Čo robiť, aby v noci dlhšie papala a nezaspávala pri tom?

kosta123
30. júl 2010

Ahojte mám 3 týždňovú dcérku, v noci sa mi budí každé 2 hodiny niekedy aj 1,5h, myslím si že je to preto, lebo keď sa v noci zobudí a ide papať tak cucá max.3-5 min,hneď zaspáva,nedá sa ju žiadno prebrať 😒 ,keď papá večer okolo 20h. tak pospí aj 3 hodiny,asi preto že sa poriadne napapá,to cucá aj 20 minút lebo je hore a je ešte čulá.
Poraďte prosím.

zuza.m
30. júl 2010

myslim si že take male babetka piju bežne po dvoch hodinach...maju žaludok ešte maly...a prve večerne spanie je vždy najdlhšie lebo je najhlbšie,teda apson u nas vždy to jedno krmenie prespal a zobudil sa po 4hodinach teda o 12tej v noci a potom sa budil už po 2hodinach až do rana teda o 2hej o 4tej a o 6tej.ale ak si mysliš že sa budi preto že nedopapala a zaspala tak ju jemne bud.nam v porodnici radili že ich mame jemne stlačit do jamky čo je pri klučnej kosti,mojmu malemu to moc nepomahalo on skor reagoval ked ma chytil s ručičkou a ja som mu ju jemne stlačala..musela by si to vidiet neda sa to velmi opisat 😅

jespera
30. júl 2010

@kosta123 ja si tiez myslim ze v tomto veku je to uplne normalne..proste musis vydrzat, neviem ci je dobre nejako to nasilu menit...neboj to prejde, je to len faza ktora mozno potrva tyzden -- dva..snaz sa spat cez den, aby si mala energiu a nervy v pohode.(aj moja mala take obdobie ze sme vstavali kazde dve hodiny, normalne som si pisala casy kedy som z ktoreho kojila..nemala sancu som si v noci spomenut ci ten alebo ten 🙂 ale preslo to...a to bola o dost starsia od tvojho babatka.

czechzuzanaba
30. júl 2010

Ahoj Kosta, me laktacni poradkyna poradila pri kojeni sledovat, ci mala pije. Kdyz prestane pit a zaspava, tak stlacit prsnik, aby mlicko vic teklo a dcerka tak vic vypije a neusne tak rychle. Aj na strance Annag o tom pise tady http://dojcenie.wordpress.com/ako-dojcit/stlaca.... Nam to pomaha.