icon

Časté nočné dojčenie. Ako ukázať dieťaťu, že nemôže stále hľadať prsník?

margaret24
8. feb 2021

Ahoj žienky .. chcela by som sa spýtať ako to je u vás .. tiež ste tak veľmi často kojili v noci ? ja obmedzujeme už druhý deň no moje nervózne dieťa stále si to nájde 🤦🏼‍♀️ Dala som si aj predpísať lieky na zastavenie laktácie, ale to pri nich vraj vôbec nemôžem ... PROSIM DAJTE MI RADY ... Ale aj čo hnusne si dať na prsník aby mu to nechutilo vôbec .... Som zúfalá🤦🏼‍♀️

elizabet173
8. feb 2021

@margaret24 kolko ma dieta mesiacov?

maximilie
8. feb 2021

@margaret24 nerozumiem celkom. Kojenie ta otravuje? Ci tvoje dieťa? Rozumiem, ze sa v noci nevyspis, ale to pri deťoch normalne. Nebude to tak navždy....

maximilie
8. feb 2021

@margaret24 a ano, kojim casto. Niekedy je aj celu noc na prsniku. Je to vyčerpávajúce, ale zároveň najkrajšie obdobie

suzitok
8. feb 2021

Ja som tiež kojila často, niekedy som mala pocit, ze cele dni a noci ine nerobím....bola som chodiaca zombie, ale neotravovalo ma to..ten blizky kontakt s dietatom bol neopísateľný...
U kazdeho dietata je to individuálne, niektore prespi noc od 1mesiaca, inému to trva dlhsie...

37373
8. feb 2021

@margaret24 Ahoj, verím, že je to veľmi únavné,, skus si pospať s dieťatkom počas dňa. Veľmi to pomôže. Môj bol do dvoch rokov hore každú chvíľu,alebo mi prespal na prse, osobne som ho nijak neobmedzovala v nočnom kojeni. Dieťa nie je prespekulovane,, nechce ta trápiť, ale potrebuje ta asi cítiť pri sebe. Za chvíľku ti z toho vyrastie.
Ú nás sa to po 2.roku veľmi zlepšilo a prespal skoro celu noc.

0silvia0
8. feb 2021

@margaret24 nevieme kolko ma dieta mesiacov, rokov a to je dost dolezite... Ak ma dieta 3 roky a chces ho odstavit, plne chapem. Ak ma dieta niekolko mesiacov, tak ano, su deti, ktore su nonstop na prsniku. A ano, jedno z mojich deti bolo take iste...

mamuttt
8. feb 2021

Zase tu asi niekto nevie citat...pani si nepyta vas nazor, ale konkretnu radu...nevhapem naco vobec reagujete ak jej nemate pomoct s tym co potrebuje.

pehavcek
8. feb 2021

Namiesto trosky empatie a dobrej rady dostala pani odsudenie a prekrucanie jej slov. Smutne
@margaret24 Ja by som Vam rada poradila, ale tieto tazkosti som nemala kedze drobec mal tazkosti vytiahnut mlieko a tak po dvoch mesiacoch snahy som presla na odsavanie a pil z flasky. Za mna len jedna rada. Dieta potrebuje v prvom rade spokojnu a aspon trosku oddychnutu maminu. A aj ked je kojenie najzdravsie, to ze sa prejde na podavanie mlieka z flase alebo podavanie umeleho mlieka nie je nic ZLE. Je to len voda na mlyn tym, ktori si potrebuju rypnut ale to z nich lepsich rodicov nerobi.

zsavolt
8. feb 2021

Odporucam pozrieť stránku lepsi spanok babatiek . My sme mali podobný problém a platila som jemne spankove poradenstvo ked mala mala 9 mesiacov a prestala som kojiť v noci úplne a cez deň sme pokračovali bez problémov. A odvtedy mala prespala celu noc . Kojit som úplne prestala ked mala 21 mesiacov aj to bolo z jej iniciatívy.

mabenn
8. feb 2021

Laktacia sa udrziava najma nocnym kojenim, a preto je logicke, ze sa dieta v noci na kojenie budi. Plus mozu byt dalsie ine dovody budenia. Ale ked uz bude mat okolo 2rokov, ja som uz skusala v noci ho odpajat, ked sa mi casto pricucaval, obcas to pomohlo, obcas nie.

maximilie
8. feb 2021

@mamuttt prepac, a ty si tvojim komentárom komu pomohla? Ja zas nechapem tieto typy komentárov...
Radsej ty lepsie precitaj odpovede. Kazda sme jej odpovedali na jej otázku.

