsie s K2. A osvedcilo sa mi dlhodobo Reishi od Mycomedica. Detom starsim davam Mycocomplex 1 tobolku denne, rybi olej od Nutraceutica plus D vitamin tiez a do caju si davaju praskove C z DM.

Z medicinalnych hub je uz pri viroze tiez dobra huba Coriolus, ale pocas tehotenstva a dojcenia sa nemoze, rovnako Cordyceps by sa vraj nemala. Tak si davam Reishi.

Ja som este doma mala od imunologa Isoprinosine, vsetky 3 detu boli brutalne chore, zacalo aj mna skriabat v hrdle, tak som si nasadila. Sice drobec ma 9 mesiacov, ale nevahala by som ani skor. Len toto je uz liek na predpis, mam poruchu bunkovej imunity.
Mamicky sa boja zobrat aj paralen, ale zober si, ze ked ma take 3 mesacne teploty, tak mu bezne nozes uz dat nurofen cipok, tak ja mam od kamosky doktorky odobrene, kludne aj Ibalgin na teplotu.
Ked som mala vysoky tlak a skoncila som na urgente, mal drobec 5 mesiacov a flasku totalne odmieta, tak aj tak ma tam napchali liekmi, jedine, co som vedela, ze sa nesmie, som nesuhlasila, aby mi to podali. Tak toto su lieky a co take vitaminy? Ako mozu uskodit v beznych davkach?
Pediatricka mi nakazala davat vitamin C, Cebion aj malemu 8 mesacnemu pri viroze, aj Sinupret. Vies, ja uz urobim cokolvek, aby som sa s dietatom vyhla nemocnici. Lebo s prvym som skoncila na infekcnom len kvoli teplote. Mal 9 mesiacov. Tak radsej ho nastopem vitaminmi, aby som to nemusela zazivat znova. A to priamo ide. Pri tom dojceni z mlieka, je tam toho este menej, ja by som sa cecka urcite nebala.

nevenka
24. sep 2021

Ten Isoprinosine preto, lebo mne nikdy viroza neprejde len tak, so soplikom, ale zacnem kaslat a kaslem aj 2 mesiace a skoncim na antibiotikach a to som nechcela. To na vysvetlenie.