icon

Čo jesť a čo nejesť počas kojenia?

zuzulletka8
30. aug 2013

Ahojte baby, viete mi poradiť, čo je najlepšie jesť a čomu sa naopak treba vyhýbať počas kojenia ??

xlucia
30. aug 2013

@zuzulletka8 nejest strukoviny, kapustu a orechy, cerstve pecivo

qtinka77
30. aug 2013

Kapustu mozes praveze sa odporuca na podporu laktacie, ale pozor-jedine v surovom stave. Vsetky ine naduvaju, ale surova nie... Ani citrusy sa prilis neodporucaju, resp.opatrne-skus kusok a pozoeuj ci sa male nevyhodi a ked nie, mozes dalsi den viac... Ak by malo dietatko problemy s bruskom, naduvanie a tak..odporucam Baby Calm-od ukonceneho 1 mesiaca. Je to 100% prirodne a pomaha velmi dobre na prdiky 🙂

sharlotta
30. aug 2013

Prve tri mesiace by som si davala pozor na potraviny, ktore nafukuju a potom uz vsetko bez obmedzeni.

qtinka77
30. aug 2013

@zuzulletka8 Ak chces, preposlem Ti mailom blizsie info k strave dojciacej maminky. Napis do ip.

maggie37
30. aug 2013

Ja som som nejedla len jahody a štipľavé. Inak som názoru že ak chceš mať dobré mlieko, tak sa treba stravovať zdravo a pestro, normálne množstvá...

anjelicek26
30. aug 2013

@zuzulletka8 - u nas takmer kazde ovocie a perlive pitie vyvola u prcka katastrofu. Nafukovadla sme u neho este "neriskli", stiplave znasa v pohode.

katie555
30. aug 2013

@zuzulletka8 je tu x tem podobnych ...
ale vsetko je individualne, napriklad ja som jedla aj tie spominane jahody a malej nic nebolo...
Treba skusat pomaly a v rozumnych mnozstvach.
Napr. stiplave v pohode, sosovica v pohode, citrusy - hm to ma ani nenapadlo vyradit...ale na druhej strane z coho malu bolelelo brusko bol syr

m_ij_ka
30. aug 2013

strukoviny a korenené jedlá

sante81
30. aug 2013

@zuzulletka8 ja som jedla všetko, ale prvé 2-3 mes som mala odsledované ze ked som jedla čerstvé pečivo, tak to dcére vadilo. velmi plakala

alena16
30. aug 2013

@zuzulletka8 ja jem vsetko, vratane jahod, orechov, stiplaveho, kapusty, kukurice a mala sa teda este nikdy nestazovala a nebol najmensi problem.... Musis vyskust a uvidis.

domak2
30. aug 2013

Skus a uvidis, nema zmysel vyradovat , len preto ze suseda zjedla jadierko zo slnecnice a dieta plakalo a podobne. Niekomu to vadit moze, niekomu nie. Detom sa este prve mesiace dotvara traviaci trakt, predtym ho tak nepouzivali, takze plakat budu asi tak ci tak ( urcite su aj vynimky- moj drobec nebol 😀 ) Ja som jedla vsetko a mala niekedy plakala , niekedy nie, proste som si nevsimla, ze by prave potraviny na to mali nejaky vplyv. ( Tym vsetko, myslim vsetko - stiplave, sosovicu, pomaranc.....)

zuzulletka8
autor
2. sep 2013

no ja som jedla stvrtok sosovicovu polievku a maly sa poriadne posral z nej akurat, ale bez placu 😀 co som citala dake clanky, aj tie laktacne poradkyne, tak mozno u nas nie su ani tak problem potraviny a koliky, ale je to niekde inde ... nuz co, ucim sa spoznavat svoje dieta 🙂

janinka13
13. sep 2013

@qtinka77 aj ja by som poprosila do správy ohľadom stravovania, ďakujem

qtinka77
13. sep 2013

Do spravy sa neda, na mail.

tina3298
7. okt 2013

Aj ja poprosim do e-mailu kristina.behulova@centrum.sk dakujem

vejusa
7. nov 2013

@qtinka77 Aj ja by som poprosila info o strave, ďakujem 🙂 vejus.kubackova@gmail.com

rencaleo
14. jún 2019

Jetz úplne všetko načo máš chuť 😊....tvoje dieťa sa už pri kojeni učí rozoznavať chute.Sk vidíš že mu niečo nesedí skús túto potravinu vysadiť(čo je veľmi ťažké prísť nato aka poteavina mu nevyhovije)Žijem v zahraničí a tu na rozdiel od nas a Čechov neplatia žiadne dieti!!Moj maly vďaka tomu teraz spapa všetko čo pred neho dám.Moja kamarátka dodržiavala prosbu dietu ziadna kapusta,strukovyni,pečivo....Teraz ma problemi u malej z papanim.Neboj sa si dopriať to načo máš chuť v určitej miere však aj ty potrebuješ energiu!😊😊

monikaondrisova
21. máj 2025
@qtinka77

@zuzulletka8 Ak chces, preposlem Ti mailom blizsie info k strave dojciacej maminky. Napis do ip.

@qtinka77 ahoj ak to este mas niekde budem vdacna za info pre stravu kojacej ženy. monikamagyarova@gmail.com