maximilie
8. feb 2021

Tak porad nieco ,,HNUSNE" pre dieťatko

margaret24
autor
8. feb 2021

@elizabet173 22mesiacov má synček 🙂

margaret24
autor
8. feb 2021

@0silvia0 synček má 22mesiacov

margaret24
autor
8. feb 2021

@elizabet173 22mesiacov

katulkagajdos
8. feb 2021

@maximilie nie neporadila si jej, spýtala si sa jej, či ju otravuje jej dieťa a že je normálne, že sa nevyspí. Nie je to normálne- tiež som pri malej bola hore každú chvíľku a doma mám ešte staršiu, ktorá cez deň nespala už vôbec - takze cez deň som nemala kedy oddýchnuť- bola som už v takom stave, že sa mi mihali obrazy v perifernom zornom poli- a áno treba obmedziť nočné kojenie- dať fľašu, nie je preto zlá matka, ani ju neotravuje jej dieťa- ja som to spravila, aby som cez deň vedela normálne fungovať. A nie je to hnusne pre dieťatko- a take veci by si vôbec nemala pisat, skôr takú matku treba povzbudiť a nie takto do nej naprúdiť.

0silvia0
8. feb 2021

@margaret24 no tak to uz je velke dieta, to chapem ze uz lezie na nervy. Pri takychto velkych detoch sa odporuca bud aby uspaval dieta otec alebo odstavenie zo dna na den. Maly 1-2 noci poreve a zvykne si.

maximilie
8. feb 2021

@katulkagajdos ešte raz čítaj! Opytala sa, ci to mame rovnako. Odpisala som jej moju odpoveď. A niečo hnusne pyta ona vo svojom príspevku. Takže čítaj poriadne. Dakujem

katulkagajdos
8. feb 2021

@maximilie áno toto hnusne sa ospravedlňujem - zle som prečítala, ale stále si myslím, že spôsob ako si jej to napísala mohol byt aj menej útočný, ale to je len môj názor ✌🏻

maximilie
8. feb 2021

Katulkagajdos
Ale aj čo hnusne si dať na prsník aby mu to nechutilo vôbec" .... tak ano v tomto som neporadila...neviem co hnusne sa dat na prsnik.
A odpovedala som na otazku ,,chcela by som sa spýtať ako to je u vás .. tiež ste tak veľmi často kojili v noci ?"
Odpovedala som slusne. Rovnako slusne som sa opýtala ci ju to otravuje. Niekoho možno ano. Ak nie tak nie. Mam pravo sa tiez opýtať, nie????
Je tu veľmi podobná téma, uplne inak podaná

maximilie
8. feb 2021

@katulkagajdos tak uz kto to ako pochopil bohužiaľ ja neovplyvnim 😉
A ty si úplne poprekrucala moje slova... nikdy nikomu by som sa neodvážil povedat, ze je zla matka.... nic o fľaši som nepísala... a ano je to normálne, ze sa pri malých deťoch nevyspis. Opak je skôr rarita

katulkagajdos
8. feb 2021

@maximilie myslim, že ju to otravuje je značné, keďže pyta radu, ako s tým nočným kojenim prestať- ale ok, beriem a to hnusne na prsník by mohlo kus potrieť šťavou z citróna- aj keď neviem, lebo moja mala olizuje citrón rada 😁

miskajulo
8. feb 2021

Je viacero kníh, ktoré sa zameriavajú na nočný spánok deti. Vskratke. Deti sa musia naučiť prejsť z jednej spánkovej fázy do druhej. Bohužiaľ niektoré deti sme nevedomky naučili, že keď sa preberú z prvej fázy, musia sa nakojit, aby mohli prejsť do druhej. Vždy to u nich tak fungovalo, prečo by to mali meniť..skús, keď sa ti zobudí, zamrnka, ho najskôr pohladkať, pomojkat, keď nepomôže, skús dudlik alebo dať napiť vodičky( u nás tá voda pri prvej dcere fungovala super, u druhej vôbec, tá sa ešte viac nahnevala), proste odďaľujes to dávanie prsníka, možno ti znova zaspí. ale keď sa ti už rozplače, tak musíš dať. Postupne sa to bude zlepsovat a bábätko sa naučí, že netreba prsník, na to aby mohlo spinkať ďalej. V tomto veku nie je v noci hladný.

maximilie
8. feb 2021

@katulkagajdos ako ja tiež by som uz najradšej moju odstavila, je to strasne vyčerpávajúce, hlavne v noci , ale uz teraz mam z toho obavy, ako to spolu dáme. Moja citrón tisz ma rada ;D
Vraj len treba vydržať ten plac a ono to prejde, no neviem.... manzel ma prehovárať, nech ju ešte nechám, nech si užíva 😂

elizabet173
8. feb 2021

@margaret24 v 22 mesiacoch by som v noci nekojila ani nahodou. Nepises, ci spi v postielke, predpokladam, ze nie. Keby dieta spalo v postielke, tak v noci prsnik stale nehlada. Ak sa da, skus ho dat spat do vedlajsej izby. Ak sa v noci zobudi, pohladkaj, pomojkaj, ale prsnik nedostane. Zvykne si